Ce conditii pune UDMR pentru a sustine in continuare coalitia

×
Codul embed a fost copiat

Fara sa-si doreasca noi portofolii in cabinetul care se formeaza, liderii UDMR pun totusi conditii pentru a sustine in continuare coalitia.

Cat se poate de punctuale, dorintele acestora se refera la invatamant si infrastructura. Rezolvarea problemei legate de Facultatea de Medicina si Farmacie de la Targu Mures si Autostrada Transilvania sunt doua dintre subiectele pomenite la intalnirea cu premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu.

Kelemen Hunor a declarat la iesirea din sala ca in cazul UDMR "nu se intrevad schimbari", ceea ce inseamna probabil ca ministri Uniunii isi vor pastra pozitiile. Cat despre varianta unor alegeri anticipate, liderul maghiar a declarat: "Daca nu doresc PDL si Presedintele alegeri anticipate, nu se poate ajunge la alegeri anticipate"

In paralel, la sediul PDL, liderii democrat-liberali au avut o sedinta a Colegiului Director. Mihai Razvan Ungureanu a avut, in cursul diminetii, o intalnire cu liderii coalitiei, la Palatul Victoria. Acolo s-a discutat despre persoanele care vor face parte din cabinetul Ungureanu.

Dupa discutiile cu liderii UNPR, premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat ca i s-a promis sprijin pentru sustinerea Cabinetului din partea acestei formatiuni.

Citește și
Victor Ponta si Crin Antonescu
Ponta si Antonescu se contrazic in privinta intalnirii USL cu Ungureanu
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Cronologia evenimentelor, Palatul Parlamentului, 7 februarie

ora 15.00 Premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, a inceput la Parlament discutiile cu reprezentantii UDMR. Anterior, el a discutat cu reprezentantii minoritatilor si cu UNPR, la ultima intalnire participand si presedintele PDL, Emil Boc. Subiectul convorbirilor de la grupurile UDMR il constituie formarea si programul viitorului Guvern. La discutiile de la grupul UDMR nu participa Emil Boc.

ora 12.15 Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, marti, dupa discutiile cu premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, ca Uniunea nu a solicitat portofolii in viitorul Cabinet, ci doar includerea legii privind taxarea marilor averi in programul de guvernare. Oprea a afirmat ca UNPR sustine formula guvernului condus de premierul desemnat, intrucat va asigura stabilitatea Romaniei.

"Sa fie clar: ca de obicei, noi nu am cerut nimic. Ceea ce dorim noi in primul rand este introducerea taxei pe marile averi, inclusiv presedintele Obama zilele trecute in Congres a cerut taxarea marilor averi. Eu sunt convins ca intr-un moment de criza economica cei care au mai mult trebuie sa contribuie mai mult la acest efort de solidaritate", a spus el. Oprea a refuzat sa raspunda intrebarilor despre eventualele portofolii pe care UNPR le va avea in Cabinetul Ungureanu.

"Este dreptul premierului desemnat sa anunte in aceasta seara sau maine componenta Guvernului. Noi, ca de obicei, nu am cerut nimic, ne-am pus expertiza la dispozitie", a afirmat el.

LISTA ministrilor care ar putea face parte din cabinetul Ungureanu

ora 12.00 Premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, marti, dupa discutiile cu grupurile UNPR, ca ceea ce s-a intamplat este in linia asteptarilor sale, adica "sustinere din partea UNPR". "Ceea ce s-a intamplat astazi aici este in linia asteptarilor mele: sustinere din partea UNPR", a spus Ungureanu.

El a mentionat ca s-a discutat despre necesitatea dialogului social. Ungureanu a spus ca se va intalni si cu PDL. De asemenea, Ungureanu va avea, tot la Parlament, in jurul orei 13.00, o intalnire cu deputatii minoritatilor nationale.

ora 11.30 Liderul grupului minoritatilor nationale Varujan Pambuccian a declarat ca deputatii minoritatilor se vor intalni in jurul orei 13.00 cu premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, pentru a afla progamul acestuia de guvernare si, apoi, vor lua o decizie in privinta sustinerii sale. "In primul rand, vrem sa auzim ce program are. Nu cerem niciun minister. Persoanele care ocupa portofoliile ministeriale sunt mai putin importante, important este ce are de gand" a spus el.

El a adaugat ca grupul minoritatilor nu a luat inca o decizie privind sustinerea lui Mihai Razvan Ungureanu si va lua o hotarare dupa aceasta intalnire.

ora 11.00 Premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu s-a intalnit cu liderii UNPR, cu care a discutat despre formarea Cabinetului sau.

De asemenea, Ungureanu va avea, tot la Parlament, in jurul orei 13.00, o intalnire cu deputatii minoritatilor nationale. Premierul desemnat va discuta apoi cu liderii UDMR, iar in jurul orei 15.00 cu PDL.

Premierul desemnat intentioneaza sa prezinte lista propusa pentru viitorul guvern in cursul serii de marti, dupa ce va incheia consultarile cu reprezentantii coalitiei, au declarat surse oficiale citate de Mediafax. Lista va fi prezentata intr-o noua reuniune a liderilor coalitiei, pregatita pentru ora 20.00.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Dupa proteste, Chuck Norris se intoarce in Romania. Este noul premier, in locul lui Emil Boc. FOTO
Dupa proteste, Chuck Norris se intoarce in Romania. Este noul premier, in locul lui Emil Boc. FOTO

Chuck Norris este un actor foarte apreciat de romani. Dupa ce, la protestele care au fost declansate in ianuarie, cativa manifestanti au folosit imaginea americanului pentru a ironiza fosta Putere a Cabinetului Boc, acum actorul apare din nou.

Ponta si Antonescu se contrazic in privinta intalnirii USL cu Ungureanu
Ponta si Antonescu se contrazic in privinta intalnirii USL cu Ungureanu

Co-presedintii USL Crin Antonescu si Victor Ponta s-au contrazis, luni, intr-o conferinta de presa, pe subiectul intalnirii Uniunii cu premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu.

Cabinetul Ungureanu.
Cabinetul Ungureanu. "Lupii tineri" vin la Guvern. VIDEO

Marti noaptea au avut loc consultari pana tarziu, la Palatul Victoria. Premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, si liderii coalitiei au dezbatut pret de cateva ore lista noilor ministri.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.