Iohannis si-a schimbat atitudinea fata de cei cu probleme penale. Dragnea, Ponta si Tariceanu au fost invitati la Cotroceni

Sorin Grindeanu, Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu

Purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi, a explicat motivul pentru care Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au fost invitati la receptia de 9 Mai de la Palatul Cotroceni, spre deosebire de anul trecut.

Ea a afirmat ca la baza alcatuirii listei de invitati a stat un alt principiu decat cel de la 1 Decembrie, si anume o reprezentare cat mai larga a intregului spectru politic - mentionand ca in curtea Palatului Cotroceni este suficient loc pentru toata lumea.

”Nu voi face niciun fel de comparatie intre un eveniment si altul (…) De aceasta data s-a optat pentru o lista extinsa care sa satisfaca un principiu: o reprezentare cat mai larga, atat la nivelul institutiilor statului, cat si din alte zone, ceea ce inseamna societate romaneasca, cultura, educatie, sanatate, economie.

O sa vedeti ca va fi foarte multa lume si va asigur ca aceasta curte a Palatului Cotroceni este suficient de mare pentru a gazdui pe toata lumea”, a declarat Madalina Dobrovolschi, potrivit News.ro.

Cu toate acestea, anul trecut, pe 1 decembrie 2016, aceste persoane au fost considerate indezirabile, din cauza problemelor penale.

Citește și
Klaus Iohannis
Iohannis a sesizat CCR asupra ordonantei ce modifica codurile penale. "Am un mesaj pentru guvernanti: Jos mainile de pe DNA"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Intrebata in continuare daca presedintele a renuntat la criteriile de integritate impuse listei de invitati din iarna anului trecut, Dobrovolschi a precizat ca cele doua evenimente, receptia de 1 Decembrie si cea de 9 Mai, sunt diferite.

”Nu voi compara lista de acum cu alta lista pentru ca sunt evenimente diferite. Va asigur ca presedintele Romaniei nu face niciodata rabat de la principii, pentru ca nu este o chestiune pe care doar domnul presedinte o crede. Trebuie sa avem in spatiul public si mai ales la nivelul functiilor importante in stat niste criterii de moralitate care sa fie respectate de toata lumea (…)

Acum vorbim despre un alt principiu care a stat la baza acestei liste, a fost acela pe care l-am mentionat deja – o reprezentare cat mai larga a intregului spectru politic si a conducerii institutiilor statului”, a subliniat Dobrovolschi.

Ea a precizat ca pe lista de invitati se regasesc fostii presedinti ai Romanii, fostii prim-ministri, inclusiv Victor Ponta, dar si sefi actuali ai institutiilor statului.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Parlament, ca a primit o invitatie la Palatul Cotroceni, precizand insa ca nu stie exact pentru ce eveniment - 9 Mai sau vizita in Romania a presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Anul trecut, Liviu Dragnea nu a fost invitat nici la receptia de Ziua Europei de la Cotroceni, nici la evenimentele organizate de Ziua Nationala.

Administratia prezidentiala a decis sa nu invite atunci persoane cu probleme penale.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Klaus Iohannis, discurs in forta in Parlament:
Klaus Iohannis, discurs in forta in Parlament: "Nu va bateti joc de Romania". Ironiile adresate PSD, ALDE si Guvernului

Presedintele Klaus Iohannis s-a adresat Parlamentului cu un discurs in forta, legat de modificarea codurilor penale si de protestele din strada. Declaratiile au fost LIVE, pe PRO TV NEWS, dar si pe Facebook, pe pagina Stirilor Pro TV.

Iohannis a sesizat CCR asupra ordonantei ce modifica codurile penale.
Iohannis a sesizat CCR asupra ordonantei ce modifica codurile penale. "Am un mesaj pentru guvernanti: Jos mainile de pe DNA"

Pesedintele Klaus Iohannis a sustinut joi, la ora 11,00, o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, criticand dur guvernul Grindeanu.

Presedintele Klaus Iohannis ii raspunde lui Dragnea:
Presedintele Klaus Iohannis ii raspunde lui Dragnea: "PSD si liderul social-democratilor s-au comportat ca la gradinita"

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, marti, ca PSD si liderul social-democratilor, Liviu Dragnea, s-au comportat "ca la gradinita" in chestiunea declansarii referendumului pe tema modificarilor la legislatia penala.

Iohannis, despre parada de 1 Decembrie: MApN i-a adresat o invitatie speciala Gabrielei Firea, ea a interpretat
Iohannis, despre parada de 1 Decembrie: MApN i-a adresat o invitatie speciala Gabrielei Firea, ea a interpretat "inelegant"

Presedintele Klaus Iohannis a facut precizari legate de decizia de a nu invita la parada militara si la receptia organizate de 1 Decembrie ”persoane cu probleme penale”.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.