Doua trenuri s-au ciocnit in Belgia! 18 morti confirmati

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Zi neagra in istoria Belgiei si a Europei intregi. Un accident feroviar de o violenta iesita din comun a provocat un masacru luni, intr-o gara de langa Bruxelles.

 

Cel putin 18 pasageri au murit sfartecati, dupa ce doua trenuri au intrat pe aceeasi linie si s-au ciocnit frontal. Alti 125 de oameni au fost raniti. Unora li s-au amputat mainile si picioarele pe loc, pentru a putea fi trasi din muntele de fiare zdrobite.

In acest moment, cadavrele sunt imposibil de identificat. Multe trupuri au fost de-a dreptul sfasiate, asa ca este greu de spus de ce nationalitate sunt victimele, mai ales ca in oras lucreaza oameni din toata Uniunea. Cu alte cuvinte, sa ne rugam sa NU fie si romani.

Declaratiile delor aflati in trenurile groazei sunt absolut terifiante: "Citeam ceva cand a deraiat trenul. Eu eram la clasa a II-a, mai in spate. Cei din fata au murit aproape toti, pur si simplu pulverizati, n-a mai ramas nimic intreg din ei. Eu am avut noroc, am trecut pe langa moarte...numai Dumnezeu m-a salvat", a spus un supravietuitor.

Citește și
Accident tren
Coliziune puternica intre doua marfare la periferia orasului Chicago
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Dupa ore intregi de la producerea tragediei, la fata locului inca domnea haosul, iar supravietuitorii erau marcati.

Primele doua vagoane ale unuia dintre trenuri au fost impinse pe verticala. Cele mai multe victime au fost insa in cealalta garnitura, al carei prim vagon a fost facut zob. Echipele de interventie au carat pe sine, prin zapada, zeci de raniti. Multi erau in stare grava.

Potrivit presei belgiene, unul dintre mecanici nu a respectat un semafor de culoare rosie si pur si simplu nu a franat. Trenurile spre si dinspre Bruxelles au fost suspendate pe tot parcursul zilei, pentru a inlesni misiunea echipelor de salvare. A fost afectat inclusiv traficul international, catre Franta si Marea Britanie.

De luni dimineata, belgienii nu se pot dezlipi de televizoare. Toate posturile transmit incontinuu imagini si informatii despre ceea ce este considerata o catastrofa majora in istoria tarii.

Multi belgieni s-au dus din proprie initiativa sa doneze sange pentru raniti. Intreaga tara resimte din plin acest soc si oamenii nu pot intelege cum s-a putut petrece un accident de asemenea gravitate, despre care credeau ca numai in India ori Rusia poate avea loc.

Declarandu-se "coplesit" de aceasta tragedie care are loc la doar doua saptamani dupa cea produsa la Liege, cand un imobil s-a prabusit in centrul orasului, dupa o explozie provocata de gaze, premierul belgian, Yves Leterme, aflat in turneu in regiunea Balcanilor, si-a anulat vizita si a anuntat ca se intoarce in graba.

El este asteptat la locul accidentului in cursul dupa-amiezii, la fel ca si Regele Belgiei, Albert al II-lea, potrivit Mediafax.

In urma tragediei din Belgia, agentia France Presse a realizat o cronologie a accidentelor feroviare soldate cu cel mai mare numar de morti in Europa, in ultimii zece ani.

2000

4 ianuarie: Norvegia - 19 persoane mor in urma coliziunii frontale dintre doua trenuri de persoane, la Aasta, in apropiere de Lillehammer.

5 februarie: Germania - 9 morti si 149 de raniti este bilantul deraierii unui tren Amsterdam-Bale in gara de la Bruehl

2001

3 ianuarie: Spania - 12 muncitori imigranti ecuadorieni isi gasesc sfarsitul cand furgoneta in care se aflau intra in coliziune cu un tren in apropiere de Lorca, la o trecere automata la nivel cu calea ferata.

28 februarie: Marea Britanie - un vehicul cade pe calea ferata si provoaca o ciocnire intre un tren de persoane si un convoi de marfa in North Yorkshire. Bilantul: 10 morti.

23 mai: Rusia - 14 persoane isi pierd viata in urma impactului dintre un tren si un autobuz la o trecere la nivel cu calea ferata, in enclava Kaliningrad.

2002

6 noiembrie: Franta - 12 calatori ai unui tren de noapte Paris-Munchen mor arsi sau asfixiati in incendiul care cuprinde vagonul de dormit in care se aflau, in apropiere de gara Nancy.

2003

8 mai: Ungaria - 33 de morti in coliziunea dintre un tren si un autocar de turisti germani la o trecere la nivel cu calea ferata la Siofok.

3 iunie: Spania - un tren de pasageri loveste un tren de marfa, in apropiere de Chinchilla si 19 persoane isi pierd viata.

2004

22 iulie: Turcia - 37 de morti si 81 de raniti in urma deraierii expresului Istanbul-Ankara in apropiere de Pamukova.

2005

7 ianuarie: Italia - 17 morti in coliziunea dintre un treb interregional si un convoi de marfa, langa Bologna.

2006

13 ianuarie: Rusia - 22 de oameni mor in urma coliziunii dintre un tren si un autocar la o trecere la nivel cu calea ferata in regiunea Krasnodar.

23 ianuarie: Muntenegru - 47 de morti si peste 200 de raniti in urma deraierii unui tren in apropiere de Podgorita.

22 septembrie: Germania - 23 de morti in accidentul in care a fost implicat un tren cu suspensie magnetica Transrapid pe o sina de testare, langa Lathen.

2008

27 ianuarie: Turcia - un tren deraiaza in apropiere de Kutahya si noua persoane isi pierd viata.

23 iunie: Turcia - 10 morti in provincia Gaziantep, in urma coliziunii dintre un tren de marfa si un microbuz, la o trecere la nivel cu calea ferata.

2009

30 iunie: Italia - in gara Viareggio, are loc deraierea urmata de explozia unui vagon care transporta GPL si 29 de oameni mor.

14 august: Romania - un tren loveste in plin un microbuz, pe o trecere la nivel cu calea ferata in apropiere de Iasi, provocand moartea a 13 persoane.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Un tren de persoane a deraiat in Harghita
Un tren de persoane a deraiat in Harghita

UPDATE: Un tren de persoane a deraiat, marti dupa-amiaza, in judetul Harghita, la iesirea din statia Sansimion spre Tusnad. Din fericire, in urma incidentului nu au fost inregistrate victime.

Coliziune puternica intre doua marfare la periferia orasului Chicago
Coliziune puternica intre doua marfare la periferia orasului Chicago

Din seria au si americanii mecanicii lor de locomotiva, aflati ca doua trenuri de marfa s-au ciocnit intr-o zona populata de la periferia orasului Chicago.

Coliziune fatala in Danemarca: un tren a lovit un camion!
Coliziune fatala in Danemarca: un tren a lovit un camion!

Garnitura a ramas pe sine, dar camionul a ars in intregime dupa accident. Un om a murit si mai multi au fost raniti.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.