Replica lui Putin la exercitiile aliate din Romania: "Jocurile Armatei 2016". Tara din NATO care li s-a alaturat rusilor

cover Cincu vs Rusia

In vreme ce in judetul Brasov are loc un exercitiu NATO la care participa mii de militari, Rusia organizeaza cu mult fast „Jocurile Internationale ale Armatei”, editia 2016.

Peste 2.700 de militari din cinci tari membre NATO - Bulgaria, Canada, Polonia, Romania, SUA - si 5 state membre ale Parteneriatului pentru Pace - Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova si Ucraina - participa, in perioada 27 iulie - 7 august, la exercitiul multinational SABER GUARDIAN-16, ce se desfasoara la Centrul de Instruire pentru Lupta al Fortelor Terestre ''Getica'' din Cincu, judetul Brasov, anunta un comunicat al Ministerului Apararii Nationale (MApN). Ceremonia de deschidere a exercitiului a avut loc pe 27 iulie, in prezenta ministrului Apararii Nationale, Mihnea Motoc, si a sefului Statului Major General, gen. Nicolae Ciuca.

"SABER GUARDIAN-16, planificat de Statul Major al Fortelor Terestre si condus de un comandament constituit din militari apartinand Diviziei Multinationale de Sud-Est, Diviziei 4 Infanterie 'Gemina' si Unitatii de Integrare a Fortelor NATO, se va desfasura in patru etape - exercitii de comandament, de instruire prin simulare asistata de calculator, de antrenament cu trupe in teren si exercitii tactice cu trageri de lupta cu toate categoriile de armament", precizeaza MApN. Potrivit sursei citate, peste 900 de militari romani impreuna cu 1.700 de militari americani dotati cu tancuri M1A2 Abrams si masini de lupta blindate Bradley si cu 47 de militari canadieni cu masini de lupta ale infanteriei vor executa exercitii tactice cu trageri de lupta.

Citește și
avion de lupta rusesc SU-27
Bulgarii reclama incalcarea spatiului aerian NATO de catre rusi si ameninta sa le intercepteze avioanele
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

"Militarii din celelalte tari vor participa la exercitiile de comandament si de instruire prin simulare asistata de calculator interconectate cu Centrul de Instruire de la Novo Selo, Bulgaria, si cu Centrul de Instruire pentru Mentinerea Pacii si Securitate de la Yavoriv, Ucraina", arata MApN.

In acelasi timp, sambata, ministerul Apararii Federatiei Ruse da startul „Jocurilor Internationale ale Armatei”, care vor dura pana pe 30 august si vor include exercitii militare in apropierea tarii noastre. Este vorba despre exercitii terestre la Sevastopol (Crimeea) si navale, in Marea Neagra. Alte exercitii vor avea loc pe tot teritoriul Federatiei Ruse, dar si in Kazahstan.

 La acestea vor participa 121 de echipe din 19 tari: Rusia, China, India, Iran, Kazahstan dar si Serbia, Mongolia, Vietnam, Zimbabwe, Angola si chiar o tara NATO: Grecia, care a trimis o echipa de lunetisti.

Printre evenimentele organizate de rusi se numara biatlonul de tancuri, intreceri de lunetisti, dar si competitii ale bateriilor anti-aeriene, celor de mortiere si chiar ale bucatarilor de campanie.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Unitatea de elita a Armatei Romane pleaca in Afganistan. Povestile emotionante ale
Unitatea de elita a Armatei Romane pleaca in Afganistan. Povestile emotionante ale "Rechinilor Albi" si ale familiilor lor

"Rechinii albi" pleaca in Afganistan. Unitatea de elita a armatei Romaniei va pleca in cateva zile intr-o misiune NATO, pentru asigurarea protectiei bazei militare din Kandahar si pentru consilierea fortelor de securitate afgane.

Bulgarii reclama incalcarea spatiului aerian NATO de catre rusi si ameninta sa le intercepteze avioanele
Bulgarii reclama incalcarea spatiului aerian NATO de catre rusi si ameninta sa le intercepteze avioanele

In ultima luna, s-a inregistrat o crestere a incalcarilor spatiului aerian bulgar de catre avioane militare si comerciale ale Rusiei, a declarat duminica ministrul apararii bulgar, Nikolai Nencev, transmite Reuters.

Republica Moldova cere ajutorul NATO pentru a scapa de rusi.
Republica Moldova cere ajutorul NATO pentru a scapa de rusi. "Au inceput razboiul-hibrid impotriva noastra"

Republica Moldova a cerut la summit-ul de la Varsovia ajutorul NATO pentru a obtine retragerea contingentului militar rus din Transnistria

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.