Recorduri de memorare! Retine informatii intr-o ora cat altii intr-o viata!

Ultimul update: Sambata 03 Noiembrie 2012 00:28
Data publicarii: Vineri 06 August 2010 00:00
Categorie: Internaţional
creier

Au intrecut orice record de memorare. Sunt capabili sa calculeze in doar o secunda sau dau dovada ca pot retine informatii intr-o ora cat altii intr-o viata. Vezi mai jos topul oamenilor cu abilitati speciale!

Chao Lu a memorat fara greseala primele 67.890 cifre ale constantei matematice Pi in doar 24 de ore si 4 minute. Asta inseamna ca barbatul a retinut cate o cifra pe secunda. Chinezul avea 24 de ani in momentul respectiv.

Ramon Campayo detine recordul pentru viteza de memorare. Barbatul are capacitatea de a retine 17 numere in jumatate de secunda si 46 de numere binare in doar o secunda.

Daniel Tammet este recunoscut pentru capacitatea sa de a vizualiza numere ca forme si culori si poate face calcule, chiar si cele de genul radacinilor cubice, fara efort. De asemenea, poate spune primele 22.514 cifre ale numarului Pi in cinci ore. Vorbeste zece limbi straine. Se crede ca barbatul a dobandit aceste capacitati dupa ce a suferit cateva crize de epilepsie la varsta de 4 ani.

Orlando Serrel, barbatul care nu are nevoie de lecitina. De la varsta de zece ani isi aminteste fara efort fiecare moment din viata sa. Barbatul in varsta de 42 de ani spune ca totul s-a declansat dupa ce a fost lovit cu o bata de baseball in cap in timpul unui joc.

Nascut prematur si orb, Derek Paravicini nu poate numara nici macar pana la zece, dar este capabil sa reproduca la pian fiecare melodie pe care o aude, indiferent de stil. Poate identifica si reproduce pana la zece note imediat ce le aude.

Abilitatile lui Kim Peek au inspirat scenaristii filmului Rain Man. Stia toate codurile postale din America, putea oferi informatii despre orasele mari si chiar citi doua pagini simultan, una cu ochiul drept, cealalta cu ochiul stang in doar opt secunde. Astfel a ajuns la o cifra record de carti citite, respectiv 12.000.

creier Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Geniu in aritmetica la numai 5 ani! A ajuns in Cartea Recordurilor

Geniu in aritmetica la numai 5 ani! A ajuns in Cartea Recordurilor

forte SDF in ofensiva spre Rakka

42 de civili ucişi în raiduri ale coaliţiei antijihadiste în oraşul sirian Rakka

Ucraina a eliminat de pe străzi toate cele 1320 de statui cu Lenin

Motivul pentru care Frederik, prințul moștenitor din Danemarca, nu a fost lăsat să intre în bar

Donald Trump, Melania Trump, eclipsa

Donald Trump s-a uitat de 3 ori la Soare fără ochelari în timpul eclipsei

Două trenuri s-au ciocnit în SUA. Zeci de oameni sunt răniți

Proiect ecologic: oi aduse la pascut în parcul de lângă Palatul Buckingham