Obezitatea, tratata prin micsorarea stomacului, fara nici macar o taietura

Ultimul update: Sambata 06 Octombrie 2012 18:01
Data publicarii: Miercuri 15 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Internaţional

O noua speranta pentru milioanele de persoane care lupta cu obezitatea.O echipa de medici americani testeaza o noua procedura chirurgicala revolutionara, care ajuta omul sa scape de multe kilograme.


Metoda se numeste gastroplastie si este o operatie prin care stomacul este micsorat, fara sa se taie insa nimic din el. In plus, pentru a ajunge la acesta, medicii nu fac nicio incizie, ci opereaza prin gura pacientului.

La aceasta concluzie a ajuns si Elena, care a inceput sa se ingrase dupa varsta de 30 de ani. Acum a ajuns la aproape 110 kg si cel mai mare vis al ei este sa fie din nou slaba si activa. Ea va duce insa o lupta continua cu alimentele, o data ce va iesi din sala de operatii.

Este cert insa ca Elena nu va avea nicio cicatrice in urma gastroplastiei. Asta pentru ca doctorii din San Francisco testeaza o noua procedura chirurgicala care poate reduce volumul stomacului, fara nici macar o incizie.

In cadrul operatiei, cavitatea bucala joaca un rol important. Un instrument flexibil este introdus in stomac direct prin gura. Cu ajutorul unei camere endoscopice, doctorii insereaza apoi cateva capse si creeaza un saculet in stomac. Acesta se umple dupa doar cateva guri de mancare. Astfel, blocheaza imediat pofta pacientului de a manca.

Experimentul clinic a adunat 275 de voluntari, toti cu cel putin 45 de kilograme in exces.

"Slabesti sau mori!". Si a pierdut 78 de kilograme in 7 luni!

india

Divorț inedit în India. O femeie a reclamat că soțul nu-i face o toaletă

Descoperire istorică în Pacific. Epava descoperită după 72 de ani

Moment de reculegere pe Camp Nou. Ce a apărut pe tricourile echipei Barcelona

igor dodon

Dodon denunţă ideea unirii cu România: Vom lupta dur. Nu rezistăm fără Rusia

Un distrugător american și un petrolier s-au ciocnit în larg. 10 marinari dispăruți

Actorul de comedie Jerry Lewis a murit la 91 de ani