Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Obezitatea, tratata prin micsorarea stomacului, fara nici macar o taietura

Embed:

O noua speranta pentru milioanele de persoane care lupta cu obezitatea.O echipa de medici americani testeaza o noua procedura chirurgicala revolutionara, care ajuta omul sa scape de multe kilograme.


Metoda se numeste gastroplastie si este o operatie prin care stomacul este micsorat, fara sa se taie insa nimic din el. In plus, pentru a ajunge la acesta, medicii nu fac nicio incizie, ci opereaza prin gura pacientului.

La aceasta concluzie a ajuns si Elena, care a inceput sa se ingrase dupa varsta de 30 de ani. Acum a ajuns la aproape 110 kg si cel mai mare vis al ei este sa fie din nou slaba si activa. Ea va duce insa o lupta continua cu alimentele, o data ce va iesi din sala de operatii.

Este cert insa ca Elena nu va avea nicio cicatrice in urma gastroplastiei. Asta pentru ca doctorii din San Francisco testeaza o noua procedura chirurgicala care poate reduce volumul stomacului, fara nici macar o incizie.

In cadrul operatiei, cavitatea bucala joaca un rol important. Un instrument flexibil este introdus in stomac direct prin gura. Cu ajutorul unei camere endoscopice, doctorii insereaza apoi cateva capse si creeaza un saculet in stomac. Acesta se umple dupa doar cateva guri de mancare. Astfel, blocheaza imediat pofta pacientului de a manca.

Experimentul clinic a adunat 275 de voluntari, toti cu cel putin 45 de kilograme in exces.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 15 Aprilie 2009
Citeste mai multe despre: sanatate,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed