O vara a extremelor a pus stapanire pe Europa
In timp ce regiuni intinse din Polonia, Slovacia si Croatia sunt maturate de apele dezlantuite, alte zone din aceleasi tari sufera din cauza arsitei.
Mai rar ai ocazia sa bei cafeaua in mijlocul Dunarii. O spune chiar primarul din Vukovar, Croatia. Fluviul a trecut peste faleza, iar terasele au intrat la apa.
Localnicii fac haz de necaz. Se aseaza in continuare la mese, stau cu picioarele in apa, comanda si schimba impresii despre cotele apelor Dunarii, care cresc alarmant de la ora la ora.
Alegeri 2024
15:43
Referendumul din București, 24 noiembrie 2024. Ce întrebări vor fi pe buletinele de vot și ce urmărește Nicușor Dan
20:17
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidențială și își anunță susținerea pentru Elena Lasconi. Reacția candidatei USR
19:41
Nicuşor Dan: Ar fi bine să rămână un singur candidat al partidelor de dreapta la prezidenţiale
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
Lasand gluma la o parte, autoritatile se tem de repetarea cosmarului din 1965, cand tot orasul a fost inundat.
La Sandomierz, in centrul Poloniei, apele refuza sa dea inapoi. De trei saptamani localnicii vad cum casele lor se afunda in malul adus de torenti si nimeni nu le poate spune cand se pot intoarce sa repare ce au stricat puhoaiele.
In tot acest timp la Varsovia domneste canicula. Termometrele indicata peste 30 de grade Celsius, iar pe cer nu e niciun nor. Ca sa uite de caldura oamenii au invadat fantanile orasului.
Cand nu e arsita, e potop. In regiunea spaniola Asturia a poluat cu furie cateva ore. Raurile s-au transformat in puhoaie navalnice care au rupt malurile si au naruit case.
Primarul din Burela a descris situatia din orasul lui drept "teribila" si se roaga la Cel de Sus ca ploaia sa inceteze.