Vreme anapoda. Canicula si inundatii in tarile din Europa

Ultima actualizare: 10-05-2012 11:57

Vara plina de contradictii in Europa Centrala. In timp ce regiuni intinse din Polonia, Slovacia si Croatia lupta cu apele dezlantuite de ploile torentiale, alte regiuni din aceleasi tari au dat piept cu canicula.

La Sandomierz, in centrul Poloniei, apele refuza insa sa dea inapoi. De trei saptamani, localnicii vad cum casele lor se afunda in malul adus de torenti si nimeni nu le poate spune cand se vor intoarce sa repare ce-au stricat puhoaiele.

In tot acest timp, la Varsovia, domneste canicula. Termometrele au trecut binisor de 30 de grade Celsius, iar pe cer nu e niciun nor. Ca sa uite de caldura oamenii au invadat fantanile orasului.

In Croatia, oamenii stau la panda in spatele miilor de saci cu nisip insirati pe malurile raurilor. Asteapta cu totii, viitura din Ungaria si spera ca masurile luate pana acum ii vor feri de necaz.

In unele locuri insa apa a trecut deja de malurile joase. Mai de haz, mai de necaz, turistii si localnicii continua sa frecventeze terasele inundate. Stau cu picioarele in apa si savureaza o cafea sau o bere, in timp ce-si comunica ultimele noutati despre starea apelor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!