Membrii grupului rock Marilyn Manson, atacati cu oua si apa sfintita de activistii ortodocsi rusi. Concertul a fost anulat

Marilyn Manson

Muzicienii din trupa rock Marilyn Manson au fost atacati cu oua si stropiti cu apa sfintita de catre activistii ortodocsi rusi, cu putin timp inainte de un concert pe care grupul american ar fi trebuit sa il sustina la Moscova, informeaza rt.com.

Totodata, potrivit site-ului Russia Today, acel concert a fost amanat si, apoi, anulat din cauza unei amenintari cu bomba. Cunoscut pentru show-urile sale controversate, catalogate de anumite cercuri drept "ofensatoare" si "antireligioase", rockerul Marilyn Manson s-a confruntat cu o serie de probleme in ceea ce priveste turneul sau din Rusia, intrucat numeroase proteste au avut deja loc in orasul Novosibirsk din Siberia, care au condus la anularea show-ului pe care artistul american urma sa il sustina in acel oras.

La Moscova, activistii ortodocsi au pregatit "o primire calduroasa" pentru Marilyn Manson si trupa sa. Dmitri Enteo, autoproclamatul "aparator al credinciosilor rusi ortodocsi" si lider al miscarii "Voia Domnului", a sarbatorit aceasta "victorie" asupra trupei "blasfematoare", printr-o serie de mesaje publicate vineri pe contul sau de Twitter. Dmitri Enteo spune ca el si colegii lui activisti au aruncat oua si au turnat apa sfintita peste Manson si ceilalti membri ai formatiei acestuia.

"Bombardat cu oua, Manson a fugit de mine si guita ca un porc atunci cand l-am stropit cu apa sfintita. Nu-ti vine sa crezi, se invartea in cerc!", a scris Enteo. Cu putin timp inainte, activistul ortodox anuntase ca va o organiza o actiune care va fi "o lupta decisiva impotriva blesfamatorului Manson".

O inregistrare video publicata pe site-ul LifeNews arata secvente din acest atac. Activistii rusi, "inarmati" cu sticle cu apa sfintita si oua, alearga pe strada dupa un barbat care poarta ochelari de soare, in apropiere de un hotel din Moscova.Barbatul prezentat in imagini nu pare sa fie insa Marilyn Manson. Dmitri Enteo a explicat aceasta inadvertenta prin intermediul unui alt mesaj publicat pe Twitter: "Imi pare rau, poate ca nu l-am stropit chiar pe Manson, ci pe membrii trupei sale. Dar poate ca a fost chiar el - ei arata toti in acelasi fel".

Citește și
Marilyn Manson
Gestul care i-a adus numeroase critici lui Marilyn Manson. Ce a facut starul pe scena. FOTO
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

La cateva ore dupa "atac", rockerul american urma sa sustina un concert la Park Live Festival din Moscova, in fata numerosilor sai fani reuniti la All-Russia Exhibition Center. Insa concertul nu a mai avut loc, intrucat politia locala a cerut spectatorilor sa plece de la fata locului din cauza unei amenintari cu bomba.

Desi concertele prevazute in acel festival au fost reluate ulterior, show-ului rockerului Marilyn Manson a fost anulat. Informatia a fost confirmata pe pagina oficiala de Facebook a trupei si chiar de catre rockerul american pe contul sau de Twitter.Fanii rusi ai rockerului american au luat cu asalt retelele de socializare pentru a-si exprima supararea, publicand numeroase mesaje in care i-au acuzat pe activistii ortodocsi de implicare directa in evenimentele care au condus la anularea concertului. Dmitri Enteo a negat ca ar fi implicat, pe Twitter, dar a salutat anularea show-ului.

Acesta nu este primul concert al rockerului Marilyn Manson care a fost anulat in urma protestelor. De asemenea, nu este nici pentru pentru prima data cand autointitulatii "aparatori ai credintei" din Rusia, condusi de Dmitri Enteo, vizeaza o reprezentatie artistica. In noiembrie 2013, activistii condusi de Dmitri Ento au intrerupt un controversat spectacol de teatru, sustinut la Teatrul Cehov din Moscova, dupa ce au urcat pe scena intre doua acte, pentru a denunta "sodomia" care ar fi fost portretizata in acea reprezentatie. Desi unii dintre spectatori au ales sa paraseasca sala, spectacolul a continuat in cele din urma.

Marilyn Manson este un cantaret controversat, gratie aparitiilor sale din concerte si videoclipurilor in care poarta machiaje stridente si afiseaza o alura androgina. Printre hiturile sale se numara "Irresponsible Hate Anthem", "Sweet Dreams (Are Made Of This)", "Tainted Love" si "Beautiful People".

In 2007, Marilyn Manson a concertat si la Bucuresti, la prima editie a festivalului B'estfest. Numele lui de scena este o combinatie intre doua simboluri ale culturii americane din anii 1960 - actrita Marilyn Monroe si criminalul psihopat Charles Manson. Cel mai recent album al sau, intitulat "Born Villain", a fost lansat in 2012.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
"Arata surprinzator de normal". Marilyn Manson, fotografiat fara pic de machiaj

A socat mereu cu aparitiile sale, iar lumea si-a imaginat cu greu cum arata Marilyn Manson fara machiaj si fara tinutele extravagante.

Gestul care i-a adus numeroase critici lui Marilyn Manson. Ce a facut starul pe scena. FOTO
Gestul care i-a adus numeroase critici lui Marilyn Manson. Ce a facut starul pe scena. FOTO

Marilyn Manson reuseste sa socheze la fiecare aparitie publica, insa, in timpul concertului din Los Angeles, artistul a facut un gest reprobabil, care i-a adus numeroase critici din partea presei si nu numai.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.