Statul Islamic, inregistrare video despre autorii atentatelor de la Paris. Reactia presedintelui Francois Hollande

Ultimul update: Joi 28 Ianuarie 2016 07:04
Data publicarii: Luni 25 Ianuarie 2016 07:28
Categorie: Internaţional

Organizatia Statul Islamic a publicat duminica o inregistrare video care spune ca ii prezinta pe cei noua autori ai atentatelor care au facut 130 de morti pe 13 noiembrie la Paris si ameninta toate tarile din cadrul "coalitiei", inclusiv Marea Britanie.

In aceasta inregistrare, publicata sub titlul "Omorati-i acolo unde-i intalniti", este vorba despre patru belgieni, trei francezi si doi irakieni.

Publicata de divizia media in limbi straine a Statului Islamic, Al-Hayat Media Center, ea ii infatiseaza pe acesti jihadisti in timp ce comit atrocitati, cum ar fi decapitari si executarea prin impuscare a unor persoane prezentate ca ostatici.

Vorbind in araba si in franceza, mai multi dintre acestia afirma ca mesajul lor "este adresat tuturor tarilor participante la coalitia" antijihadista condusa de Statele Unite care a intervenit din septembrie 2014 impotriva SI in Siria si Irak.

Inregistrarea video arata, de asemenea, o fotografie al premierului britanic, David Cameron, insotita de o fraza in engleza afirmand ca "Oricine se va aseza de partea necredinciosilor va fi tinta sabiilor noastre".

Videoclipul ii descrie pe cei noua jihadisti ca "lei" care "au ingenuncheat Franta".

Imaginile mai contin extrase aratand atentatele de la Paris si operatiunile fortelor franceze de securitate dupa atacuri, potrivit AFP.

Hollande: "Nicio amenintare nu va face Franta sa aiba indoieli"

Presedintele francez Francois Hollande a declarat luni ca "nicio amenintare nu va face Franta sa aiba indoieli" dupa difuzarea unei inregistrari video de catre gruparea Statul Islamic in care aceasta pretinde ca ii prezinta pe noua dintre autorii atentatelor de la 13 noiembrie si ameninta toate statele coalitiei anti-SI conduse de SUA, relateaza AFP.

"Nimic nu ne va speria, nicio amenintare nu va face Franta sa aiba indoieli asupra a ceea ce are de facut in lupta impotriva terorismului", le-a declarat el jurnalistilor in marja unei ceremonii oficiale de la palatul prezidential din New Delhi, in a doua zi a vizitei sale de stat in India.

"Aceste imagini nu fac decat sa-i descalifice pe autorii acestor crime', a mai spus el. 'Daca am luat masuri pentru a prelungi starea de urgenta, este pentru ca stiu ca aceasta amenintare exista si ca nu vom ceda deloc, nici in privinta mijloacelor de a ne apara tara, nici in privinta libertatilor", a adaugat presedintele francez.

23 de persoane suspectate ca fac parte din Statul Islamic, arestate in Turcia. Grupul era insotit de 21 de copii

23 de persoane suspectate ca fac parte din Statul Islamic, arestate in Turcia. Grupul era insotit de 21 de copii

Guvern Moldova

Percheziţii la sediul Guvernului de la Chişinău, într-un dosar de corupţie

Divorț inedit în India. O femeie a reclamat că soțul nu-i face o toaletă

Descoperire istorică în Pacific. Epava descoperită după 72 de ani

barcelona

Primele imagini cu teroristul din Barcelona, surprinse imediat după atentat. Ce a făcut acesta

Dodon denunţă ideea unirii cu România: Vom lupta dur. Nu rezistăm fără Rusia

Imamul suspectat pentru atacul din Barcelona, legături cu teroriștii din Madrid