Seful FMI ramane in arest. Kahn risca 74 de ani de inchisoare

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: CITESTE IN ARTICOL PLANGEREA IMPOTRIVA SEFULUI FMI. De la resedinte de lux si zboruri la bussines class, seful FMI s-a trezit "cazat", fara voia lui, intr-o inchisoare dura din New York.

Acuzat de tentativa de viol si agresiune sexuala, Dominique Strauss Khan a petrecut o prima noapte in spatele gratiilor, dupa ce instanta a refuzat luni seara sa-l elibereze.

Cel putin pana la urmatoarea audiere, prevazuta pentru vineri, judecatoarea nu si-a asumat riscul sa-l vada scapat din Statele Unite. In acest moment, cel care avea mari sanse sa ajunga presedintele Frantei risca 70 de ani de detentie.

Cele sapte capete de acuzare evocate in dosarul lui Dominique Strauss-Kahn sunt pasibile de o pedeapsa cumulata care poate ajunge la 74 de ani de detentie.

Documentul mentioneaza doua capete de acuzare privind o infractiune sexuala de gradul intai, tentativa de viol de gradul intai, agresiune sexuala de gradul intai, sechestrare de gradul doi, agresiune sexuala de gradul trei si atingeri nepermise.

Citește și
Strauss Kahn
Sotia directorului FMI: Nu cred nicio secunda acuzatiile aduse sotului meu
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Dominique Strauss-Kahn, caruia luni i s-au adus la cunostinta acuzatiile, urmeaza sa fie inculpat oficial in urmatoarele zile, dupa formarea echipei de jurati.

In cazul in care o instanta decide plasarea in detentie, cum este in cazul lui Strauss-Kahn, echipa de jurati trebuie sa se reuneasca in maxim trei zile, conform profesorului de drept Randolph Jonakait, din New York.

Echipa juratilor, formata din 16 sau 23 de membri, se va reuni relativ rapid, in secret si in lipsa unui judecator, pentru a analiza elementele acuzarii si ale victimei.

"Daca victima depune marturie, va exista o inculpare. Nu este ca la proces, nu exista intrebari intercalate, iar acuzatul nu poate cita martori", a declarat Jonakait.

Daca se va decide inculparea, cazul ajunge la o instanta superioara, Curtea Suprema din New York, iar inculparea oficiala are loc aici.

Ulterior, se face instrumentarea dosarului, iar procesul ar trebui sa aiba loc intr-un interval cuprins intre trei luni si un an.

In plangerea depusa impotriva sefului FMI sunt notate urmatoarele:

"Paratul s-a angajat in sex oral si sex anal cu o alta persoana prin fortarea acesteia. Paratul a incercat sa se angajeze intr-o partida de sex normal cu o alta persoana, prin fortarea acesteia. Paratul a fortat persoana respectiva sa intretina relatii sexuale cu el. Paratul a retinut persoana respectiva. Paratul a supus o alta persoana la contact sexual cu el, fara consimtamantul acesteia. Paratul a atins partile sexuale si alte parti intime ale persoanei respective, cu forta. Aceste atingeri sunt abuzive si degradante. Ele au fost facute pentru a satisface nevoile sexuale ale paratului".

Plangerea precizeaza si care au fost circumstantele in care abuzul s-a produs:

"Paratul a inchis usa si a interzis autorului reclamatiei sa paraseasca locul incidentului. A atins sanii reclamantei, fara consimtamantul acesteia. A incercat sa o dezbrace pe reclamanta si a apucat-o pe aceasta de partile intime. A obligat-o sa atinga cu gura partile intime ale paratului, de doua ori. A reusit actele de mai sus cu ajutorul fortei".

Judecatorul instantei din Manhattan a respins cererea de eliberare pe cautiune a lui Dominique Strauss-Kahn, hotarand mentinerea acestuia in arest preventiv si incarcerarea.

Judecatoarea Melissa Jackson a evocat riscul ca directorul FMI sa fuga din Statele Unite, dupa ce acesta a fost arestat sambata la aeroport.

Procurorii americani cerusera in instanta mentinerea in detentie a directorului FMI si respingerea posibilitatii eliberarii pe cautiune, in timp ce avocatii apararii doreau eliberarea contra unei cautiuni de un milion de dolari si mutarea temporara la fiica sa, care locuieste la New York.

LA FINALUL ARTICOLULUI GASITI PLANGEREA OFICIALA IMPOTRIVA lui Dominique Strauss-Kahn

"Exista informatii conform carora a avut o conduita similara in cel putin un alt caz", a argumentat procurorul in instanta.

Avocatul apararii a precizat ca directorul FMI nu a fugit de la Hotelul Sofitel, ci a mers la masa cu o persoana care poate confirma acest lucru.

"S-a grabit pentru a merge sa ia masa cu o persoana care poate confirma", a declarat avocatul Benjamin Brafman in fata judecatoarei Melissa Jackson.

Benjamin Brafman s-a declarat "dezamagit" de hotararea judecatoarei de mentinere a clientului sau in detentie, afirmand ca "lupta abia incepe".

"Credem in nevinovatia domnului Strauss-Kahn. Cerem sa i se recunoasca prezumtia de nevinovatie", a spus avocatul.

Urmatoarea audiere in procesul intentat directorului FMI a fost fixata pe 20 mai.

Fotografia soc. Directorul FMI incatusat, in drum spre inchisoare

In paralel, FMI a comunicat ca Strauss-Kahn a platit sambata cazarea la Hotelul Sofitel din New York, mai precis 525 de dolari.

"Din ceea ce stiu, tariful camerei a fost de 525 de dolari si a fost o calatorie privata a directorului general", a declarat William Murray, purtatorul de cuvant al FMI.

Avocat: Camerista pe care ar fi violat-o seful FMI "nu e atragatoare"

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost adus luni la un tribunal din New York pentru a fi audiat in legatura cu acuzatiile care i se aduc.

Sotia directorului FMI: Nu cred nicio secunda acuzatiile aduse sotului meu

Dominique Strauss-Kahn a fost arestat sambata la New York, fiind acuzat de agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare de persoana, dupa ce o camerista l-ar fi denuntat.

Efecte economice si teorii ale conspiratiei in cazul arestarii sefului FMI, astazi, in Stirile ProTV de la ora 19:00

Cititi si:

Ce crede despre Rai omul care de 49 de ani se asteapta sa moara oricand

A facut sex cu o alta detinuta fara sa stie. Gardienii care au socat o tara

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Avocat: Camerista pe care ar fi agresat-o seful FMI
Avocat: Camerista pe care ar fi agresat-o seful FMI "nu e atragatoare"

Unul dintre cei mai puternici oameni din lume, seful FMI, Dominique Strauss-Kahn, este acum in mijlocul unui cosmar. Asta dupa ce o camerista a hotelului de lux Sofitel, l-a acuzat de tentativa de viol. Iata evenimentele, pas cu pas.

Sotia directorului FMI: Nu cred nicio secunda acuzatiile aduse sotului meu
Sotia directorului FMI: Nu cred nicio secunda acuzatiile aduse sotului meu

Anne Sinclair, sotia directorului FMI Dominique Strauss-Kahn, arestat si inculpat la New York pentru agresiune sexuala, a declarat ca nu crede "nici o secunda acuzatiile" aduse impotriva sotului ei si nu se indoieste de nevinovatia lui, relateaza AFP.

Directorul FMI,ridicat ca-n filme de pe aeroportul din NY.E acuzat de viol
Directorul FMI,ridicat ca-n filme de pe aeroportul din NY.E acuzat de viol

Directorul Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, a fost pus sub acuzare astazi pentru agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare de persoana. Anuntul a fost facut de avocatul sau, potrivit CNN.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.