Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Fukushima, printre primele 25 de centrale nucleare ale lumii

Fukushima I

Cu sase unitati separate care produc impreuna 4,7 GW de energie, Fukushima I este una dintre primele 25 de centrale nuclare din lume.

LIVE. Explozie nucleara in Japonia. Radiatii intr-o ora cat pentru un an

VEZI AICI momentul exploziei de la centrala nucleara Fukushima

Centrala nucleara de la Fukushima, numita si Fukushima Daiichi, este situata in orasul Okuma, in cartierul Futaba din Prefectura Fukushima. Fukushima I este detinuta de Compania japoneza de electricitate, TEPCO. La 11,5 kilometri distanta, la sud de Fukushima I, se afla Fukushima II, cu doar patru reactoare, detinuta, de asemenea, de TEPCO. Centrala nucleara Fukushima I a fost construita in 1966 si a devenit functionala in 1971.

Fukushima

 Gravitatea exploziei produse sambata la centrala nucleara Fukushima 1 depinde de locul exact unde s-a produs aceasta si de modul in care a afectat incinta reactorului, afirma experti citati de AFP. "Intrebarea esentiala legata de explozie este legata de locul exact unde s-a produs: daca este vorba despre incinta reactorului, ar fi o configuratie similara celei de la Cernobil", a declarat Stephane Lhomme, de la Observatorul pentru energie nucleara, care militeaza pentru renuntarea la energia atomica, anunta Mediafax.

"Dar poate fi vorba si despre o cladire din apropierea reactorului si, in acest caz, explozia nu agraveaza situatia", a adaugat el.

La centrala nucleara ucraineana de la Cernobil, miezul reactorului se afla intr-o cladire obisnuita, care a fost distrusa in momentul exploziei din 1986. In cazul accidentului din 1979 de la centrala americana Three Miles Island, incinta a rezistat si a permis evitarea producerii unui dezastru, a afirmat Lhomme. Autoritatea franceza pentru siguranta nucleara (ASN) a apreciat ca situatia centralei japoneze este mai degraba asemanatoare celei de la Three Miles Island, cu probleme in sistemul de racire a reactorului, legate de capacitatea de absorbtie a apei de mare. "Nu exista un risc a priori de explozie a reactorului nuclear, de tipul celei de la Cernobil, ci mai degraba un risc de avariere a reactorului, fara a exclude posibilitatea eliberarii de elemente radioactive", a declarat Olivier Gupta, director general adjunct la ASN.

Gupta a adaugat ca este important de aflat "in ce masura a fost sau nu avariat combustibilul" din miezul reactorului. Explozia produsa sambata la centrala Fukushima 1 a provocat prabusirea partiala a cladirii care adaposteste reactorul 1 si ranirea usoara a patru persoane.

 

 

Sursa: Pro TV / www.wikipedia.org, Data publicarii: 12 Martie 2011
Citeste mai multe despre: Fukushima I, explozii,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed