Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Doua F-22 americane au interceptat doua bombardiere nucleare de tip Tu-95, ale Rusiei, in largul Alaskai

bombardiere ruse, Tu-95, Alaska F-22, interceptat,

Doua bombardiere ruse cu capacitate nucleara s-au apropiat de Alaska, la 160 de kilometri de Insula Kodiak, potrivit Pentagonului, relateaza Radio Free Europe-Radio Liberty.

Cele doua bombardiere de tip Tu-95 ”Bear” au zburat, luni, la aproximativ 450 de kilometri sud-vest de baza aeriana americana Elmendorf, in cadrul zonei de identificare aeriana a Statelor Unite, au precizat marti oficiali americani.

Fortele aeriene americane au trimis doua avioane de vanatoare de tip F-22 sa intercepteze bombardierele ruse, intr-o operatiune care a fost ”sigura si profesionista”, a declarat Gary Ross din cadrul Marinei.

Avioanele americane au zburat alaturi de bombardierele ruse timp de 12 minute, iniante ca acestea si-au schimbe directia si sa se intoarca la baza lor din estul Rusiei, potrivit Fox News.

Acesta este primul incident de acest fel din mandatul lui Donald Trump. Bombardiere ruse s-au apropiat ultima oara de Statele Unite pe 4 iulie 2015.

Doua bombardiere au zburat atunci in largul coastelor Alaskai si Californiei si s-au apropiat la 65 de kilometri de Mendocino, in California.

In cursul acestui incident, pilotii rusi au transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independentei, potrivit CNN.
 

 

Sursa: News.ro, Data publicarii: 19 Aprilie 2017
Citeste mai multe despre: bombardiere ruse, Tu-95, Alaska F-22, interceptat,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed