Doi jurnalisti din SUA, ucisi in timpul unei transmisiuni in direct. Atacatorul s-a filmat in timp ce ii impusca. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Joi jurnalisti americani de televiziune au fost impuscati mortal in timpul unei transmisiuni in direct, in statul Virginia, relateaza ABC News.
 

Corespondenta si cameramanul au cazut sub rafalele de gloante si au murit pe loc. Cei doi filmau un interviu cand au fost impuscati.

Imaginea agresorului a fost inregistrata de camera video, care a continuat sa mearga. Potrivit autoritatilor, suspectul este un fost angajat nemultumit al postului de televiziune, care ar fi incercat sa se sinucida cand a fost incoltit de politie. Jurnalista ucisa avea 24 de ani, iar cameramanul, 27. Invitata pe care o intervievau a fost impuscata in spate, dar a scapat cu viata.

Criminalul a fost dus de urgenta la spital dupa ce a incercat sa se sinucida impuscandu-se, insa medicii nu i-au mai putut salva viata.

Desfasurarea evenimentelor live-text

Citește și
armata
Esti nevoit sa strigi: "Poc, poc, poc!". Situatie ridicola in armata olandeza, dezvaluita de jurnalisti
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

UPDATE 21:20 Politia din Virginia a anuntat ca barbatul care i-a impuscat pe cei doi jurnalisti a decedat la spital.

UPDATE 21:00 Criminalul s-a filmat in timp ce ii impusca pe cei doi jurnalisti, dupa care a postat inregistrarea pe Facebook si Twitter. Va avertizam ca imaginile de mai jos pot avea un puternic impact emotional.

UPDATE 19.15:  Vester Lee Flanagan este in stare critica dupa ce s-ar fi impuscat in masina sa, relateaza The Guardian. Barbatul era urmarit de politisti, care i-ar fi inconjurat masina cand acesta s-a impuscat.

Managerul general al postului de televiziune WDBJ7 il descrie pe Flanagan drept un barbat "nefericit".

"Vester era un barbat nefericit. L-am angajat ca reporter si avea talent si ceva experienta, cu toate ca nu mai lucrase in domeniu de ceva timp. Si-a facut o reputatie de om cu care este foarte dificil sa lucrezi. Se simtea ofensat foarte usor. In cele din urma, dupa multe incidente in care isi lasa furia sa iasa la suprafata, a fost concediat si nu a reactionat bine, am fost nevoiti sa chemam politia pentru a-l escorta afara din cladire", a declarat Jeff Marks.

A treia victima a lui Flanagan, care era intervievata de Alison Parker cand barbatul a deschis focul, a fost operata, iar starea ei este stabila. Femeia a fost lovita de un glont in zona gatului.

UPDATE 18.45:Potrivit NBC-12, cel care i-a impuscat letal pe cei doi jurnalisti este Vester Lee Flanagan, in varsta de 41 de ani, un fost coleg al celor doi. Barbatul ar fi publicat cateva mesaje pe Twitter si videoclipul in care isi ucide colegii, pe Facebook. Flanagan ar fi folosit pseudonimul Bryce Williams pe retelele de socializare.

Dintr-o imagine publicata tot pe retelele de socializare, Flanagan (in mijloc), Alison Parker si Adam Ward par sa fi fost in relatii bune.

Insa din mesajele barbatului, reiese faptul ca acesta era furios pe fotograful Adam Ward, care ar fi facut o plangere la departamentul de Resurse Umane, dupa ce a colaborat cu Flanagan. Alison Parker ar fi fost angajata apoi in locul lui Flanagan.

UPDATE: Guvernatorul statului Virginia a declarat ca autorul atacului ar fi "un fost angajat nemultumit" al postului WDBJ-TV.

Alison Parker, de 24 de ani, si fotograful Adam Ward, in varsta de 27 de ani, au fost ucisi de catre un barbat inarmat, care a deschis focul in timp ce jurnalistii transmiteau live pentru jurnalul de dimineata al postului WDBJ-TV.

Incidentul a avut loc in Piata Bridgewater, un loc aglomerat de obicei, zona fiind cunoscuta pentru magazinele, restaurantele si cafenelele sale.

Presedintele postului de televiziune a confirmat moartea celor doi si a adaugat ca politia investigheaza incidentul, iar atacatorul nu a fost inca identificat.

Alison Parker se afla in ultima sa zi de lucru la emisiunea matinala pentru care facea respectiva transmisiune, potrivit angajatorului. "Alison adusese baloane. Era ultimul sau matinal, iar noi sarbatoream asta", a precizat postul de televiziune.

In imaginile filmate de cameraman inainte de a fi ucis se aud mai intai cateva focuri de arma, dupa care camera cade la pamant si filmeaza picioarele atacatorului. In afara cadrului se aude apoi cum reporterita striga inainte de a fi impuscata.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
"M-a intrebat daca vreau sa fac o bomba sau sa tai capul cuiva". Doi jurnalisti Sky News au demonstrat cum se intra in ISIS

Statul Islamic are in Marea Britanie adepti gata sa lanseze oricand un atac. Este concluzia ingrijoratoare a unei ample anchete realizate de jurnalistii postului de televiziune Sky News.

Esti nevoit sa strigi:
Esti nevoit sa strigi: "Poc, poc, poc!". Situatie ridicola in armata olandeza, dezvaluita de jurnalisti

Reducerile bugetare care vizeaza armata olandeza au dat nastere unei situatii ridicole.

Au fost invitati in Qatar, pentru un reportaj. Ce au patit niste jurnalisti BBC:
Au fost invitati in Qatar, pentru un reportaj. Ce au patit niste jurnalisti BBC: "Brusc, 8 masini ne-au inconjurat"

Jurnalistii de la BBC News au povestit cum au fost arestati in Qatar, o tara in care fusesera invitati de cabinetul premierului, pentru a vedea noua cladire in care urmau sa fie cazati muncitorii imigranti.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.