Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Concert la vioara in Mosul, dupa eliberarea de sub ocupatia jihadista. Teroristii interzisesera muzica in teritoriu

mosul

Un violonist a dat un concert public in Mosul, pentru prima data de cand a fost eliberata de la trupele ISIS.

In timpul ocupatiei jihadiste muzica a fost interzisa, iar instrumentele au fost arse, inclusiv cele ale lui Ameen Muqdad, scrie BBC. Cu toate acestea Ameen a continuat sa faca inregistrari pe ascuns si miercuri a inceput sa cante din nou in public. Scena lui a fost altarul Nabi Yunus, in ruinele istorice din Nineveh, ce au fost distruse de teroristi.

In 2014 dupa ce au ocupat orasul, teroristii au bombardat altarul si la scurt timp au aparut si la usa lui Ameen cerandu-i sa predea instrumentele muzicale.

Ameen si-a petrecut 5 luni ascuns pana cand fortele Irakiene au eliberat Mosul, in 5 ianuarie. El a cantat o piesa intitulata "Muzica vietii" compusa chiar de el. Zeci de persoane s-au adunat la altar pentru a asculta performanta tanarului, inclusiv o fetita alaturi de care apare in poze.

Dupa ce au recuperat Mosulul trupele irakiene au descoperit un mormant datand din 600 i.e.n sub ruinele templului. In prezent trupele irakiene au sub control estul Mosulului si se lupta sa recupereze restul orasului.

 

Sursa: BBC, Data publicarii: 20 Aprilie 2017
Citeste mai multe despre: isis, mosul, muzica, vioara,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed