Barbatii audiati in cazul documentarul Sky News au plecat de la DIICOT. Procurorii nu au luat masuri preventive in cazul lor

Pantics Csaba

Cei patru barbati adusi pentru audieri in dosarul privind documentarul Sky News au parasit sediul DIICOT, ei declarand ca nu au fost luate masuri preventive in cazul lor.

Cei patru barbati adusi pentru audieri in dosarul privind documentarul Sky News au parasit, in noaptea de miercuri spre joi, sediul DIICOT.

De la DIICOT au plecat proprietarul automobilului si tatal acestuia, la iesire ei aratand ca nu s-au luat masuri preventive in cazul lor. Tatal proprietarului masinii a precizat ca, in opinia sa, cei care au orchestrat documentarul au facut o gluma foarte proasta.

Ulterior de la sediul DIICOT au plecat si ceilalti doi barbati adusi pentru audieri, precum si intermediarul materialul Sky News.

2.000 de euro au primit, in total, romanii care au fost pacaliti de englezi ca apar intr-un documentar, dupa cum au aflat procurorii DIICOT. In ciuda evidentelor, Sky News ii ia apararea jurnalistului prins cu minciuna. Arogant pe retelele de socializare, acesta a scris ca "prostii care nu inteleg jurnalismul... pur si simplu, nu-l inteleg".

Citește și
Daniel Horodniceanu, traficanti COVER - AGERPRES
Seful DIICOT, despre reportajul Sky News, cu traficantii de arme: "Nu par a fi arme de razboi, ci de vanatoare"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

O gluma - asta a insemnat reportajul facut de televiziunea britanica pentru doi dintre cei cinci matori audiati joi seara la sediul DIICOT. "Este o gluma proasta a celor care au regizat toata chestia, au vrut sa fie o gluma si a iesit altceva", spune unul din barbatii audiati.

"Atat am facut, am imprumutat o masina. Nu am stiut pentru ce. O gluma s-a facut si atata tot", spune alt barbat.

Ultimul care a iesit de la audieri a fost cel care a intermediat intalnirea dintre ziaristii de la Sky News si presupusii traficanti de arme din Romania.

Unul dintre cei doi suspecti care au ajuns miercuri seara la DIICOT a declarat ca nu a primit bani pentru "prestatia" din reportajul despre traficul de arme, realizat de jurnalistul britanic Stuart Ramsay. Intrebat daca nu si-a facut de ras tara, barbatul a raspuns: "Dar de ce sa mi-o fac?".

In jurul orei 17.00, la sediul DIICOT au ajuns doua dube cu bunuri ridicate in timpul perchezitiilor din judetele Mures si Bistrita-Nasaud.

Cei patru suspecti adusi pana acum la DIICOT sunt, potrivit unor surse judiciare, Levente Pantics, Attila Pantics, Hunyadi Csaba Zsolt si "intermediarul" Aurelian Mihai Szanto.

Ancheta autoritatilor romane in cazul barbatilor mascati care au incercat sa vanda arme unor jurnalisti britanici arata un scenariu pus la punct de ziaristii de la Sky News, a declarat, miercuri, procurorul-sef al DIICOT.  Barbatul care a intermediat intalnirea cu jurnalistii de la Sky News a fost deja audiat la DIICOT, sursele judiciare precizand ca acesta se numeste Aurelian Mihai Szanto si, in declaratiile date in fata anchetatorilor, ar fi recunoscut faptele.

Potrivit Adevarul, Aurelian Mihai Szanto este bistritean care traieste in Birmingham. Printre cei ridicati pentru audieri s-ar numara Pantics Levente, manager la o companie de telefonie mobila in Bistrita si pasionat de vanatoare. Seful lui spune ca nu l-a vazut de doua saptamani, iar Pantics i-a dat un SMS unei colege de munca spunandu-i ca nici azi nu va ajunge. Alaturi de el este implicat si fratele sau Pantics Csaba, originar din Iernut, judetul Mures, si el pasionat de vanatoare. Acesta a locuit in Targu-Mures si a studiat specializarea management la Universitatea Petru Maior din Targu-Mures.

Potrivit sursei citate reportajul Sky News ar fi fost facut in satul Jeica (Bistrita-Nasaud), unde, populatia este in proportie de 90% maghiara. Politia din Bistrita-Nasaud a facut reconstituiri la locul unde s-ar fi desfasurat tranzactia si din sat au venit la Bistrita, la sediul IPJ BN cu mai multe dube. La operatiuni au participat si cei de la SRI.

Procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa materialul difuzat de jurnalistii britanici de la Sky News.

Pantics Levente

Pantics Csaba

Aurelian Szanto

Citeste si: "Traficantii" din reportajul Sky News, audiati. DIICOT: Se confirma un scenariu pus la cale de jurnalistii britanici

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Reactia jurnalistului Sky News care a inscenat reportajul cu traficul de arme din Romania:
Reactia jurnalistului Sky News care a inscenat reportajul cu traficul de arme din Romania: "Prostii nu inteleg jurnalismul"

Reportajul prezentat de postul britanic de televiziune Sky News, care sugera ca Romania este scena unui trafic intens de armament, a fost o sceneta.

Seful DIICOT, despre reportajul Sky News, cu traficantii de arme:
Seful DIICOT, despre reportajul Sky News, cu traficantii de arme: "Nu par a fi arme de razboi, ci de vanatoare"

Procurorii DIICOT din Bucuresti verifica imaginile prezentate de reporterii Sky News, care au negociat cu presuspusi traficanti de arme, intr-o zona impadurita din vestul Romaniei.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.