Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Cea mai batrana femeie din lume are 157 de ani

Cea mai batrana femeie din lume s-a nascut in 1853

S-a nascut in 1853, are nu mai putin de 157 de ani, iar fiica ei adoptiva, 108. Uluitoarea descoperire a fost facuta in Indonezia, in urma ultimului recensamant.

In anul in care s-a nascut Turinah, izbucnea Razboiul Crimeii, Giuseppe Verdi lansa “La Traviata” in Venetia, iar in San Francisco tocmai ce se instalau primele semne de circulatie in intersectii.

“Nu exista acte oficiale care sa ateste varsta femeii, dar luand in considerare declaratiile batranei si faptul ca fiica ei adoptiva are acum 108 ani, este dificil sa-i pui la indoiala spusele”, a spus Jhonny Sardjono, un reprezentat la Biroului de Statistica.

In ciuda varstei inaintate, batrana face inca treburi casnice, are o memorie incredibil de buna si nu are probleme de vedere sau de auz.

In plus, a fumat toata viata si, pentru ca pana in 1945 Indonezia a fost colonie olandeza, vorbeste fluent si olandeza.

Turinah traieste intr-un sat din Sumatra de Sud si spune ca si-a ars toate actele, ca sa nu fie banuita ca ar fi fost implicata intr-o lovitura comunista, in 1965.

Indonezia este a patra cea mai populata tara din lume, cu aproximativ 240 de milioane de oameni.

Singura persoana care a dovedit oficial ca a depasit varsta de 120 de ani este o femeie din Franta, Jeanne Calmet, care a murit in 1997, la varsta de 122 de ani.

 

Sursa: / heraldsun.com.au, Data publicarii: 7 Iunie 2010
Citeste mai multe despre: curiozitati,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed