Sorin Oprescu: Vor incepe constructiile de parcari in decembrie

×
Codul embed a fost copiat

Invitat la videochatul stirilor ProTv, Sorin Oprescu a vorbit despre traficul infernal din Bucuresti si despre solutiile sale pentru ca Bucurestiul sa devina o capitala intr-adevar europeana.

Am identificat o serie intreaga de terenuri virane, unde sa putem dezvolta parter si etaj, chiar doua etaje daca este posibil. Incercam astfel sa eliberam marile bulevarde. Promit ca, incepand cu aceasta luna, bucuresenii vor vedea cum se construiesc aceste parcari.
Intrebat cum va fi implementat programul privind calitatea aerului, care prevede masuri de interzicere a parcajului pe prima banda langa trotuar, in conditiile in care bucurestenii nu au unde sa parcheze, primarul general al Capitalei a raspuns ca exista proiecte de construire a unor parcari inteligente, care vor decongestiona traficul. 

Primarul Capitalei a declarat ca parcarile subterane sunt solutia cea mai buna pentru rezolvarea haosului din traficul bucurestean.

Referitor la autostrada suspendata si la problema exproprierilor, Oprescu a spus ca acest proiect este gandit astfel incat numarul exproprierilor sa fie redus la minim.

Referitor la proiecte de infrastructura programate pentru anul 2009, acestea a declarat ca, pana in prezent, a incercat sa termine proiectul de infrastructura pentru strazile care erau programate pentru reparatii.

Citește și
Attila Korodi
Totul despre panourile solare! Ministrul a raspuns intrebarilor tale!
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

"Am gasit 249 de strazi programate pentru reparatii. In acest moment, mai sunt 24 de strazi in curs de a fi reparate. Am promis bucurestenilor ca, pana la sfarsitul anului, aceste strazi vor fi terminate."

Proiectul parcarilor pe verticala este deocamdata irealizabil tocmai din cauza reticentei asociatiilor de locatari. In prezent, numai patru din cele 100 de potentiale locuri unde se pot construi astfel de parcari inteligente au aprobare din partea asociatiilor de locatari.

Problema Liniei de Centura a Capitalei ii revine in totalitate ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, a afirmat Oprescu.

Eu incerc, prin fortele pe care le am la Primarie, sa iau cainii de pe strada, sa ii sterilizez si sa responsabilizez comunitatea locala care are grija de ei. Am un adapost cumparat de domnul Videanu la Mihailesti, am inceput sa iau masurile necesare pentr a-l amenaja. Vor fi deci doua adaposturi, impreuna cu cel de la Theodor Pallady.
Sorin Oprescu a declarat ca problema cainilor vagabonzi este intr-adevar una foarte spinoasa si s-au demarat actiuni de construire de adaposturi. 

In ceea ce priveste sistemul sanitar deficitar din Romania, Oprescu a precizat ca s-au adus multe imbunatatiri in Sanatate, indiferent de cine a fost la conducere. A declarat, de asemenea, ca sistemul medical este o prioritate, cel putin pentru el: "O sa avem un sistem medical performant in Bucuresti pana imi termin eu mandatul."

Intrebat despre investitia de la Pasajul Eroii Revolutiei, primarul Capitalei a declarat ca oficial, aceasta constructie a constat 150 de miliarde de lei vechi. S-au platit 100 de miliarde, dintre care doar 32 de miliarde sunt bani justificabili. Oprescu a declarat ca va rezilia contractul si se va adresa organelor de stat pentru solutionarea acestor probleme.

In problema firmei Dalli, Sorin Oprescu a afirmat ca se pregateste un serviciu al primariei care sa preia parcarile ocupate in mod abuziv, fara contract.

Primarul a recunoscut problema grupurilor agresive de romi din Parcul Tineretului. Solutia sa concreta va fi inchiderea dupa ora 24 si paza permanenta a parcului.

Intrebat care este solutia pentru indepartarea cablurilor de pe stalpi, primarul a declarat: "Le tai!"

In ceea ce priveste transportul de noapte, Oprescu sustine ca ar trebui sa existe cateva linii de autobuze care sa circule non-stop, insa intai trebuie rezolvata problema iluminarii stradale.

Primarul Capitalei a vorbit si despre campania de vaccinare impotriva virusului HPV la fetitele de clasa a IV-a. In calitate de medic, el a declarat ca initiativa este una de laudat, dar, din pacate, campania de informare nu a fost bine implementata.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Adela Popescu le-a cantat fanilor la videochat
Adela Popescu le-a cantat fanilor la videochat

Adela Popescu, protagonista comediei romantice Ingerasii difuzata ACASA, s-a intalnit luni cu fanii la videochatul organizat pe site-ul www.acasatv.ro.

Totul despre panourile solare! Ministrul a raspuns intrebarilor tale!
Totul despre panourile solare! Ministrul a raspuns intrebarilor tale!

Attila Korodi, ministrul mediului, a participat la videochat pe stirileprotv.ro si a vorbit despre proiectul Ministerului Mediului legat de sistemele de energie alternativa.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.