Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Tinerii fermieri pot accesa de acum fonduri europene. Afla conditiile

Embed:

Daca va surade ideea de a va retrage la sat si a va ridica acolo o mica ferma, aflati ca, incepand de acum, puteti depune acte pentru 25.000 de euro din fonduri UE.

Dar cum banii europeni nu se dau pe ochi frumosi, trebuie sa indepliniti niste conditii: scoala de agronom absolvita, un plan de afaceri impecabil si un contract cu magazinul unde veti vinde legumele finantate de Bruxelles.

Peste 6 milioane de euro poti fi incasati de romanii pana in 40 de ani care se gandesc sa devina fermieri. Cei care au primit banii in anii trecuti se gandesc deja la profit.

Multi tineri pot fi descurajati de dosarul gros pe care trebuie sa il aiba pentru a primi cei 25.000 de euro. Astfel, dupa ce devin comercianti, inregistreaza terenul la Agentia de Plati. Apoi depun planul de afaceri, cererea de finantare si dovada ca au ceva experienta de fermier la Oficiul pentru Dezvoltare Rurala.

Daca nu au macar o palma de pamant pe care au mai crescut ceva pana acum sau un animal, nu sunt eligibili, spun autoritatile. Asteapta apoi aproape jumatate de an si primesc o parte din finantare, din care trebuie sa cumpere animale si utilaje pentru a primi restul de 40%. Daca nu, dau banii inapoi.

Altii spun ca prefera mulsul vacilor pe banii lor decat sa umble dupa fonduri europene.

Dosarele trebuie depuse pana pe 30 septembrie.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 1 Septembrie 2010
Citeste mai multe despre: agricultori, fermieri,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed