Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Romania nu mai investeste in nimic. Rectificarea a taiat toate fondurile

Embed:

Programe intregi de investitii au inghetat dupa rectificarea bugetara, de la autostrazi sau reabilitare termica, pana la reparatiile drumurilor. Se adauga multe investitii mici, facute de autoritatile locale, care au pierdut si ele 500 mil de euro.

Bugetul a secat atat de mult la capitolul investitii, ca abia daca mai terminam ce e pe punctul sa fie incheiat si nimic in plus, explica Guvernul.

Premierul si ministrul Transporturilor au vizitat Autostrada Transilvania. Chiar si cei 12 kilometri care vor fi finalizati anul acesta nu vor fi platiti decat la primavara. Daca s-a taiat asa de mult de la marile proiecte, sa nu ne miram ca s-au redus si sumele cuvenite autoritatilor locale din TVA-ul incasat pe teritoriul lor.

Consiliile judetene si primariile pierd peste 2 miliarde de lei noi. Pentru ca ele au acoperit jumatate din banii dati suplimentar pentru pensii si alocatii sociale.

Consiliul Judetean Bihor a pierdut 19 milioane de lei, iar primariile din judet alte 27 de milioane de lei. Situatia este similara si la Braila.

Premierul spune ca statul nu va mai finanta decat investitiile avansate.

Ministerul Dezvoltarii Regionale a redus drastic investitiile, iar programul de reabilitare termica a blocurilor s-a oprit.

In perioada urmatoare se vor opri lucrarile si la alte proiecte de investitii.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 19 August 2010
Citeste mai multe despre: investitii, rectificare bugetara,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed