Castele de vanzare in Romania! Cam scumpe, pe la 1.500.000 de euro!

Ultimul update: Miercuri 31 Octombrie 2012 21:25
Data publicarii: Joi 02 Septembrie 2010 00:00
Categorie: Financiar

Aveti bani de investit sau visati sa traiti in locuri de basm? Se poate rezolva usor! Zeci de castele sunt scoase la vanzare in Romania, iar clientii nu se bat pentru ele.

 

Din pacate, chit ca sunt impunatoare, specialistii de pe piata imobiliara cred ca preturile sunt comparabile cu cele de pe Valea Loarei, cu precizarea ca domeniile noastre, spre deosebire de cele ale francezilor, sunt lasate in paragina.

Sangele albastru si clasa nu se pot cumpara. Insa castelele in care au stat pe timpuri oameni de vita nobila isi pot schimba oricand proprietarul.

Din pacate, preturile nu sunt cele corecte, potrivit agentilor imobiliari. De exemplu, desi este in paragina, conacul Huszar din Reghin a fost scos la vanzare pentru 1.600.000 de euro. Dar valoarea lui reala e in jur de 700-800.000 de euro. Cu mare indulgenta, spun agentii imobiliari.

Tot in judetul Mures, in localitatea Dumbravioara, alt castel isi asteapta clientii care intarzie sa apara. Pentru cele sapte corpuri de cladire si cele 15 hectare de teren, urmasii grofului Teleki cer 1.300.000 de euro, desi specialistii considera ca valoarea reala ar fi de cel mult 550.000 de euro.

Aceeasi situatie este si in judetul Bihor, unde o companie petroliera a scos la vanzare un domeniu, aflat la 70 de kilometri de Oradea. Pentru Castelul de la Balc, intins pe 7.200 de metri patrati si padurile care il inconjoara, proprietarii viseaza sa ia un milion de euro. Autoritatile locale l-ar cumpara, dar nu au bani.

Doar in Bihor si in Mures sunt in acest moment aproape 15 castele de vanzare.
 

Iata cum arata cel mai urat castel in lume! Il gasiti in Idaho, America

Iata cum arata cel mai urat castel in lume! Il gasiti in Idaho, America

imm

Ministrul Laufer a semnat primele contracte de finanțare din programul Start-Up Nation

BNR lansează două monede din aur și argint, de 100 și de 10 lei

Un gigant aerian european și-a cerut insolvența. Ce se întâmplă cu călătorii

telefon mobil

Încă un operator de telefonie mobilă, de astăzi în România, cu abonamente de 2 euro

Produsele „chinezeşti” ar fi făcute de fapt în Coreea de Nord. Condiţiile inumane din fabrici

Țara cu cel mai bun randament economic din lume. Este al 11-lea an consecutiv de creștere