Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Patru imigranti, intre care doua fetite, au murit incercand sa ajunga din Turcia in Grecia. FOTO

migranti

Doua fetite au murit inecate si doi refugiati sirieni au murit din cauza unei crize cardiace in timp ce incercau sa ajunga in insulele grecesti plecand din Turcia, in ziua intrarii in vigoare a acordului dintre UE si Ankara.

Trupurile neinsufletite ale celor doua fetite - in varsta de un an si, respectiv, doi ani - au fost recuperate din mare de o patrula a pazei de coasta elene in apropiere de mica insula Ro, nu departe de Rodos, in sud-estul Marii Egee, a precizat politia portuara.

Ele au cazut, in circumstante neclare, dintr-o ambarcatiune care transporta circa 40 de imigranti, a adaugat politia, fara a furniza detalii privind identitatea nou-venitilor.

migranti

Doi refugiati sirieni au murit de asemenea din cauza unei crize cardiace la sosirea lor in cursul diminetii in insula elena Lesbos, in nord-estul Mari Egee, a precizat pentru AFP Boris Cheshirkov, reprezentant pentru aceasta insula al Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati.

Acesti imigranti au incercat sa treaca din Turcia in insulele grecesti in prima zi a aplicarii oficiale a acordului dintre UE si Ankara incheiat vineri la Bruxelles si care prevede trimiterea in Turcia a tuturor imigrantilor ajunsi in Grecia incepand de duminica, inclusiv solicitantii de azil sirieni.

In pofida acestui acord, 15 ambarcatiuni avand fiecare la bord zeci de imigranti au incercat sa ajunga in cursul diminetii la Lesbos, prima etapa in Europa a exodului migratoriu, conform unei surse din cadrul politiei locale.

De sambata si pana duminica dimineata, institutia de coordonare a politicii migratorii in Grecia a inregistrat la randul sau in total 875 de nou-veniti pe insulele elene.

Autoritatile elene au recunoscut imposibilitatea de a aplica de duminica prevederile din acord, nefiind foarte clar ce se va intampla cu imigrantii care vor ajunge pe teritoriul Greciei pe parcursul acestei zile.
 

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 20 Martie 2016
Citeste mai multe despre: sirieni, migranti, turcia, grecia,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed