Ads by INTERNET PROTV

Cum isi recupereaza Danemarca banii cheltuiti pentru imigranti. Politistii au primit dreptul de a le confisca bunurile

Imigranti Danemarca

Parlamentul danez a adoptat marti, cu o majoritate covarsitoare, controversata reforma a sistemului de azil, destinata sa descurajeze venirea migrantilor.

Masura a fost luata in contextul valului masiv de refugiati cu care se confrunta Europa in ultimele luni, relateaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

Dupa aproape patru ore de dezbateri, textul prezentat de guvernul minoritar al premierului liberal Lars Lokke Rasmussen a fost aprobat cu 81 de voturi pentru, 27 impotriva si o abtinere. saptezeci si doi de deputati nu au participat la vot.

Aprobarea proiectului a fost posibila gratie acordului intervenit la inceputul lunii intre formatiunile de dreapta si social-democrati, principalul partid de opozitie.

Acuzat de Inaltul Comisariat al ONU pentru Refugiati (UNHCR) ca alimenteaza 'teama si xenofobia', proiectul aprobat prevede, printre altele, diminuarea ajutoarelor sociale, confiscarea obiectelor de valoare ale migrantilor si prelungirea termenelor pentru acordarea permisului de rezidenta permanenta si reintregirea familiilor solicitantilor de azil.

'Atat timp cat lumea nu se va uni si nu va gasi o solutie comuna, Danemarca trebuie sa actioneze', a explicat deputatul liberal Jakob Ellemann-Jensen.

Conform noilor reglementari, migrantii vor putea sa-si aduca familiile in Danemarca abia dupa trei ani de la primirea dreptului de azil. De asemenea, acordarea dreptului de azil va fi conditionata de 'potentialul de integrare' al fiecarui migrant in parte. Textul mai prevede ca in 'circumstante exceptionale' migrantii pot fi incarcerati.

Totodata, executivul de la Copenhaga a majorat de la 3.000 de coroane daneze (400 de euro) la 10.000 de coroane (1.340 de euro) valoarea bunurilor imigrantilor care pot fi confiscate pentru a finanta sederea acestora pe teritoriul danez. Politistii vor avea dreptul ''de a confisca bunuri pe care solicitantii de azil le aduc cu ei, in scopul de a acoperi cerintele lor in materie de hrana si cazare''.

Autoritatile daneze au primit anul trecut circa 21.000 de cereri de azil din partea migrantilor veniti din tari arabe, africane si asiatice.

 

Sursa: Agerpres, Data publicarii: 26 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: imigranti, Danemarca, confiscare,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed