O poloneza insarcinata, declarata in moarte cerebrala din cauza unui cancer la creier. Ce s-a intamplat dupa 55 de zile

femeie insarcinata

O poloneza aflata in moarte cerebrala, mentinuta artificial in viata timp de 55 de zile, a dat nastere unui copil sanatos, relateaza marti AFP.

"Baiatul s-a nascut la inceputul anului, in a 26-a saptamana de sarcina. Cantarea 1000 de grame", a afirmat Barbara Krolak-Olejnik, sefa departamentului de neonatologie de la Spitalul universitar din Wroclaw (Polonia). Dupa trei luni de ingrijiri, starea lui de sanatate corespunde celei a unui prematur fara complicatii, a adaugat ea.

Cand mama copilului, o femeie de 41 de ani, a fost adusa cu ambulanta la spital, neurochirurgii au constatat moartea ei cerebrala in urma unui cancer al creierului. "Toata familia a dorit sa incercam sa pastram copilul. Este extrem de rar sa se reuseasca pastrarea unei sarcini atat de putin avansate, in a 17-a sau a 18-a saptamana, pe o perioada asa lunga", a subliniat Krolak-Olejnik.

Dupa trei luni petrecute la terapie intensiva, baiatul cantareste 3 kilograme, respira autonom, este hranit cu biberonul si a fost externat. "Acum trebuie sa avem rabdare si sa vedem cum va creste", a incheiat medicul mentionat.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Starul de 17 ani al lui Real Madrid vrea să devină tată. Cum arată partenera de 21 de ani a fotbalistului brazilian
FOTO Starul de 17 ani al lui Real Madrid vrea să devină tată. Cum arată partenera de 21 de ani a fotbalistului brazilian
Citește și...
Modelul care a uimit cu abdomenul ei in timpul sarcinii starneste noi controverse.
Modelul care a uimit cu abdomenul ei in timpul sarcinii starneste noi controverse. "Copilul e mai important decat un selfie"

Chontel Duncan, modelul care a uimit pe toata lumea cu silueta ei in timpul sarcinii, a starnit din nou controverse pe retelele de socializare, dupa ce si-a facut selfie, cu bebelusul in brate.

Cea mai buna metoda de contraceptie dupa sarcina. Dupa cat timp este recomandat ca o femeie sa intretina relatii intime
Cea mai buna metoda de contraceptie dupa sarcina. Dupa cat timp este recomandat ca o femeie sa intretina relatii intime

Tocmai ati nascut? Relatiile intime sunt de evitat, in special in prima perioada, din motive ce tin, evident, de refacerea organismului. Cam sase saptamani de rabdare recomanda medicii.

A facut o intrerupere de sarcina, iar cateva saptamani mai tarziu si-a pus capat zilelor. Ce bilet de adio a lasat tanara
A facut o intrerupere de sarcina, iar cateva saptamani mai tarziu si-a pus capat zilelor. Ce bilet de adio a lasat tanara

Durerea unei tinere britanice care a facut o intrerupere de sarcina la 21 de ani a impins-o spre un gest necugetat.
 

Recomandări
Putin, mesaj războinic pentru Occident de
Putin, mesaj războinic pentru Occident de "Ziua Victoriei": "Forțele strategice sunt mereu gata de luptă" | VIDEO

Rusia sărbătorește, joi, victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, într-un moment în care relațiile cu Occidentul se deteriorează tot mai mult, iar trupele rusești avansează pe frontul din Ucraina.

România, centru logistic pentru reconstrucția Ucrainei. Ministrul Economiei: „Geografia este de partea noastră
România, centru logistic pentru reconstrucția Ucrainei. Ministrul Economiei: „Geografia este de partea noastră"

România poate fi un centru logistic pentru reconstrucţia Ucrainei, spune ministrul Economiei, Ştefan-Radu Oprea. Aproape 80% din exportul de grâne din țara vecină se face prin România.

"I-am spus lui Bibi!". Biden anunță o reacție dură a SUA în cazul în care Israelul va lansa o ofensivă majoră în Rafah

Președintele SUA, Joe Biden, a avertizat miercuri, pentru prima dată, că "nu va livra" anumite arme Israelului, în special "obuze de artilerie", în cazul unei ofensive majore la Rafah, relatează AFP şi Reuters.