Bacalaureat 2012. Subiecte limba si literatura romana

Subiecte Bacalaureat 2012

Peste 172.000 de candidati au fost inscrisi la proba scrisa la limba si literatura romana de la bacalaureat, programata pentru luni. Toate noutatile despre desfasurarea BACALAUREATULUI 2012 le aflati de pe stirileprotv.ro.

Candidatii la bacalaureatul de toamna sustin, luni, prima proba scrisa, la limba romana, la care s-au inscris 99.111 candidati, acestia fiind repartizati in 304 centre.

S-au PUBLICAT SUBIECTE DIN TOAMNA

Citește și
bacalaureat
Rezultate Bacalaureat 2012: 29% dintre candidati, utilizatori experimentati la competentele digitale
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Examenul de bacalaureat din sesiunea august-septembrie continua, luni, cu proba scrisa la limba si literatura romana, urmata, marti, de proba la limba si literatura materna. Proba obligatorie a profilului este programata miercuri, 29 august, iar ultima proba scrisa - cea la alegere a profilului si specializarii - va avea loc vineri, 31 august.

Pe StirileProTV.ro vei putea gasi luni subiectele de la limba si literatura romana.

 

SUBIECTELE DIN VARA

SUBIECTUL II: Scrie un text argumentativ de 15-30 de randuri (150-300 de cuvinte) despre calitatile umane, pornind de la ideile sugerate de afirmatia lui Lucian Blaga

"Nu e de ajuns sa ai mari calitati; trebuie sa stii cum sa le folosesti cu rost"

SUBIECTUL III: Redacteaza un eseu de doua-trei pagini (600-900 de cuvinte) in care sa prezinti tema si viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat apartinand lui Mihai Eminescu.

Fii primul care afla subiectele la matematica la Bacalaureat 2012 pe www.stirileprotv.ro. Calculeaza-ti singur media folosind baremul la matematica la BAC 2012

In elaborarea eseului vei avea in vedere urmatoarele repere:

-evidentierea a doua trasaturi care fac posibila incadrarea textului poetic studiat intr-un curent cultural/literar, intr-o perioada sau intr-o orientare tematica;

-prezentarea a doua imagini/idei poetice, relevante pentru tema si viziunea despre lume din textul studiat;

-ilustrarea a patru elemente de compozitie si de limbaj ale textului poetic studiat, semnificative pentru tema si viziunea despre lume (de exemplu: imaginar poetic, titlu, incipit, relatii de opozitie si de simetrie, motiv poetic, laitmotiv, figuri semantice/tropi, elemente de prozodie etc.);

-sustinerea unei opinii despre modul in care tema si viziunea despre lume se reflecta in textul poetic studiat.

Nota!

Ordinea integrarii reperelor in cuprinsul eseului este la alegere.

Pentru continutul eseului vei primi 16 puncte (cate 4 puncte pentru fiecare cerinta/reper).

Pentru redactarea eseului vei primi 14 puncte (organizarea ideilor in scris - 3 puncte; abilitati de analiza si argumentare - 3 puncte; utilizarea limbii literare - 2 puncte; ortografia - 2 puncte; punctuatia - 2 puncte; asezarea in pagina, lizibilitatea - 1 punct; incadrarea in limitele de spatiu indicate - 1 punct).

In vederea acordarii punctajului pentru redactare, eseul trebuie sa aiba minimum doua pagini (600 de cuvinte) si sa dezvolte subiectul propus.

BACALAUREAT 2012. Baremul de corectare la proba scrisa la limba si literatura romana

Probele scrise de la examenul de bacalaureat incep luni, 2 iulie, cu testul la limba si literatura romana care va avea o durata de 180 de minute. Pentru proba scrisa la limba si literatura romana au fost pregatite zece variante de subiecte. Aceasta proba va fi structurata pe trei subiecte, fiecare fiind notat cu 30 de puncte, la care se adauga 10 puncte din oficiu. Pe stirileprotv.ro veti gasi si subiectele de maine, de la proba scrisa la limba si literatura romana din cadrul Bacalaureatului 2012.

Subiectele si baremul de corectare la proba scrisa la limba si literatura romana sustinuta de olimpici in luna mai sunt atasate la finalul articolului.

PrimuI subiect are ca suport un text literar studiat/la prima vedere, apartinand genului liric, epic sau dramatic. Al doilea subiect presupune redactarea unui text de tip argumentativ, pornind de la ideile sugerate de un text de tip aforistic/critic. Al treilea subiect vizeaza aspecte de analiza tematica, structurala si stilistica a operelor studiate si consta in elaborarea unui eseu structurat.

Modele de subiecte la proba scrisa la limba si literatura romana gasiti in documentele atasate la finalul articolului.

Pentru 3 iulie este programata proba scrisa de limba si literatura materna, pe 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 6 iulie, candidatii vor sustine proba la alegere a profilului si specializarii. Pe 8 iulie vor fi afisate rezultatele, iar pe 9 iulie, intre orele 8.00 si 12.00, vor fi depuse contestatiile. In perioada 10 -12 iulie va avea loc solutionarea contestatiilor, iar pe 13 iulie vor fi afisate rezultatelor finale.

VEZI subiectele si baremul de notare la proba scrisa la limba si literatura romana din 2010 si 2009.

 

Afla baremul la limba si literatura romana la Bacalaureat 2012
 

Articol recomandat de sport.ro
A vrut să facă balet, dar a ajuns campioană în alt sport
A vrut să facă balet, dar a ajuns campioană în alt sport
Citește și...
Bacalaureat 2012. Subiectele pentru probele scrise, mostenite. Pop:
Bacalaureat 2012. Subiectele pentru probele scrise, mostenite. Pop: "Speram sa nu fie capcane"

Inca ministru al Educatiei, Liviu Pop a facut sambata o declaratie care nu-i va linisti deloc pe cei peste 170.000 de elevi care vor intra luni in proba scrisa la limba si literatura romana.

Rezultate Bacalaureat 2012: 29% dintre candidati, utilizatori experimentati la competentele digitale
Rezultate Bacalaureat 2012: 29% dintre candidati, utilizatori experimentati la competentele digitale

Peste 29 la suta dintre candidatii care au sustinut proba de evaluare a competentelor digitale de la bacalaureat au obtinut certificat de utilizator experimentat, iar peste 25 la suta sunt utilizatori avansati.

Rezultate Bacalaureat 2012 Vrancea
Rezultate Bacalaureat 2012 Vrancea

Stirileprotv.ro va va tine conectati in timp real cu toate rezultatele de la Bacalaureat 2012 din toate judetele. Aici poti afla ce au facut copiii sau prietenii tai, care judet a fost lider pe tara, dar si cati elevi trebuie sa dea si la toamna.

Recomandări
Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, urmărit penal de DNA, și-a depus candidatura pentru un nou mandat la CJ Prahova
Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, urmărit penal de DNA, și-a depus candidatura pentru un nou mandat la CJ Prahova

Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus, miercuri, semnăturile şi dosarul de candidatură la Consiliul județean Prahova.

Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea
Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, salută pachetul de ajutor din partea SUA în valoare de 61 miliarde de dolari.

 

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.