Campioni la varza a la Cluj
O jumatate de tona a cantarit cea mai mare varza a la Cluj, pregatita ieri, unde altundeva decat la Cluj. 15 bucatari au muncit patru ore neintrerupt, pentru ca preparatul sa fie gata pana la pranz.
Bucatarii au uitat insa complet de orele de munca in momentul in care miile de oamenii care au gustat varza le-au dat numai note de 10. Anul trecut, aceeasi echipa de bucatari a pregatit cea mai mare mamaliga cu branza si slanina.
Bucataresele s-au trezit cu noaptea in cap ca sa pregateasca sutele de kilograme de ingrediente. Cum insa varza a la Cluj se face - musai - la cuptor, au preparat varza in bucataria unui restaurant, iar la pranz au venit cu ea la standul amenajat in parcarea unui mall.
De cum a fost pusa varza in tava uriasa, mireasma apetisanta s-a raspanzit rapid in jur si a trezit pofta de mancare a spectatorilor. 2.000 de portii au fost impartite gratuit pentru oricine a vrut sa guste.
In timp ce unii se infruptau inca din varza, intr-un alt capat al parcarii, se muncea inca de zor, la un alt preparat.
Campionatul de Gatit in aer liber isi propune sa scoata bucatarul din spatiul sau traditional de lucru si sa-l puna la treaba direct printre oameni. Iar celor pasionati de gatit - sa le stimuleze imaginatia.