Campioni la varza a la Cluj

×
Codul embed a fost copiat

O jumatate de tona a cantarit cea mai mare varza a la Cluj, pregatita ieri, unde altundeva decat la Cluj. 15 bucatari au muncit patru ore neintrerupt, pentru ca preparatul sa fie gata pana la pranz.

 

Bucatarii au uitat insa complet de orele de munca in momentul in care miile de oamenii care au gustat varza le-au dat numai note de 10. Anul trecut, aceeasi echipa de bucatari a pregatit cea mai mare mamaliga cu branza si slanina.

Bucataresele s-au trezit cu noaptea in cap ca sa pregateasca sutele de kilograme de ingrediente. Cum insa varza a la Cluj se face - musai - la cuptor, au preparat varza in bucataria unui restaurant, iar la pranz au venit cu ea la standul amenajat in parcarea unui mall.

De cum a fost pusa varza in tava uriasa, mireasma apetisanta s-a raspanzit rapid in jur si a trezit pofta de mancare a spectatorilor. 2.000 de portii au fost impartite gratuit pentru oricine a vrut sa guste.

Citește și
Pompierii din Mures au demonstrat ca pot fi si bucatari minunati, nu doar salvatori devotati
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

In timp ce unii se infruptau inca din varza, intr-un alt capat al parcarii, se muncea inca de zor, la un alt preparat.

Campionatul de Gatit in aer liber isi propune sa scoata bucatarul din spatiul sau traditional de lucru si sa-l puna la treaba direct printre oameni. Iar celor pasionati de gatit - sa le stimuleze imaginatia.
 

Articol recomandat de sport.ro
Lovitură de teatru: Dan Șucu, contract pe 5 ani pentru Mircea Lucescu la Rapid: "Avem garanția că plecăm pe un drum bun"
Lovitură de teatru: Dan Șucu, contract pe 5 ani pentru Mircea Lucescu la Rapid: "Avem garanția că plecăm pe un drum bun"
Citește și...
Arome imbietoare in Bistrita. Bucatarii iscusiti au preparat cele mai savuroase retete de gulas
Arome imbietoare in Bistrita. Bucatarii iscusiti au preparat cele mai savuroase retete de gulas

Raiul pofticiosilor, dar si al celor pasionati de arta culinara a fost, ieri, intr-o padure de langa Bistrita. 25 de bucatari din tara, dar si din Ungaria, s-au intrecut in retete, ca sa arate ca stiu sa prepare cel mai gustos gulas.

Pompierii din Mures au demonstrat ca pot fi si bucatari minunati, nu doar salvatori devotati
Pompierii din Mures au demonstrat ca pot fi si bucatari minunati, nu doar salvatori devotati

A fost ospat in toata regula la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta din Targu Mures. Inarmati cu sorturi, bonete, ceaune si ingrediente gustoase, sase echipe de militari s-au intrecut pentru titlul de cel mai bun pompier-bucatar din judet.

Recomandări
Alerta serviciilor de informații: Rusia plănuieşte acte violente de sabotaj în toată Europa
Alerta serviciilor de informații: Rusia plănuieşte acte violente de sabotaj în toată Europa

Agenţiile europene de informaţii şi-au avertizat guvernele că Rusia plănuieşte acte violente de sabotaj pe întreg continentul, informează Financial Times.

Medici, ingineri și arhitecţi şi-au găsit rostul şi liniştea în corul Anastasios, la Mănăstirea Mihai Vodă
Medici, ingineri și arhitecţi şi-au găsit rostul şi liniştea în corul Anastasios, la Mănăstirea Mihai Vodă

„Oamenii sunt lumină”, partea I. Ne bucurăm atunci când descoperim semeni care dau de la ei, dăruiesc din timpul lor şi îi ajută pe alţii, înţeleg sensul cuvintelor empatie şi împreună.

Românii plecați în Grecia de Paște au trăit cu emoție noaptea Învierii. După slujbă, au dus Lumina Sfântă... la restaurant
Românii plecați în Grecia de Paște au trăit cu emoție noaptea Învierii. După slujbă, au dus Lumina Sfântă... la restaurant

Noaptea Învierii a fost trăită cu emoție și de românii plecați în Grecia de Paște. Doar în Thassos, sunt peste 10.000. Lumina Sfântă a ajuns și acolo, dar cu întârziere.