Campioni la varza a la Cluj

×
Codul embed a fost copiat

O jumatate de tona a cantarit cea mai mare varza a la Cluj, pregatita ieri, unde altundeva decat la Cluj. 15 bucatari au muncit patru ore neintrerupt, pentru ca preparatul sa fie gata pana la pranz.

 

Bucatarii au uitat insa complet de orele de munca in momentul in care miile de oamenii care au gustat varza le-au dat numai note de 10. Anul trecut, aceeasi echipa de bucatari a pregatit cea mai mare mamaliga cu branza si slanina.

Bucataresele s-au trezit cu noaptea in cap ca sa pregateasca sutele de kilograme de ingrediente. Cum insa varza a la Cluj se face - musai - la cuptor, au preparat varza in bucataria unui restaurant, iar la pranz au venit cu ea la standul amenajat in parcarea unui mall.

De cum a fost pusa varza in tava uriasa, mireasma apetisanta s-a raspanzit rapid in jur si a trezit pofta de mancare a spectatorilor. 2.000 de portii au fost impartite gratuit pentru oricine a vrut sa guste.

Citește și
Pompierii din Mures au demonstrat ca pot fi si bucatari minunati, nu doar salvatori devotati
Un român s-a însurat cu o prințesă din Africa și a devenit Sultan. Soția lui a venit în România pentru a-l susține în cariera politică

In timp ce unii se infruptau inca din varza, intr-un alt capat al parcarii, se muncea inca de zor, la un alt preparat.

Campionatul de Gatit in aer liber isi propune sa scoata bucatarul din spatiul sau traditional de lucru si sa-l puna la treaba direct printre oameni. Iar celor pasionati de gatit - sa le stimuleze imaginatia.
 

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
Arome imbietoare in Bistrita. Bucatarii iscusiti au preparat cele mai savuroase retete de gulas
Arome imbietoare in Bistrita. Bucatarii iscusiti au preparat cele mai savuroase retete de gulas

Raiul pofticiosilor, dar si al celor pasionati de arta culinara a fost, ieri, intr-o padure de langa Bistrita. 25 de bucatari din tara, dar si din Ungaria, s-au intrecut in retete, ca sa arate ca stiu sa prepare cel mai gustos gulas.

Pompierii din Mures au demonstrat ca pot fi si bucatari minunati, nu doar salvatori devotati
Pompierii din Mures au demonstrat ca pot fi si bucatari minunati, nu doar salvatori devotati

A fost ospat in toata regula la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta din Targu Mures. Inarmati cu sorturi, bonete, ceaune si ingrediente gustoase, sase echipe de militari s-au intrecut pentru titlul de cel mai bun pompier-bucatar din judet.

Recomandări
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare

A început votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și alege președintele.

Cod roșu şi portocaliu de viscol în mai multe județe. O porțiune din A1 a fost închisă. Rafale puternice de vânt
Cod roșu şi portocaliu de viscol în mai multe județe. O porțiune din A1 a fost închisă. Rafale puternice de vânt

În mai multe zone din țară se circulă cu dificultate, vineri. În județele. ANM a emis cod roșu și portocaliu de viscol pe parcursul zilei în mai multe zone. Este de asemenea în vigoare și o avertizare de vânt puternic.

Supraconsumul și poluarea cu microplastice ne omoară cu zile. “Consumăm toți echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”
Supraconsumul și poluarea cu microplastice ne omoară cu zile. “Consumăm toți echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”

Supraconsumul și poluarea cu microplastice au ajuns la niveluri atât de mari încât “fiecare dintre noi consumăm echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”.