Campioni la varza a la Cluj
O jumatate de tona a cantarit cea mai mare varza a la Cluj, pregatita ieri, unde altundeva decat la Cluj. 15 bucatari au muncit patru ore neintrerupt, pentru ca preparatul sa fie gata pana la pranz.
Bucatarii au uitat insa complet de orele de munca in momentul in care miile de oamenii care au gustat varza le-au dat numai note de 10. Anul trecut, aceeasi echipa de bucatari a pregatit cea mai mare mamaliga cu branza si slanina.
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
Bucataresele s-au trezit cu noaptea in cap ca sa pregateasca sutele de kilograme de ingrediente. Cum insa varza a la Cluj se face - musai - la cuptor, au preparat varza in bucataria unui restaurant, iar la pranz au venit cu ea la standul amenajat in parcarea unui mall.
De cum a fost pusa varza in tava uriasa, mireasma apetisanta s-a raspanzit rapid in jur si a trezit pofta de mancare a spectatorilor. 2.000 de portii au fost impartite gratuit pentru oricine a vrut sa guste.
In timp ce unii se infruptau inca din varza, intr-un alt capat al parcarii, se muncea inca de zor, la un alt preparat.
Campionatul de Gatit in aer liber isi propune sa scoata bucatarul din spatiul sau traditional de lucru si sa-l puna la treaba direct printre oameni. Iar celor pasionati de gatit - sa le stimuleze imaginatia.