ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Peste 100 de studenti care au stat la coada in Regie nu au mai votat

×
Codul embed a fost copiat

Peste 100 de studenti care au asteptat la coada, la sectia 1205 din Complexul Regie din Capitala, nu au mai putut vota la alegerile prezidentiale pana la inchiderea urnelor.

Votarea la sectia 1205 din Complexul studentesc Regie s-a incheiat la ora 21.00, fara a fi inregistrate incidente. La inchiderea urnelor, in fata sectiei de votare erau peste 100 de studenti, dintre care unii asteptau la coada de aproximativ doua ore.

Cei mai multi dintre acestia au parasit in liniste curtea colegiului unde a fost amenajata sectia 1205. Au fost insa si unii studenti care, inainte la plecare, au injurat unul dintre candidati."Cu siguranta peste doua saptamani am sa vin mai devreme. Sigur ca da, am sa vin mai devreme, pentru ca nu mi se va mai intampla acelasi lucru ca aici", a spus un student care nu a apucat sa voteze.O studenta care era foarte aproape de intrare cand s-au inchis urnele a spus ca peste doua saptamani, la turul al doilea al alegerilor prezidentiale, nu va mai veni la vot, "pentru ca oricum nu are rost".

Un alt student a spus ca peste doua saptamani se va duce la o alta sectie, pentru a fi sigur ca va vota. La sectia 1205 din Complexul Regie, de duminica dupa-amiaza, aproximativ 150 de studenti din provincie care invata in Capitala au stat la coada mai multe ore pentru a vota.

Unii dintre acestia au spus ca nu vor sa mearga la alte sectii, chiar daca trebuie sa astepte mai multe ore in fata sectiei 1205, pentru ca aceasta este aproape de caminul lor si pentru ca au venit in grup la votare. Presedintele sectiei 1205 a declarat, pentru Mediafax, ca votarea nu a fost intrerupta, chiar daca numarul tinerilor care au venit aici sa voteze a fost mare.

Citește și
incidente alegeri
INCIDENTE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Un sucevean a vrut sa voteze avand o copie a cartii de identitate lipita pe un carton
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Studentii din Complexul Regie-Grozavesti au avut posibilitatea sa voteze la orice sectie din Capitala a precizat, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet. "Cetatenii care nu au domiciliul in localitatea in care se afla in ziua votarii pot vota la orice sectie de votare de pe raza respectivei localitati", a afirmat Muhulet.

Scandal si incidente la ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 pentru tinerii studenti din Bucuresti si Cluj care au mers duminica la urne

In  Bucuresti este o sectie de votare unde media de varsta a electorilor este de numai 20 de ani. Vorbim de cea amenajata in campusul universitar Grozavesti, in care stau aproape 20.000 de studenti. Cei mai multi dintre ei nu s-au dus sa voteze in localitatile de domiciliu, ci au preferat sa vina cu prietenii, la urne.

Din momentul in care s-au asezat la coada si pana au pus stampila a durat chiar si trei ore. Vestea nu i-a descurajat deloc pe studenti. Unii dintre ei raciti, au venit cu punga de medicamente in mana pentru a vota. Alti isi repetau cursurile de la medicina in timp ce stateau la cozi. Trebuie spus ca dureaza mai mult pentru ca trebuie completate listele suplimentare iar studentii trebuie sa dea o declaratie ca nu au mai votat la acest tur.

Scandal in Cluj unde sute de studentii nu pot vota deoarece s-au terminat formularele

Sute de studenti de la universitatile din Cluj-Napoca stau chiar si o ora la coada la sectiile de votare din zona centrala a orasului pentru a vota pe liste suplimentare, iar multi reclama ca sunt trimisi de la o sectie la alta. Sute de studenti de la mai multe universitati stateau, duminica, la coada, pentru a vota pe liste suplimentare la sectiile de votare nr. 3 si 4 de la Colegiul de Telecomunicatii "Augustin Maior" din Cluj-Napoca, situate cel mai aproape de campusul universitar Hasdeu, ei asteptand si cate o ora pentru a putea vota, transmite Mediafax.

Unii au reclamat ca au fost trimisi sa voteze de la o sectie la alta, pentru ca formularele pentru listele suplimentare s-au terminat."Este a treia sectie la care am fost trimis, am fost la o sectie intai si ne-au spus ca nu putem vota, sa mergem pe strada Republicii, iar cei de acolo ne-au spus ca nu mai au liste suplimentare si sa mergem unde vrem. Si am ajuns la «Augustin Maior». Stim ca putem vota oriunde. Dureaza cam o ora ca sa votez”, a spus Calin, student la Facultatea de Chimie a Universitatii “Babes-Bolyai”.

Citeste si: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Cei mai harnici la vot: locuitorii din Constanta, din sectorul 1 si din Sibiu

Tanarul a afirmat ca a votat pentru ca viitorul presedinte al Romaniei sa se ocupe mai mult de problemele studentilor.  Mai multi studenti, tot de la Facultatea de Chimie, care au stat la coada ca sa voteze, au afirmat ca asteapta de la viitorul presedinte al Romaniei “sa nu fure, sa fie corect, sa schimbe ceva in bine”.
Laura, o studenta la Facultatea de Istorie a UBB, a stat o jumatate de ora la rand in fata sectiei, apoi alta jumatate de ora pana a votat. “Merge greu, sunt multi studenti, trebuie sa completam declaratiile pe proprie raspundere ca nu am votat altundeva, si poate asta dureaza o ora. Era bine daca erau sectii speciale in campusuri universitare. Eu am votat pentru un altfel de presedinte, pentru schimbare”, a spus studenta.

Presedintele sectiei de votare nr. 4, Ioan Tinis, a declarat ca aglomeratia este generata de faptul ca studentii din campusul universitar Hasdeu vin in numar mare la aceasta sectie. "In caz ca nu ne ajung listele suplimentare am vorbit la BEJ Cluj sa le suplimenteze. I-am indrumat pe studenti la alte sectii, pentru ca pot vota oriunde, dar li se spune ca nu au suficiente formulare si atunci se intorc la noi”, a spus Tinis.

Citeste si: REZULTATE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Primele EXIT-POLL-uri sunt prezentate in timp real pe www.stirileprotv.ro

Presedintele BEJ Cluj, Monica Trofin, a declarat pentru Mediafax ca in masura in care se primesc de la sectii solicitarile de suplimentare a buletinelor de vot si a listelor suplimentare, acestea se onoreaza. "Avem suficiente buletine de vot si liste suplimentare”, a spus Trofin. Si studentii din campusul universitar Observator au luat cu asalt sectiile de votare din cartierul Zorilor. La sectia de votare nr. 54 voteaza studentii de la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (UTCN), dar si cei de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Iuliu Hatieganu”. "Am votat pentru un presedinte al Romaniei care sa ne reprezinte. Este necesar sa votam la acest scrutin”, a spus Robert, student la UTCN, originar din Satu Mare.

Un coleg de-al sau, Paul, a declarat ca este datoria studentilor sa se prezinte la vot, pentru ca nu doresc ca viitorul lor sa fie decis de cei mai in varsta. ”Sa vedem cum reusim sa schimbam ceva, speram sa si reusim. La cati studenti suntem, sigur vom face diferenta”, a spus acesta.  O studenta de la UMF a votat, duminica, pentru prima oara.  "Am votat pentru un viitor mai bun pentru studentii de la UMF, asteptarile pentru sistemul sanitar sunt mari. Sper sa se schimbe ceva, sa nu fiu nevoita sa plec din tara dupa ce termin facultatea”, a spus Andra.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Cei mai harnici la vot au fost sibienii. Doua sectoare ale Capitalei, in topul prezentei la vot
ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Cei mai harnici la vot au fost sibienii. Doua sectoare ale Capitalei, in topul prezentei la vot

Potrivit datelor Biroului Electoral Central, cei mai harnici la vot au fost alegatorii din judetul Sibiu: peste jumatate dintre ei au mers la urne la primul tur al alegerilor prezidentiale

INCIDENTE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Un sucevean a vrut sa voteze avand o copie a cartii de identitate lipita pe un carton
INCIDENTE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Un sucevean a vrut sa voteze avand o copie a cartii de identitate lipita pe un carton

StirilePROTV.ro va tine la curent, pe tot decursul procesului de vot, cu cele mai noi informatii si cu INCIDENTELE de la ALEGERILE PREZIDENTIALE 2014.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Prezenta la urne, potrivit BEC: 53,10%. Cate voturi au fost anulate
ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Prezenta la urne, potrivit BEC: 53,10%. Cate voturi au fost anulate

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, REZULTATE si EXIT POLL. Peste 18 milioane de romani sunt asteptati la urne. Pe www.stirileprotv.ro puteti urmari prezenta la vot si informatii in timp real despre evolutia scrutinului.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.