Ziua Unirii Principatelor: Klaus Iohannis si Victor Ponta au dansat in Hora Unirii la Iasi. Ce mesaje au transmis

×
Codul embed a fost copiat

 Unirea Principatelor Romane este cea mai importanta lectie de solidaritate pe care inaintasii nostri ne-au dat-o,  este mesajul trasmis de Klaus Iohannis, care a participat in capitala Moldovei la sarbatorirea a 156 de ani de la Unirea Principatelor.

Dupa discursul tinut in fata a mii de oameni, seful statului s-a prins in hora unirii, alaturi de premierul Victor Ponta si de alti lideri politici.

"Dragi romani, cu gandul la marii inaintasi si la Cuza, cred ca cea mai importanta lectie e puterea solidaritati, priceperea de a construi un consens in jurul unui ideal national", a spus Iohannis.

"Va urez ca nu doar in 24 ianuarie si in 1 decembrie, ci in fiecare zi sa ne amintim ca uniti suntem mai puternici si ca dezbinarea este singurul nostru mare dusman", a spus Victor Ponta.

La evenimentele festive de aici, au venit peste 3.000 de oameni, din toata tara, dar si din Republica Moldova. Dupa sustinerea discursurilor de pe scena amplasata in Piata Unirii din Iasi, seful statului, care a fost insotit de presedintele Consiliului Judetean, liberalul Cristian Adomnitei, pe tot parcursul evenimentelor, a depus o coroana la statuia domnitorului Al. I. Cuza.

Citește și
Victor Ponta la Ziua Unirii
Un membru PSD il sfatuieste pe Victor Ponta sa nu vina de Ziua Unirii in Iasi fiindca ar putea fi fluierat
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

La un moment dat, un batran a intrat in perimetrul unde se aflau autoritatile, el fiind luat de fortele de ordine, care l-au condus la presedintele Klaus Iohannis, caruia barbatul i-a spus cateva cuvinte. Ulterior, a avut loc o defilare a militarilor din Garnizoana Iasi, dupa care Klaus Iohannis s-a prins in Hora Unirii, el aflandu-se langa Cristian Adomnitei, iar intre acestia fiind trei tinere imbracate in costume populare.

Si premierul Victor Ponta a dansat Hora Unirii, acesta fiind insotit de primarul Iasiului, Gheorghe Nichita.Seful statului si premierul Ponta au stat la distanta considerabila unul de celalalt in timpul in care au dansat Hora Unirii. Dupa acest moment, Klaus Iohannis a facut o baie de multime, el fotografiindu-se, vorbind si salutand oamenii prezenti la manifestarile de Ziua Unirii.

De altfel, Iohannis a strabatut distanta dintre Piata Unirii si Catedrala Mitropolitana, in aproximativ 40 de minute.Oamenii i-au strigat: "Scapati-ne de Ponta!", "Sa nu ne dezamagiti!", iar un barbat i-a spus ca DNA nu functioneaza la Iasi, Iohannis raspunzandu-i ca va functiona. Cativa ieseni i-au urat sanatate si altii l-au indemnat "sa termine cu coruptia".

Iohannis a ajuns apoi la Catedrala Mitropolitana, unde a discutat, circa 15 minute, cu IPS Teofan. In acest timp, la catedrala a ajuns si Victor Ponta. Ulterior, politicienii au plecat la Biserica "Trei Ierarhi", unde au depus coroane la mormantul lui Al.I Cuza si unde a avut loc o scurta slujba religioasa.

Klaus Iohannis si Victor Ponta, prezenti la Iasi

Klaus Iohannis a ajuns in Piata Unirii din Iasi in jurul orei 10.00, fiind intampinat cu onoruri militare. Apoi, seful statului, care poarta o cocarda tricolora in piept, a salutat garda de onoare, dupa care a urcat pe scena amplasata in Piata Unirii.La manifestari participa si premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea si mai multi ministrii, intre care Liviu Pop, Eugen Teodorovici, Mihai Campeanu. Victor Ponta si delegatia PSD au venit pe jos in Piata Unirii pe pietonalul Stefan cel Mare, de la sediul PSD, iar la un moment dat un iesean le-a strigat "Hotilor, la puscarie!".

De asemenea, au fost prezenti primarul Gheorghe Nichita, presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei, mai multi reprezentanti ai autoritatilor locale, dar si parlamentari si lideri politici. Pe scena amplasata in Piata Unirii, Iohannis se afla in apropierea lui Ponta, iar intre cei doi se afla primarul Gheorghe Nichita. Langa seful statului se afla seful CJ, Cristian Adomnitei, care are pe brat o banderola alba cu verde cu un mesaj de sustinere a constructiei autostrazii Ungheni-Iasi-Targu Mures.  La evenimente, asista cateva mii de persoane, unele dintre acestea avand pancarte pe care scrie "Vrem Unirea"

"Ziua Unirii Principatelor Romane, moment simbolic din istoria Romaniei, ne readuce aminte cat de importante sunt solidaritatea si unitatea unui popor" este mesajul publicat de presedintele Romaniei pe Facebook, sambata dimineata.

Si premierul Victor Ponta a publicat pe reteaua de socializare un mesaj inainte de manifestarile de la Iasi: "Azi, la implinirea a 156 de ani de la Unirea Principatelor sub conducerea unui Domnitor roman Alexandru Ioan Cuza, vreau sa transmit un singur si simplu mesaj - dezbinarea a fost intotdeauna marele dusman al romanilor / doar uniti suntem puternici si putem asigura copiilor nostri un viitor mai bun. Fericiti cei care iubesc si lupta pt unire, rai sunt cei care si azi se bucura sa dezbine si sa promoveze cearta si razboiul intre romani si romani.Am incredere ca uniti vom fi puternici!"

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Iasiul se pregateste pentru ZIUA UNIRII. Pentru prima data, 24 ianuarie este considerata zi de sarbatoare nationala
Iasiul se pregateste pentru ZIUA UNIRII. Pentru prima data, 24 ianuarie este considerata zi de sarbatoare nationala

Pregatirile pentru Ziua Unirii au intrat pe ultima suta de metri, in piata din centrul Iasiului. Vineri dimineata, statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza a fost curatata luna, de catre angajatii Primariei.

Un membru PSD il sfatuieste pe Victor Ponta sa nu vina de Ziua Unirii in Iasi fiindca ar putea fi fluierat
Un membru PSD il sfatuieste pe Victor Ponta sa nu vina de Ziua Unirii in Iasi fiindca ar putea fi fluierat

Un membru al filialei iesene a PSD il sfatuieste pe Victor Ponta sa nu vina sambata la Iasi, de Ziua Unirii, pe motiv ca ar putea fi fluierat de multime.

Antonescu: Nu cred ca Ponta poate trai frica de a fi huiduit. Cand esti la putere te astepti la asta
Antonescu: Nu cred ca Ponta poate trai frica de a fi huiduit. Cand esti la putere te astepti la asta

Crin Antonescu a declarat, intrebat daca premierului Victor Ponta i-a fost teama sa vina la Iasi, de Ziua Unirii, pentru a nu fi huiduit, ca nu crede ca un om politic de nivelul acestuia poate trai aceasta frica.

24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane. Cum va fi sarbatorita aceasta zi la Timisoara
24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane. Cum va fi sarbatorita aceasta zi la Timisoara

Unirea Principatelor Romane sau Ziua Unirii se sarbatoreste an de an, in data de 24 ianuarie.

Recomandări
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului.
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului. "Lansarea atâtor rachete şi drone va primi un răspuns"

Cabinetul de război din Israel a luat decizia de a riposta "clar şi puternic" împotriva Iranului pentru atacul cu rachete şi drone de sâmbătă seara, informează postul de televiziune israelian Canal 12, citat de The Times of Israel.

Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”
Șeful AIEA, avertisment după atacurile asupra centralei din Zaporojie: „Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri asupra centralei nucleare ucrainene, scrie AFP.

România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat
România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat

Valul de căldură din ultimele zile aduce, dincolo de bucuria verii, și vești proaste, mai ales pentru agricultori. Rezerva de apă din sol, și așa puţină, după o iarnă fără zăpadă, este din ce în ce mai scăzută.