Vasile Turcu, tinut in viata doar de aparate. Ce s-a intamplat in dimineata zilei cand a avut loc tentativa de sinucidere

×
Codul embed a fost copiat

In dosarul deschis dupa tentativa de sinucidere a lui Vasile Turcu, politistii bucuresteni i-au audiat pana acum pe sotia omului de afaceri, pe menajera familiei si pe soferul fostului actionar de la Dinamo.

Vasile Turcu nu le-a dat nici o clipa impresia celor dragi ca este capabil sa-si doreasca moartea. "S-a purtat normal in acea dimineata, chiar m-a rugat sa-i iau niste fructe", le-ar fi declarat socata sotia politistilor care analizeaza, pas cu pas, orele de dinaintea gestului final. Fostul actionar al clubului Dinamo este in stare critica, ventilat mecanic, iar medicii nu stiu daca va supravietui. Ar fi incercat sa-si ia viata de suparare ca afacerile nu mai mergeau. In 2010, el era printre cei mai bogati romani cu o avere estimata de Capital, la 135 de milioane de euro.

In dimineata pe care o voia ultima din viata lui, Vasile Turcu n-ar fi facut niciun gest care sa ii tradeze disperarea. Intrebat de sotie daca vrea omleta sau fructe, ar fi raspuns fructe, n-a initiat o alta discutie, nu s-ar fi plans de nimic.Din acel moment s-a retras, iar cand partenera de viata si-a dat seama ca nu-l gaseste prin casa s-a ingrijorat, sentiment transformat in groaza cand l-a gasit in stop cardio respirator. Si daca va scapa cu viata, Vasile Turcu este putin probabil sa mai fie omul de dinainte. Cateva minute in care creierul este lipsit de oxigen pot provoca traume permanente. Iar el a fost gasit destul de tarziu, le-a marturisit sotia anchetatorilor.

Deja parte dintre membrii familiei au fost audiati de politisti care cerceteaza conditiile in care Turcu a vrut sa-si ia zilele. Cauza ar fi avut legatura cu banii si cu pierderea averii. De neacceptat pentru el. "Alergatura dupa bani" a fost unul dintre sporturile preferate de Vasile Turcu. "Munceam pe santier de mic, ca sa pun parale in buzunar", a marturisit el presei sportive, iar revolutia l-a prins sef de santier. Ar fi facut la fel ca multi altii in anii 90, care aduceau blugi din Turcia si ii vindeau.

Citește și
Vasile Turcu - stiri
Vasile Turcu, in stare grava, dar stabila, dupa ce ar fi incercat sa se sinucida. Ce a scris in biletul de adio
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Vasile Turcu si-a ales 3 dintre colegii de santier carora le-a spus ca se vor imbogati daca pun in practica ideea lui. Asa a aparut Romconstruct. Firma a fost infiintata in 1991 cu 100 de mii de lei, care la vremea respectiva valorau aproximativ 1700 de dolari. Pe pagina de internet a companiei, scrie ca s-a reinvestit profitul in urmatorii ani si asa s-a ajuns la un patrimoniu de peste 30 de milioane de euro.

Vasile Turcu a incheiat mai multe contracte cu statul, multi spunand ca era un abonat al lor. 45 de contracte a enumerat compania sa public, printre cele mai mari numarandu-se: Ambasada Frantei si resedinta ambasadorului, consolidarea Universitatii Nationale de arte, refacerea fatadei decorative a Operei Nationale, consolidarea Muzeului Taranului Roman. Unele au fost lucrari cu probleme, la care s-au incheiat contracte aditionale care au marit valoarea initiala.

Asta se intampla insa acum mai bine de 10 ani, cand afacerile ii mergeau din plin, iar Turcu era perceput ca un apropiat al PSD, partidul aflat la guvernare, pe care l-ar fi sponsorizat. Investitor strategic, Vasile Turcu a fost recompensat de presedintele Ion Iliescu din acea vreme cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Ofiter.

Dar afacerea care i-ar fi adus lui Turcu miliarde ar fi preluarea unei cote din ICRAL-urile care functionau in anii '90. ICRAL detinea toate spatiilor locative din capitala care nu fusesera vandute doritorilor sau care nu erau revendicate de fostii proprietari. A preluat 3 din cele 5 companii de stat, iar in schimbul chiriilor incasate, primea un procent de la administratia fondului imobiliar, aflat in subordinea Primariei Capitalei.

Un raport al curtii de conturi din 2005 spunea ca societatile au incasat 15 miliarde de lei, adica 3 miliarde de euro. Aceste sume proveneau din chiriile platite de cetateni sau din banii achitati de primarii catre ICRAL-uri pentru spatiile in care locuiau asistatii social.

Acum, primarita Gabriela Firea vrea sa stranga ce a mai ramas din averea imobiliara a statului intr-o singura societate pe actiuni care va face parte dintr-un holding urias al Primariei Capitalei. "Toate aceste societati comerciale vor actiona precum centre de cost, orientate pe principiul profitabilitatii. In cazul in care rezultatele sunt negative exista posibilitatea incetarii mandatului conducerii. "

Unul dintre spatiile pe care firma lui Vasile Turcu il avea in grija este acest bloc situat pe bulevardul Hristo Botev. Cladirea pare abandonata si nimeni nu o pazeste. Un alt imobil se afla pe calea Stirbei Voda si cel putin unii dintre cei care locuiesc acolo, si-au cumparat apartamentele.

Toate aceste afaceri l-au propulsat in 2010 pe Vasile Turcu in topul celor mai bogati romani. Capital ii evalua averea la 135 de milioane de euro. Bogatia din cont si-o revarsa si in sport. Initial in handbal, apoi in fotbal. Despre politica Turcu nu vorbea, insa iata ce spunea avocatul sau in 2008, cand primaria ii darama lui Turcu restaurantul luxos: "Considera domnul presedinte Turcu ca sunt doar razbunari, ca nu am cotizat la partid in campania electorala."

Dupa 2008, odata cu criza financiara, afacerile lui Vasile Turcu ar fi intrat in declin. Tactica de a prinde un contract, pe care sa-l suplimenteze cu acte aditionale a inceput sa-i creeze probleme lui Turcu. Asa s-a intamplat la Muzeul de Istorie ce trebuia consolidat si refacut.

Romconstruct a pierdut contractul dupa ce doar 40 la suta din lucrare a fost finalizata. Si la Arcul De Triumf, lucrarile facute de aceeasi societate au avut intarzieri, insa reprezentantii ei au sustinut ca primaria nu si-a achitat datoriile.

Sotia, menajera si soferul lui Vasile Turcu, audiati la politie

Sotia, menajera si soferul lui Vasile Turcu au fost audiati de politisti in dosarul deschis dupa tentativa de sinucidere a omului de afaceri, au declarat, joi, pentru News.ro, surse judiciare, care au precizat ca Vasile Turcu a lasat si un bilet de adio, in care ar fi scris ca problemele financiare pe care le are sunt insuportabile. Omul de afaceri se afla in continuare in stare critica, la Spitalul de Urgenta Floreasca.

Starea lui Vasile Turcu este in continuare critica, el fiind internat la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Urgenta Floreasca, unde este monitorizat in permanenta.Vasile Turcu a lasat un bilet de adio inainte sa incerce sa se sinucida. Potrivit Sport.ro, fostul actionar de la Dinamo a scris: "Imi pare rau ca nu va mai pot sprijini cum o faceam candva”.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
A dat lovitura in afaceri imediat dupa '90, iar numele lui ramane legat de Dinamo. Cum si-a cladit averea Vasile Turcu
A dat lovitura in afaceri imediat dupa '90, iar numele lui ramane legat de Dinamo. Cum si-a cladit averea Vasile Turcu

Omul de afaceri Vasile Turcu, in varsta de 62 de ani, i-a vandut lui Nicolae Badea, in martie 2011, toate actiunile detinute la clubul de fotbal Dinamo.

Vasile Turcu, in stare grava, dar stabila, dupa ce ar fi incercat sa se sinucida. Ce a scris in biletul de adio
Vasile Turcu, in stare grava, dar stabila, dupa ce ar fi incercat sa se sinucida. Ce a scris in biletul de adio

Zi socanta pentru lumea sportului romanesc. Vasile Turcu, fostul actionar al clubului Dinamo, a incercat sa se sinucida. A scris un bilet de adio, dupa care a luat infioratoarea decizie.

Vasile Turcu este acuzat ca ar fi distrus masina unei femei. Omul de afaceri s-ar fi suparat ca a parcat in fata casei sale
Vasile Turcu este acuzat ca ar fi distrus masina unei femei. Omul de afaceri s-ar fi suparat ca a parcat in fata casei sale

Fostul actionar de la Dinamo Vasile Turcu este acuzat ca a distrus autoturismul unei femei din Bacau.

DOSARUL TRANSFERURILOR. Reactia lui Vasile Turcu, dupa ce a aflat sentintele:
DOSARUL TRANSFERURILOR. Reactia lui Vasile Turcu, dupa ce a aflat sentintele: "Am lacrimi in ochi, s-a rupt ceva in mine"

Omul de afaceri Vasile Turcu, fost actionar al formatiei Dinamo Bucuresti, a spus ca este distrus de sentintele date in Dosarul Transferurilor, afirmand ca are lacrimi in ochi.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.