Tatal politistului Bogdan Gigina: Programul sarea de 18 ore pentru a fi deplasat Oprea de la restaurant la toaleta proprie

Bogdan Gigina

Tatal lui Bogdan Gigina spune ca doreste sa de faca dreptate si sa iasa la luminia adevarul, insa la zece luni de la accident, dosarul este inca nefinalizat si ancheta treneaza.

Despre accidentul din 20 octombrie 2015, tatal lui Bogdan Gigina spune ca avea loc in ora 12 a programului acestuia, care desi trebuia sa fie de opt ore, ajungea in unele zile si la 18 ore, "doar pentru a fi deplasat oficialul roman de la restaurant la toaleta proprie si retur ballroom” relateaza news.ro. In 20 octombrie 2015, politistul Bogdan Gigina, de la Brigada Rutiera a Capitalei, a murit, la 28 de ani, in timp ce deschidea coloana lui Gabriel Oprea, agentul cazand cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda din Capitala.

Desi Gabriel Oprea, care la data accidentului era vicepremier si ministru al Afacerilor Interne, a fost pus sub invinuire de procurorii DNA in 5 februarie, pentru ca a beneficiat nelegal de coloana oficiala, in deplasari personale, dosarul nu este inca finalizat si trimis in instanta. Gabriel Oprea, care in ziua accidentului avea pe traseul de deplasare 27 de politisti, si-a sustinut tot timpul nevinovatia si a afirmat ca nu a incalcat legea. nLa zece luni de la accident, tatal lui Bogdan Gigina spune ca ancheta treneaza, iar cazul "cazul politistului Bogdan Cosmin Gigina este un caz trecut in tacere, un dosar nefinalizat inca”.

"Putini au ramas cei care nu au uitat moartea violenta a unui tanar cauzata de neglijenta, infatuarea unor oameni, desi mi-e greu sa-i numesc aa, «oameni» care folosesc coloana oficiala in scopuri personale doar pentru ca pot. (…) Pentru noi parintii singura vina a lui Bogdan este ca s-a supus ordinului unor mizerabili, care habar nu au de regulamentul intern al institutiei precum si de legile acestei tari. Spun asta pentru ca stiu ca in seara zilei de 20 octombrie 2015, Bogdan a refuzat sa asigure traseul ca antemergator, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Cererea a fost facuta verbal catre superiorii BPR care il insoteau in acea seara. Acestia puteau conform legii 188/99 sa il retraga, dar indolenta a fost prea mare. Ce conteaza ca a murit un om care avea o viata inainte! Nimeni nu indraznea sa faca asemenea cereri catre Gabriel Oprea”, a scris tatal lui Bogdan Gigina pe pagina acestuia de Facebook.

Acesta spune ca in telefonul fiului sau a gasit multe discutiile cu colegii lui de schimb, in care le spunea ca nu merge cu motorul, la programul normal de dirijare a traficului, in zilele nefavorabile din punct de vedere meteorologic, unul din mesaje fiind: "Doar nu crezi ca eram nebun sa risc pe o asemenea vreme". "Un alt lucru pe care nu si l-a amintit nimeni a fost accidentul colegului de schimb, antemergator in aceeasi coloana a lui Gabriel Oprea, accident survenit tot intr-o intersectie din Bucuresti din cauza aceleiasi «viteze reduse» cu doar cateva zile inainte de trecerea in nefiinta a lui Bogdan. Omul a ramas imobilizat timp de cateva saptamani”, se mai arata in mesajul de pe Facebook.

Citește și
Gabriel Oprea da declaratii
Politist: "Oprea nu avea deplasare fara antemergator". Noi detalii ies la iveala in anchetarea mortii lui Bogdan Gigina
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Tatal lui Bogdan Gigina mai spune ca in 20 octombrie 2015 a fost desemnat fiul sau pentru coloana oficiala a lui Oprea, desi conform graficului de prezenta din ziua aceea, politistul avea program de opt ore."Accidentul survine in ora 12 de program. Erau zile cand programul sarea de 16h, 18h ... doar pentru a fi deplasat oficialul roman de la restaurant la toaleta proprie si retur ballroom”, a scrie tatal lui Bogdan Gigina.

Acesta incheie cu o rugaminte adresata colegilor lui Bogdan Gigina sa vorbeasca despre acest caz si sa spuna "doar adevarul”. "Este singurul lucru si cel mai important pe care puteti sa-l faceti pentru sufletul celui care a fost colegul si omul Bogdan Cosmin Gigina si pentru noi parintii care nu ne dorim decat dreptate si adevar”, se mai arata in mesajul de pe pagina de Facebook.

Dupa aproape patru luni de la accident, in 5 februarie 2016, fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a fost pus sub urmarire de procurorii DNA, fiind acuzat de abuz in serviciu. Dosar a fost deschis initiat de Parchetul Tribunalului Bucuresti, trimis apoi Parchetului Inaltei Curti si in final DNA, intrucat fapta de abuz in serviciu este legata de folosirea coloanelor oficiale.

Gabriel Oprea a sustinut, tot timpul dupa accident, ca si-a facut datoria si a respectat legea, iar ministrii de Interne aveau la dispozitie masini de Politie pentru siguranta, in baza unui plan. Procurorii sustin ca, in perioada in care a fost ministru de Interne, Oprea a fost insotit de echipaje ale Politiei Rutiere "in cvasitotalitatea deplasarilor", incluzand deplasarile zilnice la sediul ministerului si cele saptamanale la sedintele de Guvern, vizite particulare, la sediile unor partide politice, la restaurant si cand mergea acasa. Fostul demnitar a folosit coloana oficiala de peste 1.600 de ori in perioada in care a fost ministru de Interne.

Oprea facea in medie aproximativ cinci deplasari zilnice, pe parcursul carora era insotit de echipaje ale Politiei Rutiere. Numai in perioada 2 ianuarie - 21 octombrie 2015, Oprea a avut 1.607 deplasari cu coloana oficiala, in timp ce prim-ministrul a avut 814 deplasari, iar presedintele a avut 580 de deplasari. Procurorii au mai aratat ca in Brigada Rutiera a Capitalei au fost desemnati lucratori care aveau ca atributii exclusive insotirea lui Gabriel Oprea. In seara de 20 octombrie 2015, cand s-a produs accidentul in care si-a pierdut viata politistul Bogdan Gigina, pe traseul lui Oprea se aflau 27 de politisti.


Viteza de deplasare a coloanei in Bucuresti putea atinge si 120 de kilometric pe ora.In luna mai, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, spunea ca ancheta in dosarul lui Gabriel Oprea este aproape de finalizare si ca procurorii depind de raspunsul unor institutii precum Ministerul de Interne, care trebuie sa calculeze cat anume au costat deplasarile fostului ministru Oprea in care acesta era insotit de coloana oficiala. Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, declara, tot in luna mai, ca este datoria Ministerului Afacerilor Interne sa explice daca si de ce intarzie sa trimita documentele cerute de procurorii DNA in dosarul lui Gabriel Oprea.

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Dosarul privind moartea politistului Bogdan Gigina va fi anchetat mai departe de catre procurorii DNA
Dosarul privind moartea politistului Bogdan Gigina va fi anchetat mai departe de catre procurorii DNA

Procurorii anticoruptie vor prelua dosarul privind moartea politistului Bogdan Gigina.

Politist:
Politist: "Oprea nu avea deplasare fara antemergator". Noi detalii ies la iveala in anchetarea mortii lui Bogdan Gigina

Ancheta Parchetului din Bucuresti, legata de accidentul rutier in care si-a pierdut viata politistul Bogdan Gigina, este verificata de inspectia judiciara.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.