Familia soferului care a ucis 5 oameni pe DN1 ar putea fi obligata sa plateasca despagubiri. IMAGINILE durerii de la cimitir

Ultimul update: Vineri 03 Octombrie 2014 07:18
Data publicarii: Marti 30 Septembrie 2014 13:33
Categorie: Actualitate

George Dumitru tanarul suspectat ca a provocat cu buna stiinta teribilul accident de pe DN1, a fost inmormantat marti in cimitirul Berceni doi din Capitala.

Un sfarsit violent a scufundat sase destine intr-o tacere asurzitoare. In ochii mirati si pe buzele celor care nu l-au cunoscut pe sofer se citea aceeasi zguduitoare intrebare, pe care o avea si familia lui. De ce? Ingenuncheati de neputinta, parintii dezarmati si prietenii au incercat sa implineasca pentru George Dumitru obiceiul crestin.

Citeste si: Surse din ancheta: Tanarul care a luat cu el 5 vieti pe DN1 gonea cu farurile stinse. "Nu exista nicio sansa de evitare"

Ultimele ore inainte ca George Dumitru sa fie condus spre locul odihnei de veci au fost extrem de agitate. Sicriul a fost adus pentru priveghi in capela bisericii Sfintii Romani din cartierul bucurestean Trapezului, unde barbatul a si copilarit. A existat o ampla discutie despre slujba pe care preotii urmeaza sa o tina la inmormantare. Desi familia a spus ca e imposibil ca George sa fi comis un act suicidal, s-a decis ca ceremonia sa fie una sumara, ca pentru sinucigasi.

Daca totusi investigatia ar dovedi ca tanarul NU si-a luat singur viata, slujba ar fi completata ulterior. In timpul ceremoniei, familia a cerut discretie. Si totusi, dimineata devreme, apropiatii au chemat de doua ori politia, pe motiv ca in preajma cosciugului ar fi ajuns persoane nedorite. Cu ochii in pamant, toti cei care ieseau din capela incercau inutil sa gaseasca explicatii. Un efort dureros si zadarnic.

Psihologii explica gestul lui George, tanarul din cauza caruia au murit 5 oameni. Prima reactie dupa accident a fostei iubite

Istovita de ganduri negre, Ela, iubita lui George Dumitru, e departe de a-si fi gasit echilibrul. Colegii ne-au marturisit ca fata e in stare de soc si s-a refugiat undeva in afara Capitalei. De altfel, mama si tatal ei sunt singurii cu care poate in momentul de fata sa vorbeasca. Au cautat-o permanent din priviri toti prietenii lor, pana cand adunarea tacuta a parasit capela. La orele pranzului, cortegiul funerar a ajuns la Cimitirul Berceni doi. Imediat dupa familie au intrat un medic si doi asistenti medicali pregatiti sa intervina in caz ca vreunuia dintre participanti i s-ar face rau.

Citeste si: Povestea victimelor lui George, soferul sinucigas care a intrat cu masina pe contrasens. Rudele lor sunt impietrite de durere

Slujba in sine a durat mai putin de o jumatate de ora. Cu capul plecat, prietenii si familia au parasit cimitirul lasand in urma aceeasi dureroasa intrebare: De ce a abandonat lupta si a luat cu el alte vieti? Pentru rudele celor disparuti, nu exista alinare. Procurorii au declansat urmarirea penala in acest caz pentru omor deosebit de grav. Pentru ei este evident ca George Dumitru a intrat intentionat cu masina in celalalt autoturism. Dupa administrarea probelor, anchetatorii vor fi obligati sa decida clasarea cauzei pentru ca suspectul principal e mort. Asta nu impiedica, binenteles, familiile victimelor sa ceara despagubiri in instanta.

Banii ar urma sa fie platiti de familia lui George, pentru ca victimele nu vor fi despagubite de firma care i-a asigurat masina. Asta pentru ca tanarul nu a produs un accident rutier, ci o crima. Ca atare, daca masina a fost folosita ca arma, asigurarea auto obligatorie nu functioneaza. Este una dintre situatiile exceptate de la plata daunelor de catre asigurator.

Putea fi evitata tragedia in care au murit 6 oameni? Politia a tot cerut separatoare, insa raspunsul a fost

Putea fi evitata tragedia in care au murit 6 oameni? Politia a tot cerut separatoare, insa raspunsul a fost "nu avem bani"

copil la funeraliile regale

Reacţia unui copil, la funeraliile Regelui Mihai. "Regele s-a dus şi am rămas cu comuniştii"

Aproape 70 de persoane, evacuate dintr-o pensiune din Sibiu

Momentul în care sicriul Regelui Mihai este coborât în criptă, pe sunetul salvelor de tun. VIDEO

Înmormântarea Regelui Mihai, în imagini. Momentele emblematice. FOTO

Scrisoarea principesei Margareta către Regele Mihai: „Există o parte în acest om care nu ne aparţine nouă”

Eroii Revoluţiei de la Timişoara, comemorați de suporterii unei echipe de fotbal

Republica Moldova

Sondaj: Cetățenii Republicii Moldova, mai apropiați de Rusia decât de România

Cât de mult au semănat funeraliile Regelui Mihai cu cele ale Reginei Maria, din 1938

Filmul funeraliilor Majestății Sale Regele Mihai. ”Parcă a murit ceva în mine”

Funeraliile Regelui Mihai, în presa internațională: „A fost o figură importantă în perioadele zbuciumate din istoria României

Curtea de Argeș, locul unde își dorm somnul veșnic Regii României. Motivul din spatele tradiției

Fragmente din mesajele Regelui, transmise din exil poporului român. „Stați uniți într-un gând și într-o simțire”