Raportul Universitatii Bucuresti in cazul Ponta arata ca 115 pagini contin "elemente de plagiat"

×
Codul embed a fost copiat

Victor Ponta a plagiat, spune Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti, institutie unde premierul si-a sustinut doctoratul. Profesorii care au analizat lucrarea au demonstrat ca o treime din teza prim ministrului a fost copiata.

Ponta, despre concluzia Univ. Bucuresti: E o decizie politica, singura recunoscuta este cea a ANCS

El Pais a publicat inregistrarea audio a interviului in care Victor Ponta promite ca demisioneaza

Decizia Universitatii Bucuresti contrazice raportul prezentat ieri de Consiliul National de Etica al Ministerului Educatiei, potrivit caruia Ponta nu a plagiat. Premierul considera verdictul de astazi unul politic.

115 pagini din cele 297 ale tezei de doctorat semnate de Victor Ponta contin elemente de plagiat. Sunt 68 de blocuri de text copiate cuvant cu cuvant, de la cateva randuri, pana la 15 pagini deodata. La aceasta concluzie au ajuns profesorii din comisia de Etica a Universitatii Bucuresti, care au examinat teza prim ministrului.

Citește și
Victor Ponta
2 la 1, scorul in meciul "Ponta a plagiat". Concluziile celor 3 comisii ce au analizat lucrarea
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Profesorii din comisie au ajuns in unanimitate la aceasta concluzie, dupa ce au observat ca autorii din care s-a copiat au fost trecuti doar la finalul lucrarii, in timp ce altii apar citati si in corpul tezei, in paginile unde au fost folosite pasajele respective.

Mai mult, doctorandul Victor Ponta ar fi folosit si «tehnica montajului», o metoda prin care autorul isi amesteca propriile idei cu alte bucati de text preluate din operele originale ca sa lase impresia ca-i apartin.

Verdictul de la Universitatea Bucuresti vine in contradictie cu decizia Consiliului National de Etica, institutie ai carei membri sunt numiti de ministrul Educatiei, aflat in subordinea premierului.

Acestia au anuntat ieri ca Ponta nu a plagiat. Este de altfel si singura concluzie acceptata de premier care, in urma cu o luna declara intr-un interviu pentru cotidianul spaniol El Pais, ca va demisiona daca se va dovedi ca a plagiat.

Concluzia finala in acest caz vine dinspre Academia Romana. Conform Mediafax, presedintele sau, Ionel Haiduc, a declarat ca "decizia Universitatii are o importanta mai mare pentru lumea academica decat decizia unor comisii numite politic".

Insa, conform legii, doar Ministerul Educatiei poate retrage un titlu academic, la propunerea rectorului universitatii, a Consiliului de Etica sau a celui pentru atestarea diplomelor si titlurilor universitare.

Marian Popescu: Victor Ponta poate indrepta lucrurile. Sunt oameni care s-au apucat sa-si faca din nou doctoratul.

Marian Popescu: Cum sa-i demonstrezi cuiva care e cu mana la tine in buzunar ca el fura?

Flavius Baias, decanul Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti: Nu vad cum s-ar putea desfiinta scoala doctorala a Facultatii de Drept de la Universitatea din Bucuresti. Trebuie sa il intrebati pe ministrul Educatiei.

Mircea Dumitru, rector al Universitatii Bucuresti: Este obligatia Consiliului National de Etica sa explice verdictul dat ieri, potrivit caruia Victor Ponta nu a plagiat.

Mircea Dumitru, rector al Universitatii Bucuresti: Titlul de doctor in Drept ii poate fi retras lui Victor Ponta doar daca Ministerul Educatiei isi da acordul.

Marian Popescu: Regulile de buna conduita si normele etice in baza carora comisia a evaluat lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta sunt mai vechi de 2003, ele exista de 230 de ani.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Ponta anunta pe Facebook ca va cere desecretizarea contractului de la Rosia Montana
Ponta anunta pe Facebook ca va cere desecretizarea contractului de la Rosia Montana

Premierul Victor Ponta anunta ca va cere desecretizarea contractului de la Rosia Montana si ca va solicita direct companiei investitoare sa accepte acest demers.

2 la 1, scorul in meciul
2 la 1, scorul in meciul "Ponta a plagiat". Concluziile celor 3 comisii ce au analizat lucrarea

Victor Ponta nu a plagiat. Acesta este raspunsul final al Consiliului National de Etica, dupa cateva saptamani de analiza. Cu toate acestea, scandalul iscat in jurul tezei de doctorat a premierului e departe de a se fi terminat.

VIDEO. Plimbare pe A3, Bucuresti-Ploiesti. Ponta:
VIDEO. Plimbare pe A3, Bucuresti-Ploiesti. Ponta: "Daca nu era gata, ramaneam fara secretar de stat"

Premierul Victor Ponta a sugerat ca l-ar fi demis pe Septimiu Buzasu din postul de secretar de stat in Ministerul Transporturilor daca autostrada Bucuresti-Ploiesti nu ar fi fost pusa in circulatie joi, 20 iulie.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.