Proiectul "Biciclisti in Bucuresti", aprobat. Cetatenii care vor sa isi ia bicicleta, trotineta sau Segway vor primi 500 RON

Ultimul update: Luni 03 Iulie 2017 07:11
Data publicarii: Vineri 30 Iunie 2017 10:37
Categorie: Actualitate

Primaria Capitalei va acorda 5.000 de vouchere in valoare de 500 de lei cetatenilor cu varsta de peste 18 ani si cu resedinta sau domiciliul in Bucuresti care vor sa isi cumpere o bicicleta, simpla sau electrica, trotineta sau dispozitive de tip Segway.

Proiectul de hotarare a fost aprobat, vineri, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). In cadrul dezbaterii pe proiect, unul dintre cetatenii prezenti la sedinta a dorit sa ia cuvantul si a insistat de mai multe ori, insa nu i s-a acordat. Presedintele de sedinta, Orlando Culea, l-a avertizat ca daca nu ia loc si nu tace, il va da afara din sala.

"Incurajarea folosirii mijloacelor alternative in principal ca mijloc de deplasare in oras, precum si ca vehicul cu rol recreativ si sportiv, reprezinta o prioritate pentru autoritatile publice, fiind o componenta importana a politicii publice de mediu privind reducerea poluarii aerului, dezvoltarii mobilitatii, sportului si promovarii unui stil de viata activ si sanatos”, se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

Municipalitatea precizeaza ca in acest sens este initiat proiectul privind acordarea a 5.000 de vouchere in valoare de 500 de lei.

Proiectul de adreseaza "oricarui cetatean cu domiciliul sau resedinta in Bucuresti, cu varsta minima de 18 ani".

Podul care se rupe bucata cu bucata, insa autoritatile nu vor sa-l inchida. "Pana nu se intampla raul nu face nimeni nimic"

Un consilier USR a spus, la dezbaterea proiectului, ca problema nu este ca oamenii nu au bani sa isi cumpere biciclete, ci ca nu exista infrastructura, respectiv piste pentru biciclisti, si nici spatii sau locuri in care cetatenii sa isi poate lasa bicicletele.

"Ieri (joi, n.r.) s-a intamplat un accident in urma caruia era sa nu mai fiu aici, cu voi. Mergand regulamentar pe carosabil, cu bicicleta, o masina era cat pe-aici sa intre in mine. Este foarte usor sa scoatem 500 de lei din buzunar, dar in situatia de fata este iresponsabil. Avem mari probleme de siguranta. Transportul alternativ nu este inca dezvoltat in Bucuresti, dar nu pentru ca oamenii nu au biciclete, ci pentru ca nu avem infrastructura, piste, nu exista siguranta si mai e o problema faptul ca oamenii nu au unde sa-si tina bicicletele. (...) Este iresponsabil sa incurajam astfel mersul pe bicicleta. Trebuie sa facem infrastructura si apoi sa le dam oamenilor bani de biciclete”, a afirmat consilierul

In cadrul dezbaterii pe proiect, unul dintre cetatenii prezenti la sedinta a dorit sa ia cuvantul si a insistat de mai multe ori, insa nu i s-a acordat. Presedintele de sedinta, Orlando Culea, l-a avertizat ca daca nu ia loc si nu tace, il va da afara din sala.

Proiectul de hotarare a fost aprobat cu 28 de voturi "pentru”, cinci abtineri si sase voturi "impotriva”.

"Pe biciclistii din Bucuresti ii iubim, ii pretuim. Am pregatit deja proiectul si il vom supune dezbaterii in prima sedinta a Consiliului General: vom acorda un voucher de 500 de lei celor care doresc sa achizitioneze o bicicleta si vom declansa o campanie de constientizare a conducatorilor auto ca nu sunt singuri in trafic si trebuie sa aiba grija ca sunt si biciclisti sau motociclisti, pentru a preveni eventualele accidente”, declara in urma cu doua saptamani primarul Capitalei, Gabriela Firea, in sedinta de bilant a unui an de mandat. Primarul Capitalei sustinea ca astfel de campanii de constientizare s-au derulat in mai multe tari din Europa, astfel ca "trebuie sa ne aliniem si noi”. Firea mai spunea ca, in paralel cu aceste proiecte, impreuna cu cele sase primarii de sector, municipalitatea va construi si piste pentru biciclisti.

La sedinta CGMB au venit si mai multi cetateni si reprezentanti ai societatii civile, care au intrat pe baza unor liste, la cateva minute de la inceperea sedintei. Acum, accesul pe fiecare etaj se face pe baza unor cartele magnetice pe care le au doar angajatii primariei, astfel ca atat jurnalistii, cat si cetatenii pot intra in primarie doar insotiti de un reprezentant al biroului de presa. De asemenea, in sala de consiliu numarul politistilor locali s-a marit.

Peste 200 de asociatii de proprietari, somati sa plateasca gardul viu, dat cu titlu gratuit de catre Primaria Galati

Peste 200 de asociatii de proprietari, somati sa plateasca gardul viu, dat cu titlu gratuit de catre Primaria Galati

mihail neamtu

Mihail Neamţu, hărţuit sexual de un preot anglican: ”Mi-a sărutat lobul urechii, am simţit că o să vărs”

Impresiile primilor deținuți eliberați: ”E infecție acolo! Ca hoț, nu cred că mă angajează nimeni”

Un șofer s-a răsturnat cu mașina pe Șoseaua Mihai Bravu și s-a făcut nevăzut

Suspect de furturi, ajutat să scape de polițiști. Bărbatul era încătușat

Decizia luată în cazul elevului din Cluj, care ar fi fost dat afară de la ore din cauza pletelor

I-a fascinat pe englezi cu atelierul ei de croitorie. Cine este românca

Proxenetism Ploiesti

Sumă impresionantă, găsită de mascați sub perna unei femei fără loc de muncă

100 de oameni de afaceri americani au dezvăluit ce îi îngrijorează cel mai mult la România

Navă străină cu 15 marinari la bord, eșuată într-un banc de nisip pe Dunăre

Un avocat cere formarea unei baze de date cu toți agresorii sexuali din România

Un tânăr a găsit pe stradă portofelul unui preot. Ce sumă se afla în el

Mesajul Poliției Române pentru victimele hărțuirii sexuale: Ridică-te și fugi!