Concluzia medicilor legisti care au facut autopsia lui Patrick Ekeng. Politistii au ridicat defibrilatorul din ambulanta Puls

×
Codul embed a fost copiat

Fotbalistul Patrick Ekeng nu avea nici o afectiune atat de grava incat sa ii provoace moartea. Iata concluzia medicilor legisti care au facut autopsia, iar la prima vedere, nu au descoperit o cauza evidenta a decesului.

Totusi, specialistii au constatat, ca tanarul sportiv, avea inima prea marita, asa ca vor continua investigatiile. Marti, va sosi in tara si sotia acestuia, care urmeaza sa ii ridice trupul de la ''Instititul de medicina legala''. Medicii legisti au cautat un raspuns la intrebarea care ii framanta atat pe apropiatii fotbalistului cat si pe suporteri de ce a murit un sportiv in varsta de 26 de ani, la 7 minute dupa ce a intrat pe terenul de fotbal.

Luni la cererea Ambasadei Camerunului la Bucuresti la necropsie a fost prezent si un medic din aceasta tara. Afara asteptau sa ii preia trupul, fratele si impresara fotbalistului. Acest lucru a fost amanat.In prima faza medicii legisti pot sa spuna ca tanarul Ekeng era clinic sanatos. Inimia lui avea hipertrofie cardiaca, adica era marita. Este efectul pe care uneori efortul fizic constant il are asupra celui mai important muschi al trupului. Nu este o afectiune, dar specialistii vor continua investigatiile. Politistii asteapta si rezultatele de la laborator ale analizelor toxicologice care vor lamuri daca fotbalistul avea in sange posibile substante interzise.

Politistii au ridicat defibrilatorul din ambulanta cu care Ekeng a fost la spital

Citește și
Patrick Ekeng - Youtube
Noua inregistrare video, de la nivelul terenului, cu momentul interventiei medicilor in cazul lui Ekeng. Ce apare pe imagini
„Decizia a fost deja luată”. Care e planul lui Putin de a ataca NATO, potrivit oficialilor militari și experți europeni din domeniul apărării

Politistii s-au reintors luni la sediul Ambulantei Puls si au ridicat documente, inclusiv rapoartele medicale intocmite dupa interventia de vineri seara. De asemenea au ridicat pentru ancheta si defribilatorul din ambulanta cu care Ekeng a fost la spital. Controale au facut azi si cei de la Departamentul pentru Situatii de Urgenta si Directia de Sanatate Publica.

Asta pentru ca s-a constatat ca defibrilatoarele erau descarcate iar medicamentele din ambulanta erau expirate. Toate acestea au dus la decizia de a suspenda activitatea societatii Puls pentru 30 de zile, pana la remedierea problemelor. In plus firma a fost amendata cu 20.000 de lei.

Raed Arafat: "O parte din ambulantele utilizate si care sunt autorizate ca ambulante de nivel A, adica de transport, au fost supraclasificate de firma si folosite in regim de ambulante de urgenta. "

Reies din nou grave probleme in sistem. Ambulante care ar trebui sa asigure primul ajutor si sa transporte pacienti si care nu au strictul necesar. Reactii intarziate ale celor care ar trebui sa salveze vieti. Cat de mult s-a gresit in interventia de pe stadionul Dinamo, de vineri seara, vor incerca sa descopere politistii de la serviciul omoruri.

UPDATE 17:00 Marti se continua necropsia, pentru depistarea unor eventuale malformatii,si peste doua saptamani vor sosi rezultatele analizelor toxicologice.

UPDATE 16:00 Trupul lui Patrick Ekeng va fi depus joi la stadionul Dinamo. Sotia sa ajunge marti in Romania

Trupul mijlocasului de 26 de ani va fi depus la stadionul din "Stefan cel Mare" joi dimineata, iar arena va ramane in tot acest timp loc de pelerinaj, inainte sa fie transportat, ulterior, in Camerun, relateaza digisport. Marti, la ora 16:00, va ateriza la Otopeni sotia lui Patrick, care va fi asteptata de fanii din Peluza Catalin Hildan, pe langa oficialii din club si Essombe.

UPDATE 13:43  Medic legist: Fotbalistul Patrick Ekeng a murit din cauza unei afectiuni cardiace

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit din cauza unei afectiuni cardiace, a declarat luni pentru AGERPRES medicul legist Abdo Salem.Potrivit medicului, in urma autopsiei efectuate s-a constatat ca jucatorul dinamovist avea o problema la inima. "Am constatat inima mai mare si pentru un sportiv. (...) Aceasta hipertrofie predispune la tulburari de ritm si stop cardiac. A avut o problema cardiaca - aceasta a fost cauza decesului", a spus legistul.

El a aratat ca mai sunt asteptate si rezultatele analizelor. "Prima parte am facut-o. Acum asteptam analizele laboratoarelor sa ne trimita rezultatele. Daca nu era nevoie de ele nu le prelevam (n.r. - probe). Avem nevoie si de aceste rezultate", a explicat medicul.

UPDATE 12:20 La autopsia lui Patrick Ekeng a asistat si un medic din Camerun. Procedura s-a incheiat, iar legistii vor anunta in cursul zilei de astazi care sunt rezultatele si cauza mortii.

Mesajul fratelui lui Ekeng

Fratele lui Patrick Ekeng a declarat, intr-un discurs in fata mai multor suporteri, ca internationalul camerunez iubea Dinamo si ca spera ca echipa sa castige Cupa Romaniei, relateaza News.ro.

"Tot Camerunul este trist. Intreaga lume este trista. Dar este foarte mandra de aceasta mobilizare si afectiunea pe care ati aratat-o. Acest lucru insemnna mult pentru familia sa, sotia sa, copilul sau, mama sa, surorile sale. Patrick a iubit Dinamo. In ultima discutie pe care am avut-o cu el pe 20 aprilie, dupa golul marcat de el si care a facut ca Dinamo sa se califice in finala Cupei Romaniei, era foarte mandru ca a reusit sa isi arate calitatile la Dinamo. Va multumesc pentru toata dragostea pe care ati aratat-o. Nu a jucat mult timp aici, dar voi l-ati adoptat, l-ati iubit. Va multumesc mult pentru acest lucru. Sa nu il uitati niciodata pe Patrick. Am incredere in voi. Stiu ca va ramane in inimile voastre. Nu stiam inainte de Dinamo, dar datorita fratelui meu am invatat sa iubesc Dinamo. Iubesc Dinamo Bucuresti. El a murit in tricoul lui Dinamo, pentru voi, pentru club si sper ca jucatorii vor castiga finala Cupei. Va voi sustine. Toata familia lui Patrick Ekeng va va sustine. Voi fi mereu alaturi. Sunteti un club extraordinar, v-am urmarit meciurile la televizor, voi continua sa le urmaresc pentru ca fratele meu va trai prin fiecare dintre voi", a spus fratele lui Patrick Ekeng.Fratele jucatorului decedat vineri a fost prezent la stadionul Dinamo alaturi de tehnicianul Mircea Rednic

DSU: Neglijente si abateri grave la Puls. S-a dispus suspendarea activitatii pentru cel putin 30 de zile

Echipa Departamentului pentru Situatii de Urgenta al Ministerului Afacerilor Interne si specialistii Ministerului Sanatatii au finalizat controlul la ambulanta Puls, in urma acestuia constatandu-se ''neglijente si abateri grave''.

Totodata, s-a dispus suspendarea pe o perioada de cel putin 30 de zile a autorizatiei de functionare a firmei private de ambulanta, pana la remedierea tuturor deficientelor. 

Neregulile constatate de DSU, in urma controlului efectuat dupa decesul fotbalistului Patrick Ekeng, sunt:

* modificarea clasificarii ambulantelor, fara obtinerea aprobarii legale in acest sens. Singurele ambulante functionale erau de tip A (destinate doar transportului pacientilor), celelalte trei ambulante de tip B si C (destinate urgentelor) figurau ca defecte. Toate categoriile de interventii, inclusiv cele de urgenta, se faceau cu ambulante tip A, care erau incomplet echipate.

* au fost identificare medicamente si materiale sanitare cu termene de valabilitate depasite. Echipa de control a gasit in trusele medicilor si asistentilor inclusiv medicamente care erau expirate din luna mai 2015. Printre acestea s-au gasit si fiole de adrenalina, folosita pentru procedurile de resuscitare.

* pe ambulantele utilizate de firma privata au fost gasite defibrilatoare cu baterii descarcate.

* reprezentantii firmei nu au putut preciza persoana responsabila cu activitatea medicala prespitaliceasca de la nivelul societatii.

Potrivit MAI, au fost luate urmatoarele masuri:

* suspendarea pe o perioada de cel putin 30 de zile a autorizatiei de functionare a firmei private de ambulanta, pana la remedierea tuturor deficientelor.

* aplicarea de catre DSU a unei amenzi in valoare de 20.000 de lei, pentru incalcarea regimului privind reclasificarea ambulantelor.

* aplicarea de catre Directia de Sanatate Publica a unei amenzi in valoare de 3.800 de lei pentru medicamentele expirate si modul de tratare a deseurilor medicale.

* extinderea controlului de catre Directia de Sanatate Publica pe alte aspecte specifice sesizate, de competenta acesteia.

Jucatorul dinamovist Patrick Ekeng a murit, vineri seara, la 26 de ani, dupa ce s-a prabusit pe teren, la meciul cu FC Viitorul. Camerunezul Patrick Ekeng a fost scos de pe teren cu ambulanta, in minutul 70 al meciului jucat de Dinamo cu FC Viitorul, dupa ce a cazut fara a fi atins de vreun alt fotbalist. Ekeng a fost transportat la Spitalul Floreasca, unde a fost resuscitat aproximativ o ora si jumatate, fara scces insa.

Patrick Ekeng s-a nascut la 26 martie 1990 la Yaounde. Cariera profesionista a inceput-o la Canon Yaounde, apoi a trecut la Le Mans, Lausanne-Sport si Cordoba, inainte de a fi transferat in iarna de Dinamo. Mijlocasul a jucat de sapte ori in nationala Camerunului. El era casatorit si avea o fetita de doi ani.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Antrenor legendar pentru Rapid! Ce scriu scoțienii
NEWS ALERT Antrenor legendar pentru Rapid! Ce scriu scoțienii
Citește și...
Dezvaluirile familiei lui Patrick Ekeng pentru BBC. Sora jucatorului:
Dezvaluirile familiei lui Patrick Ekeng pentru BBC. Sora jucatorului: "A spus ca este foarte obosit si nu poate juca"

BBC Sport a publicat marturii ale surorii si ale mamei lui Patrick Ekeng dupa tragedia de vineri seara din Stefan cel Mare.

Noua inregistrare video, de la nivelul terenului, cu momentul interventiei medicilor in cazul lui Ekeng. Ce apare pe imagini
Noua inregistrare video, de la nivelul terenului, cu momentul interventiei medicilor in cazul lui Ekeng. Ce apare pe imagini

Momentul interventiei medicului echipei Dinamo si a celor de la ambulanta Puls, dupa prabusirea pe teren a jucatorului Patrick Ekeng, a fost surprins si cu o camera video aflata la nivelul terenului.

Logodnica romanca a lui Philipp Plein vorbeste in premiera despre Madalina Ghenea
Logodnica romanca a lui Philipp Plein vorbeste in premiera despre Madalina Ghenea

Suceveanca care a invins cancerul in faza terminala prin metode naturiste sta acum ca pe ace. Ce va face in curand

Recomandări
Cum explică Nicolae Ciucă legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit
Cum explică Nicolae Ciucă legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă, unul dintre iniţiatorii legii care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit, a explicat care au fost motivele pentru care a promovat această lege controversată.

 

Mită electorală într-o comună din județul Olt. Polițiștii s-a autosesizat după ce au văzut filmarea pe internet
Mită electorală într-o comună din județul Olt. Polițiștii s-a autosesizat după ce au văzut filmarea pe internet

Poliţiştii din județul Olt s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal în care efectuează cercetări pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, după ce au fost postate online imagini cu persoane care împărțeau pachete unor locuitori.

 

Rusia a declanșat o ofensivă de proporții în Ucraina. Armata lui Putin încearcă să creeze o zonă-tampon
Rusia a declanșat o ofensivă de proporții în Ucraina. Armata lui Putin încearcă să creeze o zonă-tampon

Forţele ruseşti au lansat vineri dimineaţa devreme un atac terestru cu blindate asupra regiunii ucrainene Harkov din nord-estul ţării, avansând un kilometru în apropierea oraşului de frontieră Vovceansk, într-un efort de a crea o zonă-tampon.