IMAGINI SOCANTE. Sute de caini ucisi la Botosani si pusi in saci de plastic

×
Codul embed a fost copiat

VIDEO Peste 200 de caini comunitari din Botosani au fost ucisi de angajati ai primariei, la padocurile amenajate de administratia locala. Angajatii au incercat sa-i impiedice pe jurnalisti sa vada imaginile de groaza.

Cainii morti au fost gasiti in aceasta dimineata de catre reprezentantii unei asociatii de protectia animalelor, care sustin ca angajatii municipalitatii care se ocupau de padocuri ar fi fost in stare de ebrietate.

La sosirea reprezentantilor presei, cadavrele animalelor erau invelite in saci. Mai mult decat atat, angajatii care se ocupa de ingijirea cainilor au fost agresivi la aparitia presei si a politiei. Ei au incercat sa-i indeparteze pe ziaristi, deschizand furtunurile de apa si indreptandu-le asupra lor. De asemenea, acestia au aruncat cu caramizi.

Imediat, angajatii s-au baricadat intr-o incapere, iar in prezent, la fata locului, se afla politisti si reprezentanti ai primariei care incearca sa intre in incaperea in care se afla angajatii.

Potrivit reprezentantilor asociatiei de protectia animalelor, angajatii ar fi spus ca au ucis cainii conform unui ordin primit de la sefii lor.

Citește și
Caine agresiv
Sute de caini abandonati langa Targoviste. Sunt flamanzi si periculosi
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Motivul pentru care au fost ucisi cainii

Viceprimarul din Botosani Florin Gheorghita sustine ca ceea ce s-a intamplat la padocurile Primariei este rezultatul unei actiuni de eutanasiere, pentru ca in adapost era epidemie de jigodie, o boala infectioasa care se transmite rapid. De asemenea, el a precizat ca au fost eutanasiati, in total, 230 de caini.

"Nu este vorba de rabie, ci despre un focar de jigodie, boala care se transmite rapid. in luna aprilie a fost epidemie de jigodie si au murit 61 de caini. In primele cinci zile ale lunii mai, au murit alte 30 de animale. Am fost obligati de lege sa dam dispozitie de eutanasiere pentru ca altfel riscam epidemia in tot orasul", a declarat viceprimarul Florin Gheorghita, citat de Mediafax.

Referindu-se la angajatii adapostului, care au devenit agresivi la aparitia jurnalistilor, apoi s-au baricadat in incinta, viceprimarul a spus ca este de netolerat comportamentul acestora. "Trebuie sa intelegem ca acolo lucreaza oameni de cea mai joasa speta. Se va face ancheta administrativa si vor raspunde si in fata Politiei pentru gesturile lor", a spus viceprimarul.

Asociatiile pentru protectia animalelor acuza primaria

Reprezentantii asociatiei pentru protectia animalelor "Ador" din Botosani sustin ca animalele nu au fost eutanasiate, asa cum a afirmat primaria, ci ucise. Din acest motiv, in padocuri erau pete de sange, iar cainii aveau urme de violenta.

Petronala Chiributa, voluntar al asociatiei "Ador", a declarat ca in cursul zilei de marti reprezentantii asociatiei au anuntat ca vor sa preia o parte din animale pentru a le duce la padocurile fundatiei, insa acest lucru a fost refuzat de catre directorul Serviciului Public de Administare a Bazelor Sportive si Zonelor de Agrement Botosani.

Ea spune ca directorul informase totusi asociatia despre intentia de eutanasiere a cainilor, la care ar fi urmat sa participe si reprezentanti ai asociatiei, in cursul zilei de miercuri.

Potrivit sursei citate, cainii au fost ucisi insa in noaptea de marti spre miercuri, fara ca asociatia sa fie anuntata, astfel ca miercuri dimineata, cand au ajuns la padocuri, cei 230 de caini erau morti, cadavrele fiind invelite in saci de plastic.

Padocurile se afla in afara municipiului Botosani, in zona rampei de gunoi, si adapostesc aproximativ 200 de caini comunitari. Adaposturile se afla in administrarea Serviciului Public de Administare a Bazelor Sportive si Zonelor de Agrement Botosani, aflat in subordinea Primariei.

Autoritatile ancheteaza cazul de la Botosani

DSVSA Botosani a demarat o ancheta in acest caz, iar specialistii verifica atat conditiile de adapost, cat si "asigurarea bunastarii animalelor in timpul sacrificarii". De asemenea, se va verifica daca adapostul era in legalitate si daca erau respectate conditiile de hrana.

Pe de alta parte, reprezentantii DSVSA Botosani afirma ca reprezentantii primariei au actionat corect prin eutanasierea cainilor aflati in adapostul apartinand municipalitatii, pentru ca animalele erau bolnave de jigodie, iar tratamentul pentru aceasta boala presupune costuri enorme.

Directorul acestei institutii, Minodora Vasiliu, citata de Mediafax, a declarat ca institutia fusese anuntata, intr-o prima faza, ca mai multi caini au murit din cauza unei boli, jigodie, iar ulterior institutiei i s-a adus la cunostinta decizia de eutanasiere a cainilor.

"Trebuie inteles ca jigodia este o boala infectioasa cu transmitere rapida, iar vaccinarea animalelor se face doar la cerere. Din punctul nostru de vedere, ca institutie, nu vedem nicio greseala. Intelegem faptul ca vizual este brutala imaginea, dar tehnic s-a actionat corect procedural", a declarat Minodora Vasiliu.

Potrivit acesteia, tratarea unui caine care are aceasta boala presupune cheltuieli enorme, iar chinurile la care este supus animalul, in procesul de vindecare, sunt "cumplite".

Imagine terifianta: caine spanzurat in copac la Oradea

Oroare la Braila. Caini macelariti cu sulita si aruncati la canal

 

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Oroare la Braila. Caini macelariti cu sulita si aruncati la canal
Oroare la Braila. Caini macelariti cu sulita si aruncati la canal

20 de caini macelariti cu sulita, pusi in saci au fost aruncati de-a valma intr-un canal colector din judetul Braila. Cei care au vazut trupurile sfratectate au alertat autoritatile. Politistii ii cauta acum pe cei care au comis faptele oribile.

Sute de caini abandonati langa Targoviste. Sunt flamanzi si periculosi
Sute de caini abandonati langa Targoviste. Sunt flamanzi si periculosi

Sute de caini maidanezi bantuie printr-o padure de langa Targoviste, unde i-au abandonat indivizi inca necunoscuti. Haita e flamanda, insetata si i-ar putea ataca pe oamenii ce trec pe acolo, avertizeaza inspectorii de la protectia animalelor.

VIDEO. Cel mai destept caine din lume. Stie peste 1.000 de cuvinte
VIDEO. Cel mai destept caine din lume. Stie peste 1.000 de cuvinte

Chaser este numele unui caine de vanatoare in varsta de 7 ani din rasa 'border collie". Proprietarul sau, profesorul John Pilley, sustine ca acest animal poate recunoaste 1.022 de cuvinte.

Recomandări
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Surse: PSD a propus să îl susțină pe candidatul Piedone la Primăria Capitalei. PNL a refuzat
Surse: PSD a propus să îl susțină pe candidatul Piedone la Primăria Capitalei. PNL a refuzat

Surse din interiorul coaliției de guvernare PSD-PNL afirmă că, în discuția de luni, PSD l-a propus pe Cristian Popescu Piedone candidat comun la Primăria Generală, dar liberalii au refuzat să susțină această variantă.