Jandarmeria avertizeaza: "Astazi, noi s-ar putea sa actionam cu alte forte"

×
Codul embed a fost copiat

Reprezentantii Jandarmeriei si ai Prefecturii Capitalei au organizat o conferinta de presa pe tema violentelor care au avut loc in Bucuresti, in ultimele doua zile.

Sinteza declaratiilor: - LIVE TEXT

- "Jandarmii au intervenit numai atunci cand protestele au devenit violente"

- "In urma violentelor de aseara 10 jandarmi au fost raniti"

- "Jandarmeria Romana este pregatita sa-si exrecite autoritatea. precizez ca nu s-a tras cu gloante de cauciuc. Solicitam cetatenilor sa nu solidarizeze cu aceste grupuri violente si sa evite sa se deplaseze in aceste zone. Blocarea drumurilor nu va rezolva nimic."

Citește și
Huligani in Bucuresti
Sorin Oprescu: Distrugeri pe o distanta de 6 km in Bucuresti. LISTA pagubelor produse de huligani
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

- "Doresc sa multumesc cetatenilor care au inteles sa se manifeste civilizat."

- "La nivel national, jandarmii asigurat ordinea publica cu peste 2.000 de luptatori."

- "Revenind la Capitala, si ieri ne-am confruntat cu raniti din partea fortelor de ordine dar si din partea celor care au venit la proteste. Din pacate, doi colegi de-ai nostri sunt internati in spital. Este timpul, si la nivelul Capitalei, sa incetam protestele care conduc la violente."

- "Dintre cei 2 jandarmi internati, unul este de la gruparea mobila, pentru ca am avut nevoie sa aducem in sprijinul celor din Bucuresti si jandarmi de la Unitatea Ploiesti."

- "46 de persoane au fost sanctionate contraventional. 36 de persoane li s-au intocmit acte pentru diverse infractiuni, precum portul de arme albe. Pana acum avem o cifra de 283 de persoane, dar nu este definitiva. datele finale vor fi transmise ulterior."

- "Trebuie sa facem o delimitare intre cei care sunt de buna credinta si cei care au alte intentii. probabil ca au fost si cazuri izolate in care jandarmii au facut, in opinia unor posturi de televiziune, exces de zel, dar trebuie sa-i intelegem si pe ei, pentru ca au stat o perioada indelungata in serviciu, dar bineinteles ca nu este o scuza."

- "Va rugam ca, cei care doriti sa manifestati, sa o faceti in locuri special amenajate de jandarmi si va asigur ca acolo nimeni nu va pati nimic."

- "Am avut masini distruse, echipamente ale Jandarmeriei. La o prima evaluare, paguba se ridica la peste 150.000 de lei."

- "Am intervenit cu dificultate pentru ca au fost blocate caile de acces"

- "S-a actionat cu promptitudine, tinand cont si de securitatea fortelor de interventie!"

PREFECTUL CAPITALEI, Mihai Atanasoae:

- "Este trist ca din cauza unor grupuri violente, adunarile pasnice isi pierd caracterul civilizat. Din punctul nostru de vedere, dreptul la libera exprimare este garantat de Constitutie."

- "Sa nu uitam ca atunci cand se intervine se face tocmai pentru a proteja persoanele, si de aceea toleranta fata de actele de vandalism este zero."

- "Adunarile publice civilizate sunt apanajul democratiei, iar violentele sunt in afara."

JANDARMERIA

- "Au fost identificate 7 sau 8 persoane care apartineau galeriei de fotbal Petrolul Ploiesti. La nivelul echipelor din Bucuresti au fost aproximativ 20 de persoane identificate ca avand antecedente in actele de vioelneta din sport. De aceea noi sustinem ca aceste persoane provin din randul galeriilor de fotbal. Acesta este modul lor de actiune."

- "Din pacate noi nu putem sa luam o masura in privinta unei persoane care nu a savarsit o anume fapta. Ei au venit inca dinainte sa inceapa ostilitatile, ca sa zic asa, dar s-au manifestat dupa lasarea serii."

- "Pur si simplu s-a apreciat ca intrarea lor in zona in care urma sa se intample...putea sa degenereze."

- "Si suporterii galeriilor de fotbal cunoscuti cu antecedente au dreptul sa vina in piata, iar dreptul la libera exprimare este garntat de Constitutie."

- "Astazi, noi s-ar putea sa actionam cu alte forte!"

- "Am condus la politie peste 200 de persoane. 36 de persoane li s-au intocmit acte premergatoare pentru fapte de natura penala."

- "In momentul in care se face interventia pentru restabilirea ordinii publice, jandarmilor le este greu sa faca delimitarea intre grupurile pasnice si cele violente, de aceea am si facut apel la cetateni sa se delimiteze de agresiuni."

In urma actelor huliganice, numai duminica, in Bucuresti, 59 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale.

De asemenea, primarul general Sorin Oprescu a declarat ca distrugerile din Bucuresti se intind pe o distanta de aproximativ 6 kilometri. El a prezentat si o lista completa a pagubelor din Bucuresti.

Imaginile violente pe care Romania nu le-a mai vazut de la mineriade. VIDEO si GALERIE FOTO

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
VIDEO. Dovada unei interventii haotice: ce pateste un jandarm cand foloseste spray-ul din dotare
VIDEO. Dovada unei interventii haotice: ce pateste un jandarm cand foloseste spray-ul din dotare

Intr-o mare de evenimente tensionate, un jandarm a reusit sa ofere un moment absolut hilar, ce ascunde insa o problema reala si majora.

Sorin Oprescu: Distrugeri pe o distanta de 6 km in Bucuresti. LISTA pagubelor produse de huligani
Sorin Oprescu: Distrugeri pe o distanta de 6 km in Bucuresti. LISTA pagubelor produse de huligani

Primarul Sorin Oprescu a mers duminica noapte, la finalul protestului, pe strazile din centrul Capitalei. El a declarat ca distrugerile se intind pe sase kilometri, de la Piata Universitatii la Parcul Tineretului.

Bilantul protestelor de duminica: 59 de raniti in Capitala, 3 au ramas internati
Bilantul protestelor de duminica: 59 de raniti in Capitala, 3 au ramas internati

Serviciul de Ambulanta al Muncipiului Bucuresti si SMURD au acordat duminica seara, in Capitala, 59 de consultatii pe durata protestului. 26 de persoane au fost duse la spital, iar doi jandarmi si un civil au ramas internati.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.