7200 de oameni au semnat pentru a-l sustine pe Ovidiu in parcursul sau catre Eurovision. Semneaza acum petitia online

×
Codul embed a fost copiat

In numai 24 de ore de la lansare, aproape 7200 de oameni din Romania si din strainatate au semnat pentru a-l sustine pe Ovidiu si pentru a-l sprijini in parcursul sau catre Eurovision.

SEMNEAZA AICI PETITIA PRIN CARE SUSTII PARTICIPAREA LUI OVIDIU ANTON LA EUROVISION

PRO TV si Ovidiu Anton si-au unit fortele pentru a duce Romania la Eurovision 2016! Romanii isi pot arata solidaritatea pentru participarea tarii noastre la editia din acest an prin semnarea petitiei online lansate ieri de PRO TV, disponibila la adresa petitie.protv.ro!

In numai 24 de ore de la lansare, aproape 7000 de oameni din Romania si din strainatate au semnat pentru a-l sustine pe Ovidiu si pentru a-l sprijini in parcursul sau catre Eurovision, iar comentariile acestora arata ca sunt uniti si ca toti isi doresc ca tara noastra sa fie reprezentata cu mandrie la nivel international.

“Le multumesc tuturor pentru sprijin. Mobilizarea oamenilor de pretutindeni este uimitoare si le sunt profund recunoscator! Uniti suntem puternici!”, a declarat Ovidiu Anton, castigatorul Selectiei Nationale Eurovision 2016.

Citește și
Ovidiu Anton - Eurovision 2016
Romania, descalificata de la Eurovision din cauza datoriilor TVR. Ce alte urmari ar putea avea decizia EBU
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Miercuri, CEO-ul ProTV, Aleksandras Cesnavicius, si Ovidiu Anton au sustinut o conferinta de presa la ProTV in care au anuntat ca se incearca gasirea unei solutii pentru ca Romania sa participe la Eurovision.

Ovidiu Anton s-a declarat pregatit 100% pentru a reprezenta Romania pe scena Eurovision si asteapta acum un singur lucru: sa primeasca acest drept.

Declaratiile facute la conferinta de presa, LIVETEXT:

Aleksandras Cesnavicius: "Este pacat ca Romania nu participa, insa este si mai dezamagitor ce a patit Ovidiu, care s-a pregatit foarte mult pentru concurs.

M-am gandit la acest subiect in weekend, am vorbit cu echipa. Sa fii exclus ca tara nu este corect. Toate televiziunile de stat sunt finantate de oameni obisnuiti. Cu totii ne asteptam sa primim un anumit continut de la televiziunea publica. Cand ma uit la Eurovision, ca un brand in Romania, nu este asociat cu niciun canal. Este un eveniment de importanta nationala. Un eveniment in care toata Europa vine la un loc si impartaseste aceeasi experienta. Intreaga tara este afectata si la fel si perceptia despre ea. Sa nu facem nimic si sa acceptam situatia asa este cel mai rau lucru pe care il putem face.

Ovidiu Anton este gata sa participe. Iar noi intervenim sa spunem ca, daca nu puteti da drepturile televiziunii publice, de ce nu putem noi, ca televiziune privata, sa intervenim si sa preluam noi drepturile? Este cea mai buna solutie pentru toata lumea. Vom discuta cu EBU si vom oferi aceasta solutie.

Daca ma uit la ceea ce se intampla din punctul de vedere al romanilor, trebuie sa gasim o solutieVrem si am aratat initiativa de a gasi o solutie simpla si civilizata.

Am incercat sa-i abordam pe cei mai inalti oficiali ai EBU, dar acestia nu au raspuns. Ni s-a spus la un moment dat ca nu putem difuza acest eveniment. Dar noi suntem interesati, consideram ca poate sa existe o solutie normala.

Astept ca oamenii sa intre intr-un dialog si sa vedem ce conditii putem indeplini pentru a gasi o solutie si ca Ovidiu sa participe la Eurovision. Din punctul meu de vedere, nu este nimic care sa ne impiedice sa facem asta.

Vom semna o scrisoare deschisa prin care ii vom invita pe cei de la Eurovision sa avem aceasta discutie. Scrisoarea va fi trimisa catre toti organizatorii concursului.

Timpul trece. Daca nimeni nu va lua masuri, finalul este previzibil si trist. 

Vom lansa si o petitie online la care va invitam sa participati. Va rugam sa ne sprijiniti in aceasta incercare."

Ovidiu Anton: "La cat de tarziu s-a luat decizia, totul era pregatit. Noi eram gata sa sustinem acolo momentul Romaniei, materialele erau pregatite. Daca decizia s-a luat atunci cand a fost comunicata, sunt convins ca avem toate materialele pregatite.

Suntem pregatiti inca de luna trecuta, show-ul este gata, piesa este stiuta. Trebuie doar sa ni se dea dreptul sa intoarcem increderea celor care ne-au votat."

Scrisoare deschisa a ProTV catre EBU

"In atentia: Ingrid Deltenre, General Director European Broadcasting Union
Jon Ola Sand, Executive Supervisor of the Eurovision Song Contest
Martin Österdahl, Executive Producer of the 2016 Eurovision Song Contest

Subiect: Participarea Romaniei la Eurovision 2016

Stimata doamna Deltenre,

Va scriem pentru a va oferi sprijinul nostru in gasirea unei solutii care sa permita participarea Romaniei la editia Eurovision din acest an.

Ca titlu de introducere, PRO TV a fost lansat in anul 1995 si este grupul de televiziune lider in Romania, cu o medie de 31% cota de piata in prime time in 2015. Prin difuzarea unei game largi de programe culturale, de divertisment si sport, precum si a informatiei independente, PRO TV sustine diversitatea si pluralitatea in societatea romaneasca. In ceea ce priveste comunitatile de romani din intreaga lume, ne dorim sa promovam intens Romania in afara granitei si, in mod special, integrarea acesteia in comunitatea europeana.
Suntem de parere ca excluderea Romaniei din competitia Eurovision afecteaza, in primul si in primul rand, cetatenii romani si pe artistul Ovidiu Anton, caruia acestia i-au urmarit intreg parcursul in competitie. Romania are o puternica legatura emotionala cu acest concurs, legatura care a pornit chiar din primii ani dupa revolutie, participarea la acest concurs fiind perceputa ca o dovada a includerii in comunitatea europeana.

Telespectatorii din Romania l-au ales pe Ovidiu Anton sa fie reprezentantul tarii la Stockholm, iar momentul pregatit de el este asteptat de intreaga tara. Piesa “Moment of Silence” vorbeste despre importanta unui sistem politic corect si impartial, un subiect de actualitate, care este prezent in lupta romanilor impotriva coruptiei. Excluderea din competitia de la Stockholm, din motive care nu au legatura cu persoana lui Ovidiu Anton sau cu participarea Romaniei in general, reprezinta o mare dezamagire pentru Ovidiu si pentru sustinatorii sai din Romania, dupa toate eforturile depuse pentru a ajunge in acest punct.

Avand in vedere cele de mai sus, prin difuzarea acestui eveniment, PRO TV este pregatit sa le dea romanilor si lui Ovidiu posibilitatea sa faca parte din acest concurs european.

Va invitam sa cautam impreuna o solutie rapida si pragmatica pentru sustinerea lui Ovidiu in participarea la evenimentul de la Stockholm si continuarea traditiei Eurovision in Romania.

In aceasta privinta, am aprecia deschiderea dumneavoastra de a colabora cu noi. Eu si Ovidiu suntem disponibili oricand pentru a discuta mai departe, chiar daca timpul ramas pana la eveniment este scurt, si speram sa gasim impreuna o modalitate realista prin care Ovidiu sa ramana in concurs.

Speram ca, impreuna, sa le putem da curand romanilor o veste buna in aceasta privinta.

Cu stima,
Aleksandras Cesnavicius,
CEO PRO TV SRL
"
 

Excluderea Romaniei de la Eurovision

 Pe 22 aprilie, European Broadcasting Union i-a retras Televiziunii Romane calitatea de membru, ca urmare a neplatii unor datorii de peste 10 milioane de euro. In consecinta, TVR a fost descalificata de la Eurovision.

EBU acordase termen Guvernului roman sa plateasca suma pana pe 20 aprilie. "Este regretabil faptul ca suntem obligati sa luam aceasta masura. Suntem dezamagiti ca toate incercarile noastre de a rezolva aceasta problema nu au primit nici un raspuns din partea guvernului roman. In ultimele saptamani, EBU a luat act de sugestia Ministerului Finantelor ca TVR poate fi plasata in procedura de insolventa, care la randul sau poate conduce la o restructurare profunda a difuzorului. EBU este o asociatie non-profit care reprezinta 73 de posturi publice de televiziune din 56 de tari. Continuarea gradului de indatorare al TVR pune in pericol stabilitatea financiara a EBU insasi", a declarat directorul general al asociatiei, Ingrid Deltenre.

Romania urma sa intre in cea de-a doua semifinala, cu piesa lui Ovidiu Anton - "Moment of silence".

Reactia lui Ovidiu Anton la momentul excluderii

Ovidiu Anton despre excluderea Romaniei de la Eurovision: Incerc sa zambesc si sa nu ma ia valul, insa... e nedrept
Ovidiu Anton, reprezentantul Romaniei la Eurovision Song Contest 2016, anunta, intr-o postare pe Facebook, ca a primit instiintarea oficiala prin care i se spune ca nu va participa la acest concurs din cauza excluderii Romaniei din competitie, adaugand ca incearca sa nu se lase dus de val si mentioneaza ca este "nedrept".

"Dragi prieteni, am primit si eu intr-un final instiintarea oficiala. Incerc sa zambesc si sa nu ma ia valul, insa... e nedrept", a scris Ovidiu Anton pe reteaua de socializare.

El arata ca ramane "acelasi artist sincer" si cu toate acestea "trebuie" sa se declare invins. "Eu raman acelasi, acelasi artist sincer, acelasi luptator care a castigat prin votul juriului si al publicului... dar cu toate astea, paradoxal, trebuie sa ma declar invins... de cine? de ce? Corect???... nu stiu cum sa o spun frumos acum, asa ca ma abtin", precizeaza el.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Planul postului Moldova 1 pentru ca Romania sa participe la Eurovision 2016.
Planul postului Moldova 1 pentru ca Romania sa participe la Eurovision 2016. "Ma inclin in fata fratilor din Moldova"

Postul public de televiziune Moldova 1 a lansat un mesaj de solidaritate si propune o colaborare, in care il invita pe Ovidiu Anton sa evolueze intr-un duet, pe scena din Stockholm, alaturi de reprezentanta Moldovei, Lidia Isac.

Romania, descalificata de la Eurovision din cauza datoriilor TVR. Ce alte urmari ar putea avea decizia EBU
Romania, descalificata de la Eurovision din cauza datoriilor TVR. Ce alte urmari ar putea avea decizia EBU

European Broadcasting Union, cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din lume, i-a retras Televiziunii Romane calitatea de membru ca urmare a neplatii unor datorii in valoare totala de 16 milioane de franci elvetieni.

Ovidiu Anton reactioneaza in urma vestii ca Romania risca sa nu participe la Eurovision 2016
Ovidiu Anton reactioneaza in urma vestii ca Romania risca sa nu participe la Eurovision 2016

Referindu-se la riscul ca Romania sa nu participe anul acesta la Eurovision, Ovidiu Anton, reprezentantul tarii noastre, a spus ca un artist nu ar trebui pus intr-o astfel de situatie si spera ca TVR va primi ajutor financiar de la stat.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.