CODUL GALBEN de ninsori, prelungit pana marti. Lista drumurilor nationale blocate si a trenurilor anulate. LIVE UPDATE

×
Codul embed a fost copiat

Zece judete din estul si sud-estul tarii sunt sub cod galben de ninsori si vant pana marti, la ora 6.00, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

Luni seara ANM a emis un nou cod galben de ninsori si vant in 10 judete din est si sud-est, valabil pana marti dimineata. Atentionarea este valabila pentru judetele Iasi, Vaslui, Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita si Calarasi. In intervalul mentionat, in sudul si in estul Moldovei, in Dobrogea si in estul Munteniei vor fi ninsori locale, iar vantul, desi in diminuare, va mai prezenta intensificari cu viteze ce vor atinge, in special in prima parte a noptii, 50 - 60 km/h, viscolind sau spulberand zapada.

VEZI AICI CUM VA FI VREMEA IN ZONA TA

SUMARUL EVENIMENTELOR:
-►Vremea rea face primele victime. Doua femei au murit in ambulante: una dintre ele era insarcinata
-►O regula care nu ar trebui sa existe a blocat o gravida in mijlocul zapezilor. Raed Arafat a aflat povestea de la ProTv
-►Gerul paralizeaza Romania pe final de an. Cum va fi VREMEA pana pe 1 ianuarie 2015
-►Peste 40 de trenuri anulate si zeci de drumuri nationale blocate
-►Un autocar cu 33 de persoane la bord s-a rasturnat in Buzau

LIVE UPDATE CU ATENTIONARILE METEO SI DRUMURILE BLOCATE

Citește și
cover ninsori
Valuri de 8 metri, drumuri de cosmar si zeci de localitati fara energie electrica. Iarna a revenit in forta in Romania
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

ORA 21:00 Circulatia este in continuare inchisa pe A2, 20 de drumuri nationale si toate DN din Braila

Circulatia este in continuare inchisa pe autostrada A2, tronsonul Lehliu - Fetesti, pe 20 de drumuri nationale precum si pe toate drumurile nationale din Braila, potrivit celei mai recente informari a Centrului Infotrafic. Pe langa drumurile nationale din Braila, mai sunt inchise: DN2B Buzau - Braila - Galati, DN22 Ramnicu Sarat - Braila, DN2C Costesti (Buzau) - Slobozia (Ialomita), DN23 Braila - Maicanesti, DN21 Braila - Slobozia, DN2N Bogza - Dumbraveni - Vintileasca (Vrancea), DN23B Maicanesti - Ciorasti (Vrancea), DN23A Focsani - Martinesti (Vrancea), DN24D Tulucesti - Varlezi (Galati), DN21A Baraganu (jud. Braila) - Tandarei (Ialomita), DN11A Podu Turcului - Barlad, DN22D Macin - Horia - Atmagea - intersectia cu DN22A (Tulcea), DN22 Smardan - Macin - Garvan - Isaccea - Tulcea - Babadag, DN22E I.C.Bratianu - Garvan (Tulcea), DN22F Izvoarele - Nalbant (Tulcea), DN22A Cataloi - Topolog (Tulcea) - Saraiu (Constanta), DN24A Husi - Murgeni (judetul Vaslui), DN24B Husi - Albita (judetul Vaslui), DN25 Tecuci - Sendreni, DN2F Bacau - Ivanesti (judetul Vaslui).

Totodata, din pricina vantului puternic, toate porturile din judetul Constanta (Midia, Mangalia, Constanta Sud, Constanta Nord si Canal Dunare-Marea Neagra) sunt inchise traficului maritim, respectiv fluvial.Judetele Buzau, Braila si Vrancea au fost sub atentionare de cod rosu de viscol de luni dimineata pana la ora 13.00.In prezent este cod galben de ninsori si vant in judetele Iasi, Vaslui, Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita si Calarasi, pana marti la ora 6.00.

ORA 20:30 Echipe de salvare incearca sa ajunga la doua microbuze inzapezite la iesirea din municipiul Braila

Echipe de salvare ale jandarmilor, pompierilor, dar si militari incearca, luni seara, sa ajunga la doua microbuze inzapezite la iesirea din municipiul Braila, relateaza Mediafax. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Braila, colonelul Stefan Stoian, unul dintre microbuze ar fi ramas blocat in zapada la iesirea din Braila, insa la ora actuala pasagerii ar fi reusit sa scoata autovehiculul din nameti. La ora transmiterii acestei stiri, echipele de interventie incearca sa ajunga la pasageri, care ar fi turisti si vorbesc o limba de origine slava, printre jandarmii care au pornit spre ei fiind si un translator.

Jandarmii urmeaza sa-i preia pe turisti pentru a-i duce la adapost, unde sa primeasca ceai cald si hrana. De asemenea, echipele de salvare incearca sa ajunga la un microbuz care ar fi ramas in nameti la iesirea din Braila, a precizat colonelul Stefan Stoian. Potrivit lui Stoian, un apel la 112 a anuntat ca microbuzul cu aproximativ noua - zece persoane este inzapezit, insa de atunci persoana care a furnizat datele si un numar de telefon nu mai raspunde, astfel ca nu exista informatii despre locul exact in care se afla autovehiculul cu oameni, si nici alte date despre pasageri.=

ORA 20:00 Aproape 60 de masini avariate de copacii doborati de vant, in Bucuresti

Aproape 60 de autoturisme au fost avariate in Capitala, luni, cat a fost atentionare de cod galben de vant, care a expirat la ora 18.00, a anuntat, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, Daniel Vasile.Potrivit lui Daniel Vasile, pana la ora 18.00, cand Bucurestiul a iesit de sub atentionarea de cod galben de ninsoare si vant, instituita duminica la ora 20.00, ISU a avut 76 de interventii pentru indepartarea unor copaci cazuti pe carosabil sau pe autoturisme. In acelasi interval, 57 de autovehicule au fost avariate, a mai precizat purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti.

ORA 19:30 67 de localitati din Braila, nealimentate cu energie electrica din cauza viscolului

Un numar de 67 de localitati din judetul Braila sunt nealimentate cu energie electrica, luni seara, in timp ce 57 de localitati nu au apa potabila, ca urmare a avariilor provocate de viscol retelelor de electricitate, relateaza Mediafax.

ORA 18:00 O tanara de 25 de ani a facut stop cardiac si a murit. Ambulanta s-a inzapezit si nu a putut ajunge la timp

ORA 17:40 Vaslui: Doua gravide, una de 16 ani, scoase dintre nameti de Armata, dupa o interventie de patru ore

Doua gravide in varsta de 16 si 32 de ani, din localitatile vasluiene Hreasca si Mireni, comuna Coroiesti, au fost preluate, luni dupa-amiaza, de un camion al Armatei, la patru ore de la apelurile la numarul de urgenta 112, dupa ce ambulanta nu a mai putut ajunge la femeile care urmau sa nasca. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vaslui, cele doua gravide au fost scoase dintre nameti cu ajutorul unui camion 6x6 al Armatei, cu 12 soldati care au dat la lopata atunci cand masina nu a mai putut inainta din cauza drumului inzapezit spre localitatile Mireni si Hreasca, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De altfel, interventia Armatei s-a facut dupa ce ambulanta trimisa sa le preia pe cele doua femei care urmau sa nasca la termen a ramas inzapezita la Pogana, localitate situata la peste 15 kilometri de cele doua sate unde locuiau gravidele."Cele doua gravide au fost in permanenta sub observatia unor asistenti medicali de la dispensarul din comuna. Camionul Armatei a preluat din Pogana echipajul medical al Ambulantei, cu aparatura necesara, interventia durand aproximativ patru ore. Femeile care urmau sa nasca la termen au fost duse in stare buna la Spitalul de Urgenta Barlad”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX purtatorul de cuvant al ISU Vaslui, Petru Iftene.
Tot in cursul dupa-amiezii de luni, un batran de 84 de ani, din localitatea vasluiana Cetatuia, a fost preluat de la domiciliu si transportat la spital cu un autovechicul cu senile pe care pompierii vasluieni l-au primit cu imprumut de la ISU Iasi pe perioada codului portocaliu.

ORA 17:20 Iasi: Doua ambulante care urmau sa preia doi bolnavi au ramas blocate in zapada in comuna Movileni

Doua ambulante care fusesera solicitate sa preia doi pacienti pentru a-i transporta la Iasi au ramas blocate in zapada, in dreptul comunei iesene Movileni, pentru preluarea bolnavilor Serviciul SMURD trimitand autospeciala de victime multiple, transmite corespondentul MEDIAFAX. Doua ambulante au fost solicitate pentru a prelua doi pacienti din comuna Focuri, o femeie de 38 de ani, cu suspiciune de apendicita, si un barbat de 64 de ani, care a cazut de la inaltime si avea un traumatism toracic, insa autosanitarele au ramas inzapezite in dreptul comunei Movileni, din judetul Iasi.Conform reprezentantilor SMURD Iasi, pentru preluarea pacientilor a fost trimisa autospeciala de victime multimple.

ORA 17:15 CFR suspenda circulatia trenurilor pe relatia Buzau - Faurei - Galati. Circulatia trenurilor pe relatia Buzau - Faurei - Galati este suspendata, de luni, pentru a evita blocarea trenurilor in parcurs, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, informeaza CFR Calatori.

ORA 17:11 Vaslui: Patru drumuri nationale, inchise circulatiei, alte zece artere judetene fiind blocate

Patru drumuri nationale din judetul Vaslui, inclusiv sectorul care asigura legatura cu principala vama de pe granita de est a Romaniei, au fost inchise circulatiei, luni dupa-amiaza, din cauza viscolului, alte zece artere judetene fiind blocate, in timp ce opt localitati au ramas fara curent.

Potrivit reprezentantilor Prefecturii Vaslui, un numar de patru drumuri nationale care tranziteaza judetul au fost inchise pe anumite sectoare din cauza conditiilor meteo nefavorabile, respectiv DN 24B Husi - Vama Albita, care asigura legatura cu Republica Moldova, DN 11A Barlad - Podu Turcului, DN 2F Vaslui - Bacau, din localitatea Ivanesti spre judetul Bacau, si DN 24A Murgeni - Husi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

ORA 17:00 MAI: 66 de localitati din 19 judete sunt afectate de ninsoare si viscol

Saizeci si sase de orase si comune din 19 judete sunt afectate de ninsoare si viscol, in mai multe localitati fiind necesara interventia pentru salvarea unor persoane ramase inzapezite, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI).  Dupa ridicarea codului rosu de ninsoare si viscol au ramas in vigoare avertizarile cod portocaliu in judetele Ialomita, Galati, Vaslui, Bacau, zona montana a judetului Prahova, Braila, Buzau, Vrancea si Tulcea si cod galben in Bucuresti si 18 judete, respectiv Constanta, Calarasi, Giurgiu, Ilfov, Dambovita, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Bistrita-Nasaud, Maramures, Suceava, Neamt, Iasi, Botosani, Prahova, Mehedinti si Dolj. Ninsoarea si visolului au afectat 66 de comune si orase din 19 judete. De asemenea, potrivit informatiilor transmise de compania Electrica, la ora 13.00 erau 52 de localitati cu probleme in alimentarea cu energie electrica, 76 de echipe intervenind pentru remedierea acestor situatii.

Ministerul Afacerilor Interne a precizat ca nu au fost persoane decedate sau disparute ca urmare a viscolului sau zapezii, insa a fost necesara interventia pentru salvarea a 38 de persoane aflate in situatii de risc.In judetul Braila, o autospeciala cu senile de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Braila a luat din satul Tataru, comuna Dudesti, o femeie insarcinata, aceasta urmand sa fie preluata de catre Serviciul de Ambulanta Judetean. La Galati, o masina a ramas inzapezita pe DJ 254, in dreptul localitatii Ivesti Calmatui, cele doua persoane care se aflau in autoturism fiind preluate de un echipaj ISU.

Masuri de interventie rapida au fost dispuse si in judetul Ialomita, pentru salvarea mai multor persoane ramase inzapezite in localitatile Sapunasi si Andrasesti.De asemenea, a avut loc o actiune de interventie in judetul Tulcea, unde doua ambulante au ramas inzapezite. Una dintre ambulante transporta trei persoane care necesita dializa, iar cealalta, o femeie gravida. Pentru deblocarea situatiei au fost trimise in zona forte de interventie cu o autospeciala tip freza, a precizat MAI. In judetele Buzau, Braila si Vrancea, care au fost sub avertizare cod rosu, s-a actionat, in ultimele ore, cu aproape 900 de forte ale MAI si Ministerului Apararii Nationale, care au avut la dispozitie 180 de autospeciale, camioane sau taburi militare.Ministerul Apararii Nationale are pregatite pentru interventii 24.600 de forte si 2.100 de utilaje, la care se adauga alte resurse de la Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Transporturilor si autoritatile locale.

ORA 16:45 Trei drumuri nationale din judetul Buzau au fost redeschise cu restrictii
Trei drumuri nationale din judetul Buzau, DN 1 B Buzau - Ploiesti, DN 10 Buzau - Brasov si DN 2 E 85, au fost redeschise cu restrictii, luni dupa-amiaza, dupa aproximativ sapte ore de cand autoritatile au decis sa le inchida preventiv, din cauza viscolului si a ninsorii. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Buzau, Vasile Prahoveanu, traficul a fost reluat, luni dupa-amiaza, pe DN 1 B Buzau-Ploiesti si pe DN10 Buzau-Brasov, insa cu restrictii, in continuare pe aceste drumuri nefiind permis accesul masinilor cu masa mai mare de 7,5 tone.

ORA 16:30 Vrancea: Traficul pe cinci drumuri nationale a fost redeschis cu exceptia masinilor de peste 7,5 tone

Circulatia pe cinci drumuri nationale din judetul Vrancea a fost redeschisa, luni, la ora 16.00, insa este restrictionata in continuare pentru autovehiculele mai grele de 7, 5 tone, relateaza Mediafax. Astfel, luni, la ora 16.00, traficul a fost redeschis pe DN 2 Focsani-Bacau, DN 24 Focsani-Tisita-Tecuci, DN 2 D Focsani-Tulnici, DN 2 L Focsani-Tisita Panciu-Soveja si DN 2 M Focsani-Odobesti-Andreiasu, insa nu si pentru autovehiculele mai grele de 7, 5 tone.

ORA 16:00 CFR Calatori a anulat alte sase trenuri, din cauza ninsorii si viscolului. Urmariti aici LIVE tabela CFR cu sosirile si plecarile din Gara de Nord

Alte sase trenuri care ar fi trebuit sa mearga spre Galati, Slobozia, Urziceni, Galati si Bucuresti nu circula luni, din cauza ninsorii si viscolului, anterior fiind anulate 35 de trenuri, potrivit CFR Calatori.Trenurile care nu circula sunt: IR 1865 Iasi (plecare 18.30) - Galati, IR 8153 Urziceni (plecare 16.38) - Slobozia Veche, IR 8154 Slobozia Veche (plecare 18.55) - Urziceni, IR 1775 Bucuresti Nord (plecare 18.25) - Galati, IR 1776 Galati (plecare 17.30) - Bucuresti Nord si R 8152 Slobozia Veche (plecare 14.30) - Urziceni.

Anterior, CFR Calatori a anuntat anularea altor 35 de trenuri: R 7001 Bucuresti Nord (plecare 15.45) - Galati; R 8015 Bucuresti Obor (plecare 19.55) - Fetesti; R 8016 Fetesti (plecare 14.35) - Bucuresti Obor; IR 1586 Constanta (plecare 17.00) - Bucuresti Nord; IR 1589 Bucuresti Nord (plecare 17.00) - Constanta; R 7571 Marasesti (plecare 11.15) - Galati; R 7588 Tecuci (plecare 15.13) - Marasesti; R 7573 Marasesti (plecare 16.08) - Galati; R 7572 Galati (plecare 14.25) - Marasesti; R 7575 Marasesti (plecare 19.38) - Tecuci; R 7364 Galati (plecare 15.20) - Buzau; R 7374 Galati (plecare 16.50) - Faurei, R 7372 Galati - Faurei; R 7105 Ploiesti Sud - Urziceni; R 7108 Urziceni - Ploiesti Sud; R 7107 Ploiesti Sud - Urziceni; R 7110 Urziceni - Ploiesti Sud; R 7111 Ploiesti Sud - Urziceni; R 7114 Urziceni - Ploiesti Sud; IR 1870 Galati - Constanta; IR 1871 Constanta - Galati; IR 1582 Constanta - Bucuresti Nord; IR 1587 Bucuresti Nord - Constanta; R 8202 Constanta - Buzau; R 8201 Buzau - Constanta, pe segmentul Faurei - Constanta; IR 1571 Bucuresti Nord - Galati, pe segmentul Buzau - Galati; IR 1774 Galati - Bucuresti Nord; IR 1572 Galati - Bucuresti Nord, pe segmentul Galati - Buzau; R 7377 Faurei - Galati; R 5105 Marasesti - Galati, pe segmentul Buzau - Galati; R 7362 Galati - Buzau; R 7361 Buzau - Galati; IR 1584 Constanta - Bucuresti Nord; IR 1585 Bucuresti Nord - Constanta; IR 1773 Bucuresti Nord - Galati. In toata jumatatea de sud a tarii, circulatia feroviara se desfasoara in conditii de ninsoare viscolita si vant puternic, fiind necesara interventia permanenta cu pluguri pentru deszapezirea liniilor.  Zapada este curatata cu pluguri pe raza regionalelor Bucuresti, Constanta si Galati, fiind posibila restrictionarea circulatiei unor trenuri in timpul interventiilor pentru deszapezirea liniilor si a macazurilor, ceea ce va genera intarzieri sau modificari in graficul de circulatie, a precizat CFR Calatori.

ORA 16:00 Potrivit unui update al CNADNR la ora 15:00 erau 27 de drumuri nationale blocate. Lista poate fi consultata aici!

ORA 15:45 - Un utilizator ne-a trimis imagini din Galati, acolo unde copacul din curtea unei biserici s-a prabusit peste doua masini.

ORA 14:34 - Alte 12 trenuri au fost anulate

Alte 12 trenuri care circula spre Bucuresti, Galati, Constanta, Fetesti, Marasesti, Tecuci, Buzau si Faurei au fost anulate luni, din cauza ninsorii si viscolului, a anuntat CFR Calatori.

Trenurile care nu circula sunt: R 7001 Bucuresti Nord (plecare 15.45) - Galati; R 8015 Bucuresti Obor (plecare 19.55) - Fetesti; R 8016 Fetesti (plecare 14.35) - Bucuresti Obor; IR 1586 Constanta (plecare 17.00) - Bucuresti Nord; IR 1589 Bucuresti Nord (plecare 17.00) - Constanta; R 7571 Marasesti (plecare 11.15) - Galati; R 7588 Tecuci (plecare 15.13) - Marasesti; R 7573 Marasesti (plecare 16.08) - Galati; R 7572 Galati (plecare 14.25) - Marasesti; R 7575 Marasesti (plecare 19.38) - Tecuci; R 7364 Galati (plecare 15.20) - Buzau; R 7374 Galati (plecare 16.50) - Faurei.

Alte 23 de garnituri de tren cu rute spre Galati, Constanta si Bucuresti au fost anulate luni, respectiv: R 7372 Galati - Faurei; R 7105 Ploiesti Sud - Urziceni; R 7108 Urziceni - Ploiesti Sud; R 7107 Ploiesti Sud - Urziceni; R 7110 Urziceni - Ploiesti Sud; R 7111 Ploiesti Sud - Urziceni; R 7114 Urziceni - Ploiesti Sud; IR 1870 Galati - Constanta; IR 1871 Constanta - Galati; IR 1582 Constanta - Bucuresti Nord; IR 1587 Bucuresti Nord - Constanta; R 8202 Constanta - Buzau; R 8201 Buzau - Constanta, pe segmentul Faurei - Constanta; IR 1571 Bucuresti Nord - Galati, pe segmentul Buzau - Galati; IR 1774 Galati - Bucuresti Nord; IR 1572 Galati - Bucuresti Nord, pe segmentul Galati - Buzau; R 7377 Faurei - Galati; R 5105 Marasesti - Galati, pe segmentul Buzau - Galati; R 7362 Galati - Buzau; R 7361 Buzau - Galati; IR 1584 Constanta - Bucuresti Nord; IR 1585 Bucuresti Nord - Constanta; IR 1773 Bucuresti Nord - Galati. Zapada este curatata cu pluguri pe raza regionalelor Bucuresti, Constanta si Galati.

ORA 12:37 - Enel Dobrogea: 15 localitati din patru judete au ramas fara energie electrica din cauza viscolului

Mai multe localitati din județele Constanta, Tulcea, Calarasi si Ialomita au ramas fara energie electrica, dupa ce rafalele puternice de vant au afectat zeci de posturi de tranfornare si linii de medie tensiune. Potrivit unui comunicat al Enel Distributie Dobrogea, luni dimineata, la ora 11.00, in judetul Constanta erau nealimentate partial doua linii electrice aeriene de medie tensiune si 13 posturi de transformare, fiind afectate localitatile Carvan si Oltina, in timp ce in judetul Tulcea au ramas nealimentate total doua linii electrice aeriene de medie tensiune si partial trei linii electrice aeriene de medie tensiune, precum si 42 de posturi de transformare, fiind afectate Jijila, Chilia, Vulturu, Gordova, Baltenii de Jos si partial Cerna. Cele mai multe localitați fara curent electric sunt in judetul Calarasi - Stefanesti, Odaia, Craiu, Bordee, Sapunari, Drajna, Perisoru si Valea Rosie, dupa ce si aici din cauza viscolul au ramas nealimentate total doua linii electrice aeriene de medie tensiune si partial patru linii electrice aeriene de medie tensiune, dar si 32 posturi de transformare, iar in Ialomita este afectata partial numai localitatea Tandarei.

ORA 12:30 - Calarasi: Sute de gospodarii fara curent electric, pe mai multe drumuri se circula cu restrictii

Sute de familii din comuna Lehliu Sat, din judetul Calarasi, nu beneficiaza de electricitate, luni, din cauza avariilor produse pe reteaua de alimentare, iar pe doua drumuri nationale traficul rutier a fost inchis din cauza viscolului. Potrivit Politiei Calarasi, doua drumuri nationale din acest judet au fost inchise, luni, incepand cu ora 11.30, din cauza viscolului. Astfel, traficul rutier este inchis pe DN 3 Bucuresti - Calarasi si pe DN 3A Lehliu - Drajna. Pe aceste doua tronsoane de drum fusese instituita, luni dimineata, restrictie de trafic fiind interzisa circulatia TIR-urilor. Totodata, circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone este restrictionata pe DN4 Bucuresti - Oltenita. Pentru prevenirea oricaror evenimente pe drumurile publice, politistii recomanda conducatorilor auto sa nu porneasca la drum daca nu este absolut necesar. Tot in judetul Calarasi, Autostrada Soarelui A2 a fost inchisa incepand cu ora 8.30 din cauza vizibilitatii foarte reduse.

ORA 12:18 -  20 de localitati din 12 judete sunt afectate de ninsoare si viscol

Douazeci de localitati din 12 judete sunt afectate de ninsoare si viscol, in unele zone fiind si probleme legate de alimentarea cu apa si cu energie electrica, a anuntat luni purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Potrivit purtatorului de cuvant al MAI, sunt probleme la alimentarea cu apa si cu energie electrica in judetul Dambovita, iar in judetele Hunedoara, Mehedinti, Buzau, Braila si Arges se intervine pentru remedierea defectiunilor intervenite in alimentarea cu energie electrica. Monica Dajbog a precizat ca persoanele care necesita supraveghere medicala permanenta au fost transportate inca de duminica in zone accesibile, pentru a evita deplasarea lor in condiții dificile.

Din judetele aflate sub avertizare cod portocaliu au fost evacuate 345 de persoane care necesita dializa si 72 de gravide, acestea fiind duse in unitați sanitare sau la rude, astfel incat, la nevoie, sa se poata interveni in cel mai scurt timp. Totodata, autoritațile locale au luat masuri pentru amenajarea unor locuri de cazare pentru persoanele fara adapost si cele ramase izolate din cauza viscolului și a ninsorii.

De la inceputul ninsorilor și a viscolului nu au fost inregistrate persoane decedate sau disparute din cauza vremii severe. Angajații Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, de duminica noapte, pentru salvarea persoanelor aflate in dificultate.

ORA 11:45 - Circulatia rutiera, restrictionata pe mai multe tronsoane din judetul Giurgiu din cauza ninsorilor

Circulatia rutiera este restrictionata, total sau partial, pe mai multe tronsoane de drum din judetul Giurgiu, din cauza ninsorilor abundente, iar trei localitati din acest judet nu sunt alimentate cu energie electrica in urma avariilor produse pe reteaua de alimentare. Traficul rutier este restrictionat, luni, pe un drum national si pe trei drumuri de interes local din judetul Giurgiu in urma ninsorilor abundente. Astfel, potrivit datelor furnizate de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Giurgiu, pe drumul national 5B a fost interzisa circulatia autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone, iar un drum judetean si doua drumuri comunale sunt complet blocate. La orele pranzului, nu se circula pe DJ 412, intre localitatile Prundu si Gostinari si pe drumurile comunale 89 Greaca - Putu Greci si 145 intre localitatile Greaca si Zboiu. 

De asemenea, trei localitati nu sunt alimentate cu energie electrica din cauza avariilor produse pe reteaua de alimentare. Nu au electricitate consumatorii din Buturugeni, Comana si Prundu, intrucat liniile care asigura alimentarea celor trei localitati au fost avariate total sau partial.

ORA 11:15 - Autostrada A2 Bucuresti-Fetesti si 23 de drumuri nationale din 11 judete, inchise din cauza ninsorii 

Autostrada A2 pe tronsonul Bucuresti - Fetesti si 23 de drumuri din 11 judete sunt inchise din cauza ninsorii si a viscolului, in judetele Buzau, Braila si Vrancea fiind oprita circulatia pe toate drumurile nationale, a anuntat Centrul Infotrafic din Politia Romana. Drumurile nationale inchise sunt: DN3 Fundulea - Lehliu Gara (judetul Calarasi); DN3A Lehliu-Gara - Drajna (judetul Calarasi); DN2 Urziceni - Buzau - limita cu judetul Bacau; DN1B Buzau - limita cu judetul Prahova; DN10 Buzau - limita cu judetul Covasna; DN2B Buzau - Braila - Sendreni; DN22 Ramnicu Sarat - Braila; DN2C Costești (judetul Buzau) – Slobozia (judetul Ialomita); DN2A Urziceni - Slobozia; DN23 Braila - Focsani; DN21 Braila - Slobozia; DN22B Braila - Galati; DN2A Urziceni - Slobozia; DN2N Bogza - Dumbraveni - Vintileasca (judetu; Vrancea); DN23B Maicanești – Cioraști (judetul Vrancea); DN23A Focșani - Martinesti - Cioraști (judetul Vrancea); DN2M Focsani - Andreiasu; DN2D Focsani - limita cu judetul Covasna; DN2L Tisita - Soveja; DN24 Tișița - Tecuci; DN24D Tulucești – Varlezi (judetul Galați); DN21A Baraganu (judetul Braila) - Țandarei (judetul Ialomita); DN22D Macin - Horia (judetul Tulcea). Centrul Infotrafic a precizat ca in judetele Buzau, Braila si Vrancea, aflate sub avertizare cod rosu de ninsoare si viscol, sunt inchise toate tronsoanele de drumuri nationale. De asemenea, circulația autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone este restricționata pe DN4 Bucuresti - Oltenita, DN1D Albesti-Paleologu - Urziceni, DN1B Albesti-Paleologu - limita cu judetul Buzau, DN13A Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc, DN12A Miercurea Ciuc - Lunca de Sus, DN5B Giurgiu - Ghimpati si pe DN2 (E85), in judetele Ilfov si Ialomita.

ORA 11:00 - 23 de trenuri cu rute spre Galati, Constanta si Bucuresti, anulate din cauza vremii

CFR Calatori a anulat 23 de garnituri de tren cu rute spre Galati, Constanta si Bucuresti, iar pe regionala Galati, doua trenuri sunt oprite intre statii, unul din cauza ruperii liniei de contact, iar celalalt pentru curatarea macazurilor. Pe raza regionalei Galati, circulatia feroviara se desfasoara cu dificultate din cauza ninsorii si a viscolului, se arata intr-un comunicat de presa al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR. Trenul Regio 7373 a fost oprit intre Traian Sat si Lacu Sarat, urmand sa fie tractat cu locomotiva Diesel, din cauza ruperii liniei de contact. De asemenea, trenul Interregio 1771 a fost oprit in statia Faurei, pentru curatarea macazurilor. Trenurile Interregio 1732 si Regio 7002, care au fost de asemenea oprite pe trasee, din cauza vremii, si-au reluat circulatia, a precizat sursa citata.

ORA 10:50 - Braila: Un autovehicul cu șenile și o ambulanta intervin pentru transportarea unei gravide la spital

Un autovehicul cu senile si o ambulanța au pornit, luni dimineata, spre localitatea braileana Tataru, unde o gravida care este pe punctul de a naște nu poate fi adusa la maternitate din cauza viscolului puternic. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Braila, colonelul Stefan Stoian, gravida care trebuie sa nasca a fost adusa la dispensarul medical din localitatea Tataru, fiind asistata de un cadru medical. Pentru ca nu poate fi adusa la maternitatea din Braila, drumurile fiind impracticabile, autoritatile au dispus trimiterea in zona a unei senilate din cadrul ISU Braila și a unei ambulanțe care se deplaseaza in spatele autovehiculului de intervenție. Conform sursei citate, autovehiculul cu șenile și ambulanța inainteaza extrem de greu intrucat in zona viscoleste puternic, iar vizibilitatea este zero. Din Braila pana in localitatea Tataru sunt circa 80 de kilometri.

ORA 10:35 - Toate drumurile judetene si nationale din judetul Braila au fost inchise din cauza viscolului

Toate drumurile judetene si nationale din județul Braila au fost inchise pe durata codului rosu, masura fiind luata din cauza viscolului extrem de puternic din judet. Potrivit reprezentantilor Comandamentului Judetean pentru Situatii de Urgenta Braila, toate drumurile județene și naționale din acest judet au fost inchise. Masura a fost luata preventiv pe durata codului rosu intrucat viscoleste puternic, iar vizibilitatea este zero. La ora transmiterii acestei stiri, in județul Braila, sunt nealimentate cu energie electrica 56 de localitați cu mii de abonati, defecțiunile fiind cauzate de viscolul puternic, iar situatia localitaților fara curent electric se modifica de la o ora la alta. In judetul Braila, 45 de localitati sunt fara energie electrica din cauza viscolului extrem de puternic, iar mai multe drumuri județene si aproape toate drumurile nationale au fost inchise.

ORA 10:30 - Zeci de mii de persoane din 26 de localitati, fara curent electric din cauza viscolului

Zeci de mii de persoane din 26 de localitati ale judetul Bacau sunt fara energie electrica, luni, din cauza problemelor create in retele de viscol si zapada, 12 echipaje de interventie ale E.ON aflandu-se in teren pentru remedierea defectiunilor. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau, peste 7.900 de familii din judet au ramas fara curent electric in cursul noptii de duminica spre luni, dupa ce rafalele de vant au afectat retelele de transport si distributie a energiei electrice. Astfel, 26 de localitati din comunele Stanisesti, Motoseni, Glavanesti, Rachitoasa, Colonesti, Helegiu, Livezi si Barsanesti sunt fara energie electrica, la fel ca si trei cartiere din orasele Bacau, Onesti si Targu Ocna. "Un numar de 12 echipaje ale E.ON lucreaza pentru remedierea defectiunilor si realimentarea respectivelor localitati cu energie electrica. Deocamdata, din cauza conditiilor meteo din teren, reprezentantii E.ON nu ne-au putut comunicat in cat timp vor fi rezolvate problemele din judet”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX purtatorul de cuvant al ISU Bacau, Andrei Grecu.

ORA 10:25 - Doua curse aeriene pe rutele Bucuresti-Roma si Bucuresti-Timisoara, anulate din cauza vremii

Doua curse aeriene pe rutele Bucuresti-Roma, Bucuresti-Timisoara si retur au fost anulate luni, iar mai multe zboruri au intarzieri intre 30 de minute si doua ore, din cauza operatiunilor de degivrare si a deszapezirii, a anuntat Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti. Din cauza ninsorii abundente si a vantului puternic, compania Wizz Air a anulat cursa 63141/63142 Bucuresti - Roma - Bucuresti, iar compania Tarom a anulat cursa 601/602 Bucuresti - Timisoara - Bucuresti.

ORA 10:20 - Trei trenuri regio si interregio cu aproximativ 460 de calatori, blocate pe camp in judetul Braila

Trei trenuri regio si interregio cu aproximativ 460 de calatori sunt blocate pe camp, in judetul Braila, unul dintre blocaje fiind determinat de o defectiune. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila, colonelul Stefan Stoian, doua trenuri care au plecat de la Galati si se indreptau spre Brasov si, respectiv Bucuresti, au ramas blocate pe camp, intre localitatile Traianu și Urleasca, dupa ce s-a rupt pantograful la locomotiva unuia dintre trenuri, posibil din cauza viscolului puternic. Un al treilea tren care circula pe ruta Faurei - Galati este blocat intre Traianu si Lacul Sarat, la ora transmiterii acestei stiri cauza acestui blocaj nefiind inca cunoscuta. In total, conform sursei citate, in cele trei trenuri s-ar afla aproximativ 460 de persoane, care, la ora transmiterii acestei stiri, au caldura.

ORA 10:15 - Noua trenuri care circula in judetele avertizate cu coduri rosu si portocaliu au fost anulate

Noua trenuri care circula in judetele avertizate cu coduri rosu si portocaliu au fost anulate, luni, iar circulatia altor trenuri poate fi modificata, in special pe rutele Faurei - Galati, Galati - Constanta si Ploiesti - Urziceni, a anuntat CFR Calatori. "In judetele aflate sub avertizari de cod portocaliu si cod rosu - Prahova, Ialomita, Constanta, si respectiv Vrancea, Braila si Buzau - exista posibilitatea modificarii circulatiei sau anularii unor trenuri, in special pe sectiile feroviare Faurei - Galati, Galati - Constanta si Ploiesti - Urziceni. In acest moment, sapte trenuri Regio si doua trenuri InterRegio au fost anulate pe aceste sectii", se arata intr-un comunicat de presa al CFR Calatori.

Pasagerii care nu mai doresc sa continue calatoria vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferata in vigoare, a precizat sursa citata.

ORA 10:10 - Toate drumurile nationale si județene din Buzau au fost inchise din cauza viscolului

Toate drumurile nationale si judetene din Buzau au fost inchise, luni, in jurul orei 9.30, autoritatile luand aceasta decizie intrucat vantul este extrem de puternic si face inutila munca drumarilor. Potrivit reprezentantilor Consiliului Judetean Buzau, toate drumurile judetene au fost inchise in jurul orei 9.00 dupa instituirea codului rosu de viscol si ninsori. Masura a fost luata intrucat in tot județul ninge abundent, iar vantul sufla cu putere si viscoleste zapada astfel ca drumarii nu pot interveni. Pentru a nu exista situații in care oamenii sa ramana in troienele de zapada si sa fie expusi riscurilor, autoritatile au decis inchiderea tuturor drumurilor judetene din Buzau. In aceasta perioada, drumarii nu pot interveni intrucat vantul bate cu foarte mare putere, urmand ca acestia sa intervina in momentul in care intensitatea vantului va scadea.

ORA 10:00 - Unsprezece masini avariate de copacii cazuti in ultimele sapte ore, in Bucuresti

Unsprezece autoturisme au fost avariate in ultimele sapte ore, in Capitala, de copaci doborati de vantul puternic, a anuntat, luni, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, Daniel Vasile. Potrivit lui Daniel Vasile, intre orele 01.00 si 08.00, reprezentantii ISU au avut 20 de interventii in cazul unor copaci cazuti, care au avariat 11 autovehicule, precum si pentru un panou metalic desprins. Solicitarile au crescut incepand cu ora 04.00, cele mai multe fiind inregistrate in zona de nord a Capitalei, a precizat purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti.

ORA 9:45 - Vaslui: Noua drumuri judetene, blocate din cauza viscolului; pe restul arterelor se circula greu

Noua drumuri judetene din Vaslui sunt inchise circulatiei, luni, din cauza ninsorilor abundente si a viscolului, pe restul arterelor circulandu-se foarte greu, fara a exista, deocamdata, masini izolate sau situatii in care ambulantele sa nu ajunga la urgente. Autoritatile locale vasluiene au raportat noua drumuri judetene blocate din cauza intemperiilor vremii, care fac imposibila interventia utilajelor de deszapezire pentru redeschiderea circulatiei, transmite corespondentul MEDIAFAX. Totodata, pe celelalte drumuri judetene se circula in conditii foarte grele, avand in vedere viscolul puternic care formeaza suluri de zapada pe sosea.

ORA 9:15 - Sapte sate din Braila au ramasa fara curent electric

Din cauza vantului, dar si al ninsorii puternice, sapte sate au ramas fara curent electric luni dimineata. In Braila, un copac s-a prabusit peste o masina parcata. Din fericire, nu au existat victime, dar pagubele sunt serioase. Tot in oras, trei stalpi de iluminat stradal, aflati chiar in fata spitalului judetean, s-au prabusit sub greutatea zapezii cazute in timpul noptii.

ORA 9:06 - Drumul national 22 Braila-Gradistea inchis, DN 2 B Braila-Vizireni restrictionat, din cauza zapezii

Drumul national 22 Braila-Gradistea a fost inchis, luni dimineata, din cauza vizibilitatii scazute, in timp ce pe DN 2 B Braila - Vizireni (judetul Buzau), traficul a fost restrictionat pentru masinile mai grele de 3, 5 tone, din cauza viscolului si a zapezii abundente. Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Braila, colonel Stefan Stoian, in acest judet a nins abundent, in noaptea de duminica spre luni, motiv pentru care s-au impus masuri pe doua drumuri naționale. Astfel, s-a decis restrictionarea mașinilor de peste 3, 5 tone pe DN 2B Braila - Vizireni (judetul Buzau), iar DN22 Braila - Gradistea a fost inchis temporar, incepand cu ora 5.00 pentru ca viscolul este extrem de puternic și vizibilitatea foarte scazuta, aproape de zero, transmite corespondentul MEDIAFAX. Inspectoratul Judetean de Politie Braila a trimis in teritoriu, in judetul Braila, 15 filtre de politisti care actioneaza la ieșire din municipiul Braila si in localitațile Ianca, Sutesti,Oprisanesti, Olaneasca, Viziru, Baraganu, Mihai Bravu si Surdila Greci.

ORA 9:00 - Tronsonul Bucuresti-Drajna din A2 si aproape toate drumurile nationale din Buzau si Braila, inchise

Tronsonul Bucuresti - Drajna din A2, toate drumurile nationale din Buzau si aproape toate din Braila, cu exceptia DN22 Braila - Galati, au fost inchise, din cauza ninsorii si vantului, informeaza Centrul Infotrafic. Circulația rutiera este intrerupta si pe alte tronsoane de drumuri nationale: DN2C Costesti (jud. Buzau) - Slobozia, DN2N Bogza - Dumbraveni (jud. Vrancea), DN23B Maicanesti - Ciorasti (jud. Vrancea), DN23A Gologanu - Tataranu (jud. Vrancea) si DN24D Tulucesti - Varlezi (jud. Galati). In plus, este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe DN4 Bucuresti - Oltenita, DN1D Albesti-Paleologu - Urziceni, DN1B Albesti-Paleologu - limita judetul Buzau, DN 13A Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc, DN12A Miercurea Ciuc - Lunca de Sus, DN5B Giurgiu - Ghimpati si pe DN2(E85), in judetele Ilfov si Ialomita.

ORA 8:45 - Aeroporturi Bucuresti: Unele zboruri au intarzieri de doua ore la decolare

Unele zboruri au la decolare intarzieri de doua ore, pe Aeroportul "Henri Coanda" din Otopeni, determinate de necesitatea degivrarii aeronavelor si de operatiunile de deszapezire, dar nicio cursa nu a fost pana acum anulata, informeaza Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti. Potrivit comunicatului companiei, pe Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti (AIHCB) si Aeroportul International Bucuresti Baneasa "Aurel Vlaicu" (AIBB AV), traficul aerian se desfasoara in conditii de iarna, cu ninsoare abundena si vant cu rafale care transporta zapada la sol. Pe Aeroportul "Henri Coanda", nicio cursa nu este anulata din cauza conditiilor meteo, iar intarzierile care se inregistreaza la plecari sunt in general de o ora si punctual de doua ore. Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru mentinerea suprafetei de miscare in conditii optime. Informatiiin timp real despre situatia zborurilor pe Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti pot fi gasite pe pagina de web www.bucharestairports.ro/otp. Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti recomanda pasagerilor sa isi ia masurile necesare pentru a se prezenta in timp la aeroport.

ORA 8:20 - Circulatia, intrerupta pe sapte drumuri nationale, pe A2 se formeaza suluri de zapada 

Circulatia rutiera este intrerupta pe sapte tronsoane de drumuri nationale, din Buzau, Ialomita, Braila, Vrancea si Galati, din cauza ninsorii abundente si viscolului, iar pe A2 au inceput sa se formeze suluri de zapada, informeaza Centrul Infotrafic. Intreruperea circulatiei a fost dispusa pe: DN2B Buzau – Braila, DN22 Ramnicu Sarat - Braila, DN2C Costesti (jud. Buzau) – Slobozia, DN2N Bogza Dumbraveni (judetul Vrancea), DN23B Maicanesti - Ciorasti (Vrancea), DN23A Gologanu - Tataranu (Vrancea) si DN24D Tulucesti - Varlezi (Galati). Din acelasi motiv, circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone este restrictionata pe DN4 Bucuresti - Oltenita, DN1D Albesti-Paleologu - Urziceni si pe DN2(E85), in judetele Ilfov si Ialomita, iar in judetul Buzau de la limita cu Ialomita pana la intrarea in municipiul Buzau. Pe autostrada A2 ninge viscolit pe portiunea cuprinsa intre kilometrii 12 si 86. Cu toate ca utilajele de deszapezire actioneaza permanent, in anumite zone incep sa se formeze suluri de zapada, iar soferii trebuie sa fie atenti si sa circule cu viteza redusa, se mai spune in comunicatul Infotrafic.

Cod portocaliu de ninsori in 9 judete

9 judete sunt sub cod portocaliu de vreme severa, in timp ce alte 16, inclusiv Capitala, sunt colorate in galben, pana luni seara, la ora 18:00. In aceste zone a nins toata noaptea, iar autoritatile au fost in alerta. Din cauza ninsorii abundente si a viscolului, pe 4 tronsoane de drumuri nationale circulatia a fost oprita luni dimineata. Este vorba de DN22, drumul care leaga Ramnicu Sarat de Braila, alte doua sosele din Vrancea, dar si una din judetul Galati. Tot din cauza vremii, traficul este restrictionat pe DN2B Buzau, dar si pe DN2C. Soferii sunt sfatuiti sa nu porneasca la drum, iar in cazul in care nu au incotro, sa aiba masinile echipate corespunzator.

Daca situatia se va agrava, meteorologii iau in calcul sa anunte cod rosu pentru Ialomita, Braila, Buzau si Vrancea. In aceste zone, crivatul a facut prapad in fiecare iarna. 

In conditii de iarna se desfasoara si traficul aerian pe aeroporturile Internationale Henri Coanda si Aurel Vlaicu. Pana luni dimineata, nicio cursa nu a fost anulata, insa ar putea aparea intarzieri la decolare.

Cod rosu de ninsoare si vant in Buzau, Vrancea si Braila

Judetele Buzau, Vrancea si vestul judetului Braila vor fi sub cod rosu de ninsoare si vant, luni, de la ora 8.30 pana la 13.00, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie. In aceste zone se vor semnala intensificari ale vantului cu rafale de peste 85 - 90 km/h, ninsoare abundenta, puternic viscolita si troienita si vizibilitate redusa spre zero. Avertizarea este valabila pana la ora 13.00, urmand ca apoi cele trei judete sa intre sub avertizare de cod portocaliu.

Meteorologii au emis, luni dimineata, o noua avertizare de cod portocaliu, valabila pentru judetele Buzau, Vrancea, Braila, Tulcea, Ialomita, Galati, Vaslui, Bacau si Prahova, pana luni la ora 18.00. Tot pana atunci, sunt sub cod galben de ninsori, viscol, precipitatii mixte si polei Capitala si 15 judete, respectiv Constanta, Calarasi, Giurgiu, Ilfov, Dambovita, Brasov, Covasna, Harghita, nord-estul Muresului, Bistrita - Nasaud, Maramures, Suceava, Neamt, Iasi si Botosani.

Un autocar cu 33 de persoane s-a rasturnat in judetul Buzau

Ninge, asadar, puternic si in judetul Buzau, aflat sub cod portocaliu, iar autoritatile au fost deja solicitate sa intervina. Pe Drumul European 85, un autocar in care se afla 34 de oameni s-a rasturnat luni dimineata.

Accidentul a avut loc pe DN2/ E 85, intre localitatile Limpezis si Mihailesti, fiind semnalat la 112 la ora 5.35, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Buzau, Vasile Parahoveanu. Autocarul, care avea la bord 31 de pasageri si doi soferi si plecase din Republica Moldova cu destinatia Bucuresti, a derapat intr-un sant, cu partea dreapta, astfel ca oamenii n-au putut iesi pe usi din vehicul, ei fiind scosi de echipajele ISU Buzau pe trapa de sus.

Toate persoanele aflate in autocar au fost evaluate medical de angajatii ISU, niciuna neavand leziuni in urma accidentului. Oamenii sunt dusi intr-un adapost, unde vor ramane pana isi vor putea continua drumul. Judetul Buzau este, de duminica seara, pana luni la ora 18.00, sub cod portocaliu de ninsoare, viscol si polei.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
VIN ZAPEZILE: Cod portocaliu de ninsori in 10 judete. In mai multe zone din sudul tarii ar putea fi emis COD ROSU
VIN ZAPEZILE: Cod portocaliu de ninsori in 10 judete. In mai multe zone din sudul tarii ar putea fi emis COD ROSU

Adapostiti-va si nu porniti la drum. De duminica, ora 20:00, viscolul va matura sudul si estul Romaniei. Zece judete intra sub incidenta unui in cod portocaliu de vreme severa, iar alte 25 vor fi sub cod galben.

Valuri de 8 metri, drumuri de cosmar si zeci de localitati fara energie electrica. Iarna a revenit in forta in Romania
Valuri de 8 metri, drumuri de cosmar si zeci de localitati fara energie electrica. Iarna a revenit in forta in Romania

Este iarna in Romania, dar nu una de basm. 31 de judete sunt sub atentionare meteorologica de viscol si ninsori. Deja drumurile au devenit un cosmar.

Pregatiri pentru zapezile care vor acoperi Romania in urmatoarele zile. O sanie costa intre 30 si 300 de le
Pregatiri pentru zapezile care vor acoperi Romania in urmatoarele zile. O sanie costa intre 30 si 300 de le

Vin zapezile mult asteptate, asa ca, dragi copii, nu ar strica sa inchideti calculatoarele si sa va pregatiti saniile. In timp ce in garajul lui Mos Craciun inca se fabrica modelele clasice, in magazine au aparut altele ceva mai indraznete.

IARNA vine cu adevarat. De vineri seara, trei sferturi de tara intra sub COD GALBEN de ninsori
IARNA vine cu adevarat. De vineri seara, trei sferturi de tara intra sub COD GALBEN de ninsori

Meteorologii au emis o atentionare de cod galben de ninsori, intensificari ale vantului, precipitatii mixte si polei, pentru 31 de judete din sudul, centrul, estul si nordul tarii, valabila de vineri seara.

Haos in capitala Rusiei: 150 de zboruri cu probleme si trafic blocat, dupa o puternica furtuna de zapada. GALERIE FOTO
Haos in capitala Rusiei: 150 de zboruri cu probleme si trafic blocat, dupa o puternica furtuna de zapada. GALERIE FOTO

O furtuna de zapada a provocat haos, joi, pe strazile din Moscova si a cauzat intarzierea a peste 150 de zboruri pe aeroporturile din capitala rusa, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.