Cum explica preotul noaptea petrecuta de Iulia la manastire. "Ii era frica sa se duca acasa, are un inceput de depresie"

×
Codul embed a fost copiat

Cazul Iuliei, eleva in varsta de 15 ani din Bucuresti care a disparut saptamana trecuta, este pe masa anchetatorilor. Desi a ajuns acasa, la parinti, autoritatile vor sa afle in amanunt ce s-a intamplat cu ea.

Stiu clar ca ultimele doua zile si le-a petrecut la manastirea Raraului din Suceava, unde ar fi vrut sa ramana pentru totdeauna. Dupa ce a adapostit-o peste noapte, fara sa anunte politia, duhovnicul acestui lacas de cult a convins-o pe Iulia sa se intoarca acasa, sa-si vada de scoala si de viata ei. Parintii trebuie sa-i fie acum cei mai buni prieteni.

Fuga Iuliei pare sa fi fost planuita pas cu pas. Imediat ce s-a despartit de mama ei, miercuri la pranz, fata de 15 ani a luat drumul manastirilor din Moldova.

Era dorinta ei de cativa ani de a imbraca haina monahala, dupa cum i-a marturisit duhovnicului ei, preotul Visarion Alexa.

Asa ca fata s-a indreptata spre Gara de Nord, dupa ce a facut o oprire in piata Mihail Kogalniceanu unde si-a amanetat telefonul mobil si lantul de aur, contra sumei de 800 de lei. Prima ei oprire ar fi fost, spun surse din ancheta in judetul Neamt, la manastirea de maici Agapia.

Citește și
Ionescu Iulia Cristina
Eleva pentru care se roaga o tara intreaga. Mesajul tatalui pentru Stirile ProTV: "Iulia sufera, trebuie sa o gasim"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Dupa doua zile, a plecat catre manastirea Sihastria Raraului. De la gara din orasul Campulung Moldovenesc a plecat pe jos spre manastirea aflata la o distanta de opt kilometri de oras. La jumatatea drumului a fost luata chiar de o masina de la manastire.

De altfel, drumul catre lacas este explicat pas cu pas chiar pe site-ul manastirii.

Iulia a cerut sa stea de vorba cu duhovnicul manastirii, parintele Ioan Larion Neagoe, de 83 de ani, figura respectata in randul credinciosilor.

"Vineri seara era foarte suparata, plansa si si-a exprimat dorinta ca ar vrea sa se spovedeasca, ar vrea sa mearga la o manastire. Si am aflat din spovedanie ca e o eleva, e o eleva foarte buna in clasa a XI-a si cand am intrebat-o ce varsta are a zis ca are 16 ani. I-am spus: -Mai fata mai, du-te acasa inapoi la mama, du-te si fa scoala, ia si tu o diploma ca in viata trebuie sa ai o situatie. La manastire nu te primeste acum, nu se primesc acuma minori"

Duhovnicul manastirii de calugari sustine ca nimeni nu stia ca fata este data disparuta pentru ca nu au nici radio, nici televizor.

"Nu s-a stiut nimic ca e urmarita. A fost politia aici vineri, au venit mai devreme pe la orele amiezei, 12-13. Au cautat, ca este o fata disparuta, plecata de acasa si nu stiu nimic de dansa, daca nu a fost pe-aici o fata din Bucuresti"

Ciudat este ca politistii trecusera pe la lacasul de cult cu citeva ore in urma inainte sa apara Iulia, dar preotul nu i-a anuntat cand a vazut-o pe fata. Iulia ar fi intrat in panica cand preotul i-a spus sa mearga acasa de teama parintilor.

"Noua ne-a fost si frica sa anuntam politia dar nici nu am stiu cine e. Facea asa un fel de, mie mi-a fost frica, cum vin multi oameni cu depresie sufleteasca. Era un inceput de depresie. Ii era frica sa se duca acasa, ii era frica de bataie"

Asa ca Iulia a ramas peste noapte la manastire, convinsa sustine preotul sa sa intoarca la parinti a doua zi. In tot acest timp, politistii alaturi de familie o cautau peste tot, iar reprezentantii Patriarhiei Romane sustineau ca fata nu este la nicio manastire din Suceava.

"Sambata am trimis-o ca sa mearga acasa cat mai repede. Si a venit politia dupa ce a plecat ea. Cand a venit politia nu mai era aici. Si a aflat politia ca am trimis masina, pe parintele Agapie sa o duca la tren, sa o urce in tren ca sa fie sigur ca nu se intampla ceva cu ea pentru ca era suparata, plansa, stiu ce necazuri avea?"

Politistii au gasit-o pe Iulia in tren. Ea a mai incercat si acum trei ani sa plece de acasa cu gandul sa se calugareasca. Stia probabil ca nu este primita din cauza varstei si de aceea l-a mintit acum pe preot ca are 16 ani.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Visarion Alexa, duhonicul Iuliei Ionescu:
Visarion Alexa, duhonicul Iuliei Ionescu: "Parintii fetei stiau de intentia ei de a merge la o manastire"

Iulia Ionescu, eleva eminenta cautata in toata Romania, este teafara, alaturi de parinti. "Ne dorim doar un pic de liniste", spune tatal, extrem de fericit ca a regasit-o.

Eleva pentru care se roaga o tara intreaga. Mesajul tatalui pentru Stirile ProTV:
Eleva pentru care se roaga o tara intreaga. Mesajul tatalui pentru Stirile ProTV: "Iulia sufera, trebuie sa o gasim"

Toata Politia Romana este in alerta. O adolescenta de 15 ani, Iulia Ionescu, eleva eminenta la colegiul ''Sfantul Sava'' din Bucuresti, a disparut. Fata, care a intrat cu media 10 la liceu, este de negasit de miercuri.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.