Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Ion Besoiu a implinit 85 de ani. Mesajul sincer transmis de actor: "Am regretul ca nu mai traiesc inca vreo 25 de ani"

Embed:

Actorul Ion Besoiu, una dintre figurile de neuitat ale cinematografului din anii '70-'80, mai ales pentru rolul emblematic din "Toate panzele sus!", implineste vineri 85 de ani.
 

"Am regretul ca nu mai traiesc vreo 25 de ani si ca am pierdut multi oameni dragi", a marturisit el, cu emotie si nostalgie.

In aceasta zi unica, in care implineste 85 de ani, pe Ion Besoiu l-am gasit acasa, pregatindu-se de o mica "agapa" pe care i-au organizat-o cei mai buni prieteni. L-am intrebat si noi cum se simte si ne-a raspuns sincer.

Ion Besoiu, actor: "Batran, dar mai intelept un pic si un pic mai obosit. Am obosit pentru ca in ultima luna am avut niste necazuri de astea de ordin fizic si a trebui sa-mi instalez un stimulator cardiac, dar acum sper, incetul cu incetul, sa-mi revin la o forma mai buna si sa incep filmarile."

E plin de sperante, chiar daca trupul ii este slabit. Dupa 66 de ani in slujba publicului, Ion Besoiu are si regrete. Vobeste despre ele, cu ochii plini de lacrimi.

Ion Besoiu, actor: "Am regretul ca nu mai traiesc inca vreo 25 de ani asta e tot si am pareri de rau ca am pierdut pe foarte multi oameni dragi, nu stiu daca i-am pierdut poate ca acolo unde sunt ei acum e mai bine."

Iubit actor de film, teatru si televiziune, Ion Besoiu a absolvit Academia de Teatru si Muzica din Sibiu. A debutat in 1957, insa rolul care i-a adus celebritatea este Anton Lupan, din serialul "Toate Panzele sus", dupa cartea lui Radu Tudoran.

Remarcabile au fost si rolurile din Mihai Viteazul sau Nemuritorii, sub regia lui Segiu Nicolaescu. Ion Besoiu povesteste cu umor ca nu a visat sa devina actor. Insa a fost remarcat de catre dramaturgul Radu Stanca pe cand era licean, si care i-a schimbat destinul.

Ion Besoiu, actor: "Eu am vrut sa ma fac profesor de roamna, de literatura comparatam sau marinar. Marinar m-am facut, mult mai tarziu."

Poate mai mult decat o cariera de exceptie, iubirea de care este inconjurat , ii da acum putere.
Are doi nepoti gemeni de un an si 8 luni pe care ii iubeste enorm si carora ar vrea sa le lase mostenire cea mai mare avere a lui.

Ion Besoiu: "Le-am pregatit, atat cat am putut aduna, casete video cu filmele in care am jucat sa vada daca vor mai fi tehnic valabile, sa se uite cum era bunicul lor."

Peste trei saptamani, va incepe filmarile pentru un nou film alaturi de Marcel Iures, dupa un scenariu scris de Sergiu Celibidache, fiul celebrului muzician.

Ion Besoiu: "Multumesc poporului meu care m-a apreciat si m-a urmarit de-a lungul atator ani."

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 11 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Ion Besoiu, actor, film, teatru, cultura,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed