Ioana Basescu si Elena Udrea, puse sub control judiciar. Faptele de care sunt acuzate si pe cine arunca vina Udrea

×
Codul embed a fost copiat

Ioana Basescu, fiica fostului presedinte Traian Basescu, este urmarita penal, sub control judiciar, de Directia Nationala Anticoruptie, pentru instigare la abuz in serviciu si spalare de bani.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

In acelasi dosar au fost pusi sub control judiciar si fostul ministru Elena Udrea, fostul secretar general al Ministerului Dezvoltarii Gheorghe Nastasia, fostul presedinte al Consiliului Judetean Tulcea Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al unei soceitati cu capital de stat si omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul concubin al Ioanei Basescu.

Alexandru Chiciu, avocatul Elenei Udrea, a spus ca procurorii au luat masura controlului judiciar in cazul Elenei Udrea, care s-a ales cu patru acuzatii de spalare de bani in acest caz, desi in dosar sunt o serie de contradictii, iar declaratiile unor martori audiati la DNA infirma tezele procurorilor. Elena Udrea neaga totul si da vina pe Vasile Blaga, afirmand ca se astepta ca acesta sa fie cel care da explicatii, deoarece banii din dosarul Microsoft au ajuns la PDL.

"Noi apreciem ca dosarul este absolut prematur realizat la acest moment, in conditiile in care procurorii au avut la dispozitie peste un an sa faca cercetarile. Exista o serie de contradictii intre actele procurorilor, descrierea situatiei de fapt in procesul verbal de aducere la cunostinta a calitatilor de suspect si elementele care s-au decelat din audierea martorilor”, a declarat Chiciu.

Citește și
ioan becali
Ioan Becali, audiat la DNA in dosarul "scriitorilor" din inchisori. Fostul impresar este eliberat conditionat de o saptamana
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Elena Udrea, Ioana Basescu si Dan Andronic au fost audiati, joi, la DNA.

Ioana Basescu a iesit cu capul plecat de la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce a fost audiata timp de aproape patru ore, refuzand sa faca vreo declaratie in fata jurnalistilor. Nici avocatul sau nu a vrut sa stea de vorba cu presa.

Fiica fostului presedinte al Romaniei a ajuns la DNA in jurul orei 8.15, insotita de  avocat. Potrivit unor surse judiciare, ea a fost citata pentru audieri intr-un dosar vizand fapte de coruptie.

Ioana Basescu este acuzata de complicitate la abuz in serviciu si complicitate la spalare de bani si a fost pusa sub control judiciar informeaza corespondentul Ovidiu Oanta.

Despre acest dosar nu s-au facut precizari oficiale, dar sunt cateva indicii publice. Pe de o parte se vorbeste despre o mita incasata de un fost subaltern al Elenei Udrea. A spus-o chiar avocatul lui Gheorghe Nastasia, un personaj celebru si controversat din Gala Bute, fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii si Turismului. Avocatul acestuia afirma ca, undeva in 2009, ar fi primit de la un om de afaceri cu care Ministerul Turismului avea relatii contractuale cateva sute de mii de euro.

Banii, afirma omul de afaceri, care de altfel a si facut un denunt la DNA, erau destinati campaniei prezidentiale a lui Traian Basescu din 2009.

Astfel, Gheorghe Nastasia este suspectat oficial de luare de mita, dupa cum a confirmat si aparatorul sau, si a fost pus sub control judiciar. Asadar, nu este exclus ca Elena Udrea sa fie pusa sa dea explicatii in legatura cu aceste sume de bani, care este posibil sa fi ajuns la ea sau la partidul care il sustinea pe Traian Basescu in campania prezidentiala.

Cert este ca in biroul anchetatorilor se mai afla un personaj care are legatura cu aceste afaceri. Este vorba despre Dan Andronic, un apropiat al Elenei Udrea. Si el a fost audiat cateva ore bune, insa, nici in cazul sau nu au fost oferite informatii oficiale.

Andronic a declarat, la intrarea in sediul DNA, ca a venit ca martor intr-un dosar deschis in 2015.

La DNA a ajuns joi dimineata si Elena Udrea, insotita de un avocat. La intrarea in sediul DNA, ea a declarat ca a primit telefonic citatia pentru a se prezenta la DNA.

inquam

Fostul presedinte Traian Basescu a lansat, miercuri seara, acuzatii dure la adresa sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, acuzand-o ca a format un grup de procurori care se va ocupa de arestarea uneia dintre fiicele sale.

”Am aflat prin DNA ca este un mic grup de procurori care se jura ca ma va face sa cer custodia copilului, unuia din nepoti, adica va aresta parintii. Sunt cativa procurori apropiati doamnei Kovesi pe care i-a carat si i-a pus consilieri dupa ce au rezolvat niste dosare. Nu o sa spun nume, dar va spun acest adevar, va veni si acea zi cand voi face publice numele”, a spus Traian Basescu la Romania TV, conform news.ro.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Gabriel Oprea le raspunde celor care il critica:
Gabriel Oprea le raspunde celor care il critica: "Peste doar cateva luni, asa-zisa imunitate nu va mai exista"

Senatorul Gabriel Oprea nu a putut sa ramana indiferent la valul de indignari pe care l-a provocat votul din Parlament in privinta imunitatii sale.

Ioan Becali, audiat la DNA in dosarul
Ioan Becali, audiat la DNA in dosarul "scriitorilor" din inchisori. Fostul impresar este eliberat conditionat de o saptamana

Ioan Becali, fostul impresar condamnat la 6 ani si patru luni de inchisoare in dosarul "Transferurilor", a ajuns miercuri la DNA pentru a foi audiat in dosarul "scriitorilor" din inchisori.

Reactia Laurei Codruta Kovesi in cazul Gabriel Oprea:
Reactia Laurei Codruta Kovesi in cazul Gabriel Oprea: "Este un vot politic care blocheaza Justitia. O mama ramane sa astepte"

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, sustine ca in urma votului din Senat procurorii nu mai pot sa stabileasca raspunderea penala in cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea si ca, astfel, "o mama ramane sa astepte".

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.