Tragedia din Colectiv, la un pas de-a se repeta. Un azil din Capitală, distrus de incendiu

×
Codul embed a fost copiat

La aproape 2 ani de la tragedia din clubul "Colectiv" NU am invatat nimic. Dovada ca, sambata dimineata, dezastrul se putea repeta.

Un batran a murit si 19 au fost dusi la spital, dupa ce caminul privat  din Bucuresti, unde erau cazati a fost distrus de un incendiu.

Azilul nu avea autorizatie de securitate la incendiu, dar asta nu i-a oprit pe proprietari sa ia in ingrijire varstnici cu boli grave, multi dintre ei imobilizati la

Angajatii azilului au fost dusi la audieri impreuna cu femeia care detine afacerea. 

UPDATE 15:15 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în cazul azilului de bătrâni care a luat foc sâmbătă dimineaţă, iar procurorii, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti – Ilfov, fac cercetări la locul faptei pentru stabilirea cauzei incendiului.

Citește și
familie
Situaţie disperată pentru o familie din Iaşi, care a rămas fără casă. Oamenii au nevoie de ajutor
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Poliţia Capitalei a anunţat, sâmbătă, că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri fac cercetări cu privire la modalitatea de desfăşurare a activităţii în căminul pentru persoane vârstnice din Sectorul 3, unde a izbucnit un incendiu sâmbătă dimineaţă, în urma căruia o persoană a murit şi alte 19 au fost rănite.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Capitalei au mers la spitalele unde au fost transportate cele 19 persoane evacuate din clădire, pentru identificarea lor şi pentru anunţarea familiilor.

De asemenea, trupul persoanei care a murit în urma incendiului va fi transportat la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru realizarea necropsiei.

Potrivit poliţiştilor, au început cercetările la loc faptei pentru stabilirea cauzei incendiului, iar în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

UPDATE 12:55 Incendiul a fost stins de pompieri după aproximativ şase ore. La faţa locului au rămas în supraveghere trei autospeciale de stingere.

UPDATE 11:45  Clădirea cămin de bătrâni nu deține autorizație de securitate la incendiu.

UPDATE 10:13 Mai multe persoane care au legătură cu organizarea şi funcţionarea azilului de bătrâni sunt audiate, sâmbătă, la Poliţia Capitalei, dosarul fiind preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. După stingerea flăcărilor, procurorii vor încerca să stabilească de la ce a pornit focul, împreună cu specialiştii.

UPDATE 10:00 Un pompier a fost transportat la spital după ce a fost rănit în timp ce acționa pentru stingerea incendiului, informează Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Bagdasar Arseni, Florin Bică, pompierul a fost internat în această unitate medicală după ce i-a căzut un obiect în cap în timp ce participa la intervenție, însă e conștient și se află în investigații. La același spital au mai fost internate alte trei persoane evacuate în urma incendiului.

La același spital au mai fost internate alte trei persoane evacuate în urma incendiului.

"Starea lor e bună, sunt conștienți, prezenți, fără niciun fel de problemă. (...) Au inhalat fum", a declarat Bică.

La Spitalul de Urgență Floreasca sunt internate cinci persoane, două dintre acestea prezentând intoxicație cu fum, a precizat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al unității medicale, medicul Bogdan Oprița.

O altă persoană se află la Spitalul Universitar, iar șapte la Spitalul Sfântul Patelimon.

"Toți sunt conștienți. Un pacient va fi internat pe secția de terapie intensivă. A inhalat fum și e cu funingine pe căile aeriene. Un alt pacient va fi internat pe secția ortopedie, deoarece s-a rostogolit pe scări și și-a luxat umărul. Ceilalți — pe secția medicală pentru că sunt expuși la monoxid de carbon", a afirmat purtătorul de cuvânt al spitalului Sfântul Pantelimon, Fiorela Mitoiu, referindu-se la cei șapte internați acolo.

La Spitalul Sfântul Ioan, se află două persoane, starea acestora fiind bună, urmând a fi externate.

"Au fost aduși doi pacienți în stare bună. Vor pleca acasă. Nu prezintă arsuri, nu prezintă intoxcație cu monoxid de carbon", a declarat medicul Bogdan Geavlete.

UPDATE 9:10 În acest moment se acţionează pentru stingerea incendiului la mansarda unei clădiri învecinate căminului de bătrâni. Totodată, pompierii acţionează şi pentru stingerea incendiului de la service-ul situat în spatele căminului de bătrâni (ard cauciucuri depozitate în containere). Intervenţia este dificilă, temperatura degajată este foarte mare, iar degajări de fum sunt foarte mari, transmite ISU.

UPDATE 8:03 Incendiul este localizat și nu mai există niciun pericol. Incendiul s-a extins la o clădire învecinată care are două etaje și mansardă. Alimentarea autospecialelor cu apă se realizează de la hidranţi stradali şi din râul Dâmboviţa cu motopompe.

UPDATE 7:47 Au fost evacuate 19 persoane, care au fost transportate deja la spitale și sunt conștiente, posibil expuse la fum, fără arsuri. O persoană a fost găsită decedată.


Foto: ISU BUC-IF

UPDATE 7:40 Având în vedere degajările foarte mari de fum, ISU recomanda cetăţenilor din vecinătatea incendiului să închidă uşile şi ferestrele, pentru a evita expunerea la fum.

UPDATE 7:30 Secretarul de stat Raed Arafat anunță că o persoană imobilizată la pat a murit.

A fost activat planul roşu de intervenţie, la faţa locului fiind mobilizate ambulanţe SMURD, autospeciala transport victime multiple, autospeciale de stingere, echipaje de descarcerare, autoscari, detasamentul special de salvatori.

Incendiul se manifestă generalizat, la întreaga cladire, care are aproximativ 200 de metri pătraţi.

Nu se ştie încă de unde a pornit focul, dar flăcările s-au extins şi au cuprins toată clădirea, apoi s-au întins şi la un imobil vecin.

Pompierii au intervenit cu cel puţin 8 autospeciale mai multe ambulanţe.

32 de persoane au fost evacuate, multe suferind intoxicaţii cu fum. Căminul adăposteşte persoane cu dizabilităţi, care au fost evacuate cu ajutorul cărucioarelor cu rotile.

Vecinii au dat o mână de ajutor şi au oferit găzduire temporară victimelor. Strada este foarte îngustă şi acţiunea de salvare este îngreunată.

 

Dacă ați fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o știre puteţi lua legătura cu noi și prin e-mail la [email protected] sau pe contul nostru de Facebook. Ne puteți contacta și telefonic la 021.9454 sau ne puteți trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0744 878 878 .

Vă rugăm să precizați numele și locul din care le transmiteți.

Atenţie însă, numărul este strict pentru mesaje, nu şi pentru apeluri telefonice.

 

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Şase case din Capitală, distruse de un incendiu produs din cauza unui coş prost izolat
Şase case din Capitală, distruse de un incendiu produs din cauza unui coş prost izolat

De când s-a răcit, tot mai mulţi oameni au pornit centralele ori au aprins focul în sobe, ca să se încălzească. Pompierii le atrag atenţia tuturor să verifice coşurile de fum.

Situaţie disperată pentru o familie din Iaşi, care a rămas fără casă. Oamenii au nevoie de ajutor
Situaţie disperată pentru o familie din Iaşi, care a rămas fără casă. Oamenii au nevoie de ajutor

Situaţie disperată pentru o familie din judeţul Iaşi, care a rămas fără casă în urmă unui incendiu. Flăcările le-au mistuit toate lucrurile din locuinţa. Au izbucnit în miezul zilei, când părinţii munceau în grădina, împreună cu fiul lor de 16 ani.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că a plătit la ultima factură de energie electrică suma de 199 lei şi nu ştie de ce a fost „o factură destul de mare”, în contextul în care nu este un mare consumator de energie.