Preotul care a bruscat un bebeluș la un botez nu mai are voie să slujească, timp de 30 de zile

Ultimul update: Vineri 03 Noiembrie 2017 10:27
Data publicarii: Miercuri 01 Noiembrie 2017 14:44
Categorie: Actualitate

Preotul din Brăila, filmat în timp ce bruscă un copil, pe care îl boteza, a fost oprit să mai slujească. Sancțiunea, dată de superiori uimitor de repede, este valabilă deocamdată 30 de zile.

Preotul este vizat și de un dosar penal, pentru lovire și alte violente, deschis de poliție, dar verificări fac și cei de la Protecția Copilului. Între timp, au apărut înregistrări și de la un alt botez, care îl surprind pe preot într-o postura similară.

Şi reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunării de Jos au reacţionat, anunţând o anchetă care-l vizează pe preotul respectiv şi cerând scuze rudelor bebeluşului.

Preotul și-a explicat gestul spunând că l-a suprat dascălul: „Eram supărat pe dascăl. I-am reproșat în cuvinte, nu numai în priviri. I-am spus că putea să mă ajute și el…”, a explicat parohul Traian Mazăre, citat de debraila.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Brăila, subinspector Laura Dan, o anchetă a fost demarată după ce în mediul online au apărut imagini în care un preot bruschează un copil.

“Poliţiştii s-au sesizat din oficiu pe baza imaginilor apărute în mass-media şi efectuează verificări pentru a stabili dacă în cauză sunt întrunite elementele constitutive ale vreunei infracţiuni, urmând a se lua măsurile legale în consecinţă”, a declarat subinspector Laura Dan, relatează news.ro.

În imaginile care au apărut pe internet se poate observa cum un preot bruschează un bebeluş, scena fiind surprinsă în timpul unui botez oficiat la biserica ”Sfinţii Constantin şi Elena” din Brăila. Preotul paroh Traian Mazăre a fost filmat vizibil nervos pentru că bebeluşul plânge, dar şi pentru că, la un moment dat, înainte de a-l băga în cristelnţă,îl apucă de veşmintele preoţeşeti.

Nervos, preotul refuză iniţial, să-l mai scufunde în cristelniţă pe micuţ, duce copilul pe masa de unde l-a luat şi încearcă să-şi aranjeze veşmintele care I se agaţă de cap. În final, spre stupefacţia celor prezenţi, părintele Traian Mazăre, fără să îşi ascundă în vreun fel nervozitatea, scufundă violent bebeluşul, în cristelniţă, acoperind cu putere gura copilului care continuă să plângă. Întreaga filmare a apărut pe internet, provocînd un val de furie şi revoltă.

Urmare a acestor imagini, Arhiepiscopia Dunării de Jos a transmis un comunicat în care anunţă că va demara o anchetă care-l vizează pe preotul respectiv şi totodată cere iertare familiei bebeluşului bruscat în biserică.

„În legătură cu cele petrecute la săvârşirea Tainei Sfântului Botez în biserica «Sfinţii Împăraţi» din municipiul Brăila, ne exprimăm regretul pentru atitudinea nepotrivită a preotului slujitor şi, în acelaşi timp, cerem iertare familiei şi credincioşilor prezenţi. Aspectele ce decurg din materialul înregistrat video vor fi cercetate potrivit rânduielilor liturgice şi canoanelor bisericeşti, în vederea luării măsurilor ce se impun”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

 

Imagini controversate filmate la un botez: preotul se enervează și bruschează bebelușul

Imagini controversate filmate la un botez: preotul se enervează și bruschează bebelușul

caz amprente falsificate

Probe falsificate de polițiștii spanioli, pentru a aresta 3 români. ”Oricum ar fi furat”

Cultura care aduce profituri record: 500 de euro la fiecare hectar

A plecat de la spital pentru că era coada prea mare și a murit. Concluziile anchetei

Mii de pacienți, tratați într-un dispensar pe cale să se prăbușească

Bărbat care amenința că aruncă oameni în fața metroului, arestat. ”Sunt un circar”

Hoţii de bancomate din Constanța nu se dau bătuți. A zecea încercare de a fura un ATM

Deces femeie Arad

Moarte în condiții suspecte, la Arad. Victima ar fi consumat droguri

MAE: Șase români și un sirian, repatriați din Siria. Ei au ajuns, duminică, la București

CCR admite sesizarea lui Iohannis privind funcționarii publici trimiși în judecată

Jandarmul care a lovit protestatarii, anchetat de Parchetul Militar. Ce pedeapsă riscă

Viorica Vasilica Dăncilă, schimbare de look înainte de ocuparea fotoliului de la Palatul Victoria

Scene incredibile surprinse într-o pădure din Caraș-Severin. Imaginile s-au viralizat rapid