Duși cu căruța la ambulanță din cauza drumurilor neasfaltate: "Voturi vor, drumuri nimic. Mori cu zile."

Ultimul update: Sambata 11 Noiembrie 2017 19:51
Data publicarii: Sambata 11 Noiembrie 2017 18:04
Categorie: Actualitate

În România, țara membră a Uniunii Europe, cu aspirații legate de civilizație, în satele uitate de timp și de autorități, din județul Vaslui, bolnavii sunt transportați la ambulanțe cu atelajele.

Din cauza ploilor din ultimele zile, mai multe localități au rămas izolate iar drumurile, înghițite de noroi, sunt impracticabile. De voie de nevoie, echipajele medicale pornesc pe jos prin mocirlă, cară targa în spate pe dealuri sau dacă au noroc folosesc șenilatele armatei.

Așa au fost transportați bolnavii, din satul Tăcuta, în anul 2017, într-o țara membră a Uniunii Europene. Echipajul de pe ambulanță trebuia să ajungă la o femeie de 82, cu probleme cardiace grave.

Iar soluția a fost în final...aceasta. Drumurile neasfaltate, pline de noroi sunt un coșmar pentru șoferii de pe salvare.

dr. Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui: "Sunt probleme cu noroaiele. Sunt destule drumuri care nu au asfalt și nici piatră și ambulanțele ajung greu, cu timpi lungi de așteptare. Azi am fost la Tăcuta, la o pacientă cu probleme grave. Era un caz cu cod roșu."

Iar cei care au obținut votul cetățenilor ca să le facă viața mai bună doar au mințit mandat după mandat. Cu alte cuvinte atunci când cad la pat, bieții oamenii se tem că vor muri în casă, lipsiți de ajutorul medicilor.

Localnica: "Își bat joc de viața noastră. De ce nu fac? Să facă drumul. E o bucățica. Suntem 10 moșnegi de 80 ani și nu poate veni salvarea."

Localnic: "A fost salvarea și nu a putut urca. A dat înapoi la vale și a adus-o cu o căruța. Nu are cine din cauza drumului. Nu se face nimic. Voturi vor, drumuri nimic. Promit și asta e. Mori cu zile."

Localnica: "Cât a fost primarul și am zis, domnule faceți cumva o posibilitate, suntem al doilea rând până la șoseaua principală. A, prea multe vreți, de unde atâta?"

Actualul edil nu a fost de găsit pentru a-și spune punctul de vedere în această situație.

La o altă intervenție, în localitatea Găvanu, ambulanța nu a putut înainta din cauza drumului nisipos, în pantă. Așa că echipajul a luat-o pieptiș, cu targa în spate, aproape un kilometru, până în vârful unui deal.

Sâmbătă, tot acolo a fost trimisă o șenilata pentru a salva o femeie de 87 de ani.

Camera ascunsă. Cum sunt ajutate ambulanțele private chiar de angajați ai spitalelor. ”Sunt 2 în spate, dimineața îi găsiți”

Camera ascunsă. Cum sunt ajutate ambulanțele private chiar de angajați ai spitalelor. ”Sunt 2 în spate, dimineața îi găsiți”

emanuel ungureanu

Emanuel Ungureanu: „Cetățeni azeri ar fi venit cu avionul să-și cumpere organe din România”

Probe falsificate de polițiștii spanioli, pentru a aresta 3 români. ”Oricum ar fi furat”

Cultura care aduce profituri record: 500 de euro la fiecare hectar

A plecat de la spital pentru că era coada prea mare și a murit. Concluziile anchetei

Mii de pacienți, tratați într-un dispensar pe cale să se prăbușească

Bărbat care amenința că aruncă oameni în fața metroului, arestat. ”Sunt un circar”

furt

Hoţii de bancomate din Constanța nu se dau bătuți. A zecea încercare de a fura un ATM

Moarte în condiții suspecte, la Arad. Victima ar fi consumat droguri

MAE: Șase români și un sirian, repatriați din Siria. Ei au ajuns, duminică, la București

Jandarmul care a lovit protestatarii, anchetat de Parchetul Militar. Ce pedeapsă riscă

Viorica Vasilica Dăncilă, schimbare de look înainte de ocuparea fotoliului de la Palatul Victoria

Scene incredibile surprinse într-o pădure din Caraș-Severin. Imaginile s-au viralizat rapid