Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Doua tone de PET-uri, confiscate de politisti de la oameni ai strazii. Cati bani luau acestia pentru 10 kilograme de deseuri

Embed:

Captura impresionanta de… PET-uri, la Targu Mures. Politistii locali au confiscat peste doua tone de sticle de plastic care provin, spun ei, din tomberoanele speciale pentru colectarea selectiva a deseurilor.

Oamenii nevoiasi voiau sa le predea la firmele de specialitate, pentru cativa lei pe zece kilograme, dar gestul lor este ilegal, iar amenda merge pana la 500 de lei. Oamenii au fost de data aceasta iertati. Nu pot fi executati silit, pentru ca sunt saraci lipiti.

Cele 2 mii de kilograme de peturi au fost confiscate de angajatii politiei locale, pe strada, de la oamenii care carau de zor sacii doldora de peturi. Agentii spun ca le-au scos din containerele pentru peturi si incercau sa le vanda firmelor de colectare. Politistii locali i-au pandit si au confiscat marfa.

“Aceasta colectare, pe langa faptul ca se face fara respectarea hotararii Consiliului Local, produce ca efecte colaterale inclusiv raspandirea unor boli, a unor virusuri, deoarece cei care intra in containere si colecteaza nu respecta nici un fel de regula de igiena. Amenda conform hotararii Consiliului Local este intre 100 si 500 de lei.” a declarat Valentin Bretfelean, seful Politiei locale Targu Mures .

Politistii locali vor sa opreasca fenomenul, desi numai saracia crunta ii impinge pe acesti oameni la aceasta acitivitate.

“Fac un apel la toate asociatiile de proprietari sa sune la 112, sa ceara politia locala. Avem masini special pregatite care se vor ocupa cu acest lucru. In patru luni de zile am strans 4 tone.” a spus Claudiu Maior, viceprimar Targu Mures.

Astazi tonele de peturi au fost predate firmei de colectare, iar banii castigati de aici vor intra in bugetul primariei.

Banii pe care ii primesc oamenii difera: “pentru peturile mixte, nesortate, in jur de 30-40 de bani, cele incolor ajung pana la 1 leu 20 in functie de calitate, sa nu fie invechite.” a declarat Dan Sandor, reprezentantul firmei de colectatare.

De cele mai multe ori, colectorii ilegali nu isi pot plati amenda, pentru ca nu au un domiciliu stabil si nu pot fi executati silit.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 27 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: 2 tone, peturi, confiscate, Targu Mures,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed