Doua tone de PET-uri, confiscate de politisti de la oameni ai strazii. Cati bani luau acestia pentru 10 kilograme de deseuri

Ultimul update: Sambata 30 Ianuarie 2016 07:03
Data publicarii: Miercuri 27 Ianuarie 2016 18:00
Categorie: Actualitate

Captura impresionanta de… PET-uri, la Targu Mures. Politistii locali au confiscat peste doua tone de sticle de plastic care provin, spun ei, din tomberoanele speciale pentru colectarea selectiva a deseurilor.

Oamenii nevoiasi voiau sa le predea la firmele de specialitate, pentru cativa lei pe zece kilograme, dar gestul lor este ilegal, iar amenda merge pana la 500 de lei. Oamenii au fost de data aceasta iertati. Nu pot fi executati silit, pentru ca sunt saraci lipiti.

Cele 2 mii de kilograme de peturi au fost confiscate de angajatii politiei locale, pe strada, de la oamenii care carau de zor sacii doldora de peturi. Agentii spun ca le-au scos din containerele pentru peturi si incercau sa le vanda firmelor de colectare. Politistii locali i-au pandit si au confiscat marfa.

“Aceasta colectare, pe langa faptul ca se face fara respectarea hotararii Consiliului Local, produce ca efecte colaterale inclusiv raspandirea unor boli, a unor virusuri, deoarece cei care intra in containere si colecteaza nu respecta nici un fel de regula de igiena. Amenda conform hotararii Consiliului Local este intre 100 si 500 de lei.” a declarat Valentin Bretfelean, seful Politiei locale Targu Mures .

Politistii locali vor sa opreasca fenomenul, desi numai saracia crunta ii impinge pe acesti oameni la aceasta acitivitate.

“Fac un apel la toate asociatiile de proprietari sa sune la 112, sa ceara politia locala. Avem masini special pregatite care se vor ocupa cu acest lucru. In patru luni de zile am strans 4 tone.” a spus Claudiu Maior, viceprimar Targu Mures.

Astazi tonele de peturi au fost predate firmei de colectare, iar banii castigati de aici vor intra in bugetul primariei.

Banii pe care ii primesc oamenii difera: “pentru peturile mixte, nesortate, in jur de 30-40 de bani, cele incolor ajung pana la 1 leu 20 in functie de calitate, sa nu fie invechite.” a declarat Dan Sandor, reprezentantul firmei de colectatare.

De cele mai multe ori, colectorii ilegali nu isi pot plati amenda, pentru ca nu au un domiciliu stabil si nu pot fi executati silit.
 

Romanii lasa munti de gunoaie intr-una dintre cele mai frumoase zone ale Romaniei. Impresia lasata americanilor:

Romanii lasa munti de gunoaie intr-una dintre cele mai frumoase zone ale Romaniei. Impresia lasata americanilor: "E o rusine"

Gabriela Firea

Furtună așteptată în București. Firea închide școlile mai devreme

Ambulanţă vandalizată de un bărbat cu probleme psihice, care solicitase echipajul. VIDEO

Dragomir: Am lăsat la Comisia SRI o listă de 65 de persoane care cred că ar putea fi audiate

Furtună cu gheață cât mingea de tenis. Fenomenele care au lovit mai multe zone din țară

Loc de joacă din Constanţa, închis după ce un copil s-a rănit

O nouă lovitură pentru persoanele afectate de furtună: asigurarea obligatorie nu îi va despăgubi

Scandal Strada Doamnei

Șofer amenințat cu pistolul, după ce ar fi înjurat mai mulți agenți de la Rutieră

Elev din Capitală, călcat în picioare după ce ar fi refuzat avansurile unei fete

Doi tineri au intrat cu maşina în zona pietonală din Timişoara şi au transmis live pe Facebook

Microfoane găsite într-o primărie din Prahova. Cine îi asculta pe funcţionari

Disperare în Vest, după furtuna devastatoare. 13.000 de oameni, fără curent

Câmp plantat cu canabis, găsit de poliţie în Mureş