Tupeul interlopului recidivist, care a batut o tanara de 21 de ani pana a lesinat. S-a plans ca Miruna l-a agresat

×
Codul embed a fost copiat

Interlopul recidivist care a batut o tanara salvamontista intr-un bar din Straja, atat de tare incat a ajuns in spital, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile.

Individul, cunoscut drept o persoana violenta si periculoasa, spune acum ca nu a vrut sa loveasca pe nimeni, doar ca era prea baut si nu si-a dat seama ce face. Pe numele sau au fost depuse insa trei plangeri, deoarece in altercatie a mai ranit doi barbati.

Sorin Palesica va sta pentru inceput 30 de zile in arest. Stie cum este viata in detentie, pentru ca a fost inchis 5 ani dupa ce impreuna cu alti indivizi a batut un jurnalist. Luni, judecatorii au stabilit ca reprezinta un pericol social, dupa ce vineri seara a facut un scandal monstru intr-un bar din Straja. A lovit o tanara pana a lesinat, dar si doi barbati. Pe Miruna, care are doar 21 de ani, a pus-o la pamant din doi pumni.

Sorin Palesica, agresorul fetei: "Nu am intrat cu scopul de a lovi fata aia, se vede foarte clar, ne stim si nu am avut nimic personal cu nimeni din bar. Foarte rau imi pare. M-o agresat ca o zis ca e inchis sa ies afara, nu am inteles nici eu exact, eram si foarte beat."

Miruna Inel este studenta la contabilitate si lucreaza ca voluntar pe partia din Straja. Ea participa la petrecerea privata a unui prieten, DJ-ul localului, care a fost si el batut atunci cand a incercat sa intervina.

Citește și
dublin
Momentul in care mai multi barbati au deschis focul intr-un hotel din Dublin. Asasinii erau deghizati in politisti
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

In plina noapte, Palesica a intrat peste tineri, s-a asezat la masa la care se afla un jandarm si a cerut de baut. Angajatii localului l-au refuzat, iar asta l-a enervat la culme si a inceput sa injure. Singura care a avut curajul sa ii ceara sa se potoleasca a fost Miruna.

Miruna Inel: ''De la faptul ca i-am zis sa nu mai injure in local.  Vorbea tare, agresiv. Plus ca a intrat cu forta, localul era inchis. Era ziua DJ-ului si el nu era invitat."

O alta parte a anchetei il vizeaza si pe jandarmul care statea la masa cu interlopul bataus. Pe numele sau Sorin Moldovan, acesta nu a reactionat atunci cand huliganul a palmuit-o pe fata. Abia dupa il trage usor de mana. Cert este ca cei doi se cunosc. Mai mult, jandarmul fumeaza linistit si atunci cand Paleshica le imparte pumni prietenilor Mirunei, care incercau sa ii acorde fetei primul ajutor fetei.

Subofiterul s-a ridicat de la masa abia in clipa in care fata este scoasa pe brate afara de unde au preluat o medicii. Culmea este ca Moldovan lucreaza de 10 ani in Jandarmerie, iar in alte conflicte violente a intervenit. A folosit chiar arma din dotare pentru a apara un salvamontist atacat de cativa indivizi periculosi.

Nicolae Raducu, Purtator de cuvant Inspectoratul Judetean de Jandarmi Hunedoara: "In 2004, cand a intervenit la aplanarea unui scandal, el a fost taiat in zona gatului cu cutitul cu o sticla sparta, insa nu a fost vorba de timorare, ca ulterior acestei activitati a mai intervenit si la alte cazuri."

Cazul lui a fost preluat de Parchetul Militar din Timisoara.

Agresorul, arestat de instanta pentru 30 d zile

Instanta a respins cererea formulata de Constantin Sorin Palesica, prin aparatorul sau, de a fi cercetat in stare de arest la domiciliu sau sub control judiciar, se arata in hotararea publicata pe portalul instantelor de judecata. Decizia luata de judecatori in camera de consiliu poate fi contestata in termen de 48 de ore. Barbatul va fi trimis in arestul politiei din Targu Jiu.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani au finalizat luni audierea barbatului care a batut-o pe salvamontista din statiunea Straja, pe numele lui Sorin Constantin Palesica fiind emisa o propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile sub acuzatia de lovire si alte violente. Impotriva lui Palesica au fost depus plangeri trei persoane, dintre care doua au prezentat anchetatorilor si certificate medico-legale din care reiese ca au nevoie de ingrijiri medicale pentru 4-5 zile, informeaza Agerpres.

Daca va fi gasit vinovat in acest dosar, agresorul tinerei salvamontiste din Straja risca sa primeasca o pedeapsa care poate ajunge pana la 4 ani de inchisoare, in conditiile in care barbatul este cunoscut ca recidivist.

La Parchetul de pe langa Judecatoria Petrosani vor ajunge luni, pentru audieri, toti cei care au fost martori atunci cand individul a lovit-o pe salvamontista. In acelasi timp, Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara a anuntat ca a sesizat Parchetul Militar Timisoara. Aceasta institutie va ancheta acum modul in care a reactionat jandarmul care se afla in bar in momentul agresiunii, dar nu a intervenit in apararea fetei.

Dezvaluirile victimei

Miruna Inel, salvamontista de 21 de ani, a povestit ce s-a intamplat incat a ajuns sa fie lovita pana cand si-a pierdut cunostinta.

"Acum sunt ametita si ma doare capul. Eram intr-un pub in Straja la ziua unui prieten. Acolo se afla un baiat care tipa foarte tare si eu i-am spus, politicos, sa nu mai tipe. El s-a enervat si a inceput sa ma agreseze. Mi-a dat o palma si un pumn in urma caruia am ramas inconstienta. Nu il cunosc, il stiu doar din vedere", a declarat Miruna, conform voceastrazii.com.

Pentru ca a intervenit in conflict, Sorin Palesica, 33 de ani, l-a lovit de cateva ori cu pumnul in fata si pe DJ-ul localului, dar si pe unul dintre chelneri.

Miruna spune ca ii este teama sa iasa din casa, intrucat cel care a agresat-o a amenintat-o cu moartea,

"Recunosc ca acum imi este teama sa ies din casa. Ma gandesc la amenintarile pe care mi le-a adresat. M-a amenintat cu moartea, ca nu am voie sa zic de el, de ceea ce mi-a facut", mai spune tanara salvamontista.

Constantin Sorin Palesica, recidivist, se afla la aceeasi masa cu Sorin Moldovan, un jandarm montan aflat in timpul liber, care nu a intervenit in conflict.

"Indiferenta jandarmului e clara! Adica tu fumezi mai departe! E strigator la cer, fiindca el e pus acolo sa ingrijeasca de ordine si disciplina, indiferent daca e in haine militare sau nu. Mi se pare o atitudine complet incorecta. Sunt sigur ca acel jandarm o cunostea pe Miruna si tu sa stai asa… asta denota, nici nu am cuvinte sa spun. E incompetenta si nesimtire! Sa stai tu, jandarm montan, langa colegul tau, cu care lucrezi… si inca mai si fumezi! Bei bere! Si fata aia e intinsa pe jos minute in sir! Noi vom face sesizare si la Jandarmeria Montana, ca nu putem lasa lucrurile asa", a declarat Mircea Opris, presedintele Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania.

Reactia Dispeceratului National Salvamont

Dispeceratul National Salvamont a publicat pe Facebook o reactie in acest caz, aratand ca "nu il judeca pe jandarmul aflat in bar deoarece probabil era mult mai traumatizat decat colega noastra Miruna, temandu-se in mod real pentru viata lui deoarece cu ani de zile in urma, din cauza unui incident asemanator a fost pur si simplu taiat in zona gatului".

Mesajul integral:

"Va multumim pentru telefoanele de sprijin.Referitor la solicitarile voastre de a posta imagini cu incidentul credeti-ne ca noi vrem sa uitam cat mai repede de acest incident. Speram ca autoritatile statului sa isi faca datoria si speram in continuare ca purtatorii de cuvant ai jandarmeriei sa poata face diferenta in acordarea primului ajutor si mutarea unei persoane dintr-un loc in altul. Noi nu il judecam pe jandarmul aflat in bar deoarece probabil era mult mai traumatizat decat colega noastra Miruna, temandu-se in mod real pt viata lui deoarece cu ani de zile in urma, datorita unui incident asemanator a fost pur si simplu taiat in zona gatului. Sunt din ce in ce mai putini oameni adevarati care sunt in stare sa isi puna propriile lor vieti in slujba semenilor. Ma bucur in adevaratul sens al cuvantului ca fac parte din randul Salvamontului unde se afla oameni dispusi ca in orice moment sa isi sacrifice propriile lor vieti in slujba semenilor. Din pacate autoritatile statului nu realizeaza acest fapt si sustin structuri care sunt limitate din punct de vedere al competentelor in vederea aplicarii legii prost-create nedand dreptul ca in cazuri similare cei care trebuie sa o aplice sa poata aplica forta in adevaratul sens al cuvantului. Poate va veni o zi cand vor disparea exagerarile si scoaterea in evidenta, subiectiva a acestor structuri si se va realiza si recunoaste efortul pe care il depun atat salvatorii montani angajati cat si cei voluntari in salvarea de vieti omenesti in comparatie cu alte structuri. Va multumim inca o data pentru telefoanele de sustinere adresate colegei noastre Miruna. George Resiga Salvamont Lupeni."


 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Cine este Sorin Palesica, interlopul care a batut-o pe salvamontista din Straja. Petitie on-line pentru arestarea agresorului
Cine este Sorin Palesica, interlopul care a batut-o pe salvamontista din Straja. Petitie on-line pentru arestarea agresorului

Incident socant petrecut intr-un bar din statiunea montana Straja. O tanara salvamontista a fost snopita in bataie de un cunoscut interlop din Lupeni.

Momentul in care mai multi barbati au deschis focul intr-un hotel din Dublin. Asasinii erau deghizati in politisti
Momentul in care mai multi barbati au deschis focul intr-un hotel din Dublin. Asasinii erau deghizati in politisti

Au aparut imagini terifiante din momentul in care indivizi imbracati in uniforme de politist si inarmati cu pusti de asalt, au deschis focul intr-un hotel din Dublin.

Politist din Mehedinti in coma, la spital, dupa ce a fost batut in timpul unei misiuni. Pedeapsa pe care o risca agresorul
Politist din Mehedinti in coma, la spital, dupa ce a fost batut in timpul unei misiuni. Pedeapsa pe care o risca agresorul

Un politist local din Mehedinti este in coma, la spital, dupa ce a fost batut in timpul unei misiuni. Agentul in varsta de 57 de ani incerca sa aplaneze un scandal izbucnit in strada, insa a fost lovit cu putere de unul dintre indivizi.

Recomandări
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar a cerut și garanții.

Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”
Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu susține că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.