Lotul Piedone, eliberat din arest. Magistratul care i-a trimis initial dupa gratii, scandalizat de atitudinea pirotehnistilor

×
Codul embed a fost copiat

Surpriza de proportii in dosarul ''Colectiv''. Cristian Popescu Piedone a fost eliberat din arest. La fel si cele doua angajate, de la Primaria Sectorului 4, incatusate saptamana trecuta.

Asta, desi procurorii care s-au ocupat de ancheta au ajuns la concluzia ca: patroni, pirotehnisti, pompieri si functionari deopotriva, cu totii au calcat in picioare dreptul la o viata sigura in cazul celor care au trecut pragul localului in noaptea fatidica.

UPDATE 19:30 Miercuri dimineata, in fata judecatorului Cristian Popescu Piedone si cele doua functionare ale primariei de sector s-au prevalat de dreptul la tacere. Au vorbit pentru ei avocatii care au sustinut ca sunt nevinovati, ca au respectat legea si tocmai de aceea nu au pe constiinta nicio victima din Colectiv. Ba chiar sunt revoltati ca au fost arestati la presiunea strazii. Fara remuscari s-au dovedit si pirotehnistul arestat in acest dosar, dar si patronii acestuia. Magistratul care i-a trimis dupa gratii pentru ucidere din culpa si, respectiv, favorizarea infractorului si distugere de probe, este scandalizat ca si acum dupa atatea zile de la producerea tragediei cei trei sustin ca au constiinta curata.

Motivarea arestarii: ''Din modalitatea de savarsire a faptei, care denota indiferenta si o totala lipsa de respect fata de integritatea fizica a altor persoane, coroborat ca imprejurarea ca nici la acest moment inculpatul nu constientizeaza modalitatea defectuoasa de desfasurare a activitatii sale rezulta ca acest inculpat trebui exclus macar temporar din societate.''

Acelasi magistrat spune ca in cazul celor doi patroni care au incercat sa distruga probe arestarea lor preventiva trebuie sa fie un exemplu. ''Astfel de fapte, precum cele savarsite de catre acesti inculpati, trebuie in mod obligatoriu sa constituie un avertisment pentru societate si trebuie reprimate si dezavuate in mod clar de catre organele judiciare, pentru a constitui un exemplu clar pentru oricine ar considera ca legile sau rigorile sociale sunt mai prejos de propria sa persoana si nu i se aplica si lui."

Citește și
Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost retinut de procurorii DNA in dosarul in care se ancheteaza modalitatea de emitere a autorizatiei de functionare pentru clubul Colectiv
LISTA celor retinuti in dosarul Colectiv: fostul primar Piedone, 2 angajate din primarie si patronii firmei de artificii
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

''Cel de-al doilea pirotehnist care a montat si declansat jerbele de artificii ucigase este in acest moment internat in spital: a fost ranit de flacari si are nevoie de ajutor medical. Asta nu il salveaza insa de inculpare. In momentul incare va iesi din spital va fi acuzat la randul sau de ucidere din culpa”, a relatat Ovidiu Oanta, corespondent ProTV.

Pe de alta parte, procurorii militari din DNA au contestat plasarea in arest la domiciliu a Antoninei Radu, inspector de prevenire la pompieri. Chiar daca are o fetita de opt ani in intretinere si poarta grija unui frate cu grave probleme de sanatate, anchetatorii insista ca locul ei este langa colegul sau, Petrica George Matei, in celula. Cei doi sunt acuzati ca au permis cu buna stiinta functionarea clubului, desi aveau obligatia sa il inchida in lipsa unor masuri ferme de securitate in caz de incendiu.

UPDATE 17:20 Primarul suspendat al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone a parasit, miercuri seara, arestul Politiei Capitalei in urma deciziei Curtii de Apel Bucuresti. Acesta nu a dorit sa dea declaratii la iesire.

UPDATE 16:00 Magistratii Curtii de Apel au decis eliberarea din arest a lui Cristian Popescu-Piedone. De asemenea, cele doua functionare din Primaria Sectorului 4 vor fi eliberate. Decizia este definitiva.

Curtea de Apel Bucuresti a admis contestatiile formulate de Piedone si cele doua functionare la decizia de arestare din 7 noiembrie luata de Tribunalul Bucuresti, respingand, ca nefondata, propunerea DNA de arestare a celor trei. Decizia de eliberare a fost luata de judecatorul Constantinescu Constantin Luchian.

Initial, avocatii cerusera macar eliberarea sub control judiciar, dar judecatorul nu a instituit nicio masura preventiva.

Piedone a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti. impreuna cu el au fost arestate si doua functionare din Primaria sectorului 4 - Aurelia Iofciu, sef Serviciu autorizari comerciale, si Luminita Larisa Ganea, functionar in cadrul aceluiasi serviciu, ambele fiind acuzate de complicitate la abuz in serviciu, relateaza Agerpres.

Corespondentul Pro TV Ovidiu Oanta relateaza ca avocatii vor incerca sa convinga judecatorii de drepturi si libertati ca edilul si cele doua functionare au fost arestati ca urmare a "presiunii strazii".

In cadrul procesului de la Tribunalul Bucuresti, Piedone le-a cerut judecatorilor sa nu fie arestat, deoarece are probleme cu sanatatea (afectiuni cardiace), care nu pot fi tratate in sistemul penitenciar.

De asemenea, avocatii au sustinut ca fostul primar este nevinovat, deoarece el a semnat doar formal autorizatia de functionare in cazul clubului Colectiv, iar responsabilitatea verificarii documentatiei ar apartine subordonatilor sai.

Potrivit DNA, in calitate primar, Piedone si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, constand in incalcarea dispozitiilor legale privind apararea impotriva incendiilor, prin aceea ca a emis acordul de functionare 3909/14.01.2015 si autorizatia de functionare 369/14.01.2015 necesare desfasurarii activitatii de catre SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tabacarilor nr 7, sector 4 Bucuresti.

Prin aceasta, Piedone a cauzat vatamarea drepturilor si intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale Primariei, in urma carora reprezentantii SC Colectiv Club, care au putut desfasura activitati de alimentatie publica, au obtinut un folos necuvenit in cuantum de 62.298 lei.

Procurorii sustin ca, pentru a autoriza functionarea, Cristian Popescu Piedone a emis cele doua acte administrative prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca SC Colectiv Club SRL ar fi indeplinit cerintele legale necesare avizarii.

In acelasi timp, cele doua functionare din Primarie, Aurelia Iofciu si Luminita Ganea, l-au sprijinit pe primar in emiterea celor doua acte administrative, cu incalcarea dispozitiilor legale si prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, in sensul ca cea din urma le-a intocmit, iar prima le-a avizat.

Articol recomandat de sport.ro
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
BREAKING NEWS El va fi antrenorul Barcelonei în sezonul următor!
Citește și...
Motivarea Tribunalului Bucuresti: Piedone a incercat sa scape de arest sustinand ca are probleme cu inima
Motivarea Tribunalului Bucuresti: Piedone a incercat sa scape de arest sustinand ca are probleme cu inima

Tribunalul Bucuresti a motivat decizia de a-l aresta pentru 30 de zile pe fostul primar Cristian Popescu Piedone si pe doua angajate de la Primaria Sectorului 4, in legatura cu autorizarea Clubului Colectiv.

LISTA celor retinuti in dosarul Colectiv: fostul primar Piedone, 2 angajate din primarie si patronii firmei de artificii
LISTA celor retinuti in dosarul Colectiv: fostul primar Piedone, 2 angajate din primarie si patronii firmei de artificii

Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Cristian Popescu Piedone si doua functionare din primarie, arestati preventiv. Detalii revoltatoare din dosarul
Cristian Popescu Piedone si doua functionare din primarie, arestati preventiv. Detalii revoltatoare din dosarul "Colectiv"

Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu - Piedone, a fost arestat preventiv sambata, pentru 30 de zile, de magistratii Tribunalul Bucuresti, care au admis cererea procurorilor DNA.

Recomandări
VIDEO. Moment extrem de bizar, ”silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, ”silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea
Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, salută pachetul de ajutor din partea SUA în valoare de 61 miliarde de dolari.

 

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.