Comisarul Traian Berbeceanu, seful BCCO Alba, a fost retinut. Politistul sustine ca e o inscenare

Berbeceanu

Procurorii DIICOT sustin ca Berbeceanu, declarat politistul anului in 2007, ar fi sprijinit o grupare infractionala, suspectata, printre altele, de evaziune fiscala, delapidare si inselaciune.

Dupa 11 perchezitii, atat politistul, cat si membrii gruparii, opt la numar, au fost dusi la sediul DIICOT Alba pentru audieri.
Traian Berbeceanu spune ca este nevinovat si ca tot ce i se intampla este o inscenare.

""E o marsavie ce mi se intampla", a spus Berbeceanu.

Comisarul sef Traian Berbeceanu a fost ridicat din apartamentul sau din Deva chiar de fostii sai subordonati.

Adus la sediul DIICOT Alba, seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate a coborat din duba jandarmilor vizibil marcat si s-a imbratisat cu colegii sai.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Traian Berbeceanu are 45 de ani, iar din 2005 este sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, cu atributii pe inca doua judete: Hunedoara si Sibiu.

In 2007 a fost declarat politistul anului pentru intreaga activitate. De numele sau se leaga dosare celebre: cele al bratarilor dacice sau dosarul "Spuma si Bibanul" in care au fost facute zeci de arestari, iar printre cei retinuti s-a numarat chiar si seful politiei din Deva din acea vreme.

Berbeceanu mai are la activ si dosarul "Hidra", cu peste 200 de persoane cercetate in afaceri de miliarde de lei cu fier vechi.

In acest ultim caz, s-a facut remarcata si Codruta Kovesi, fostul procuror general al Romaniei, care conduce acum Directia Nationala Anticoruptie.

Un alt dosar este cel numit "Ketamina" in care a fost anihilata o grupare care vindea aceasta substanta, furata din spitale. Ketamina era folosita de consumatori in locul drogurilor mai scumpe.

Procurorii sustin ca, in ultima vreme, Traian Berbeceanu s-ar fi apropiat prea mult de cercurile crimei organizate.

Anchetatorii spun ca Berbeceanu ar fi colaborat cu membrii unei grupari din Deva, care derula operatiuni comerciale cu petrol fara sa plateasca accize ori TVA. Berbeceanu a fost inregistrat in timp ce vorbea cu unul dintre suspecti.

CARTON INTERCEPTARE CONVORBIRE TELEFONICA
SURSA: DIICOT

MEMBRU GRUPARE : "Daca e ceva, sa nu fie probleme, ii spui lui Piciul si el stie ce are de facut mai departe, bine?

SEF DIICOT ALBA: Da, da, esti fratele meu stai linistit."

Anchetatorii spun ca la o perchezitie dintr-un alt dosar l-ar fi gasit pe cel vizat relaxat si ascultand muzica in bucatarie, pentru ca fusese anuntat de Berbeceanu ca vin trupele speciale peste el.

Prejudiciul creat statului depaseste 3,5 milioane de lei. Seful BCCO Alba este acuzat ca le-ar fi dat membrilor gruparii informatii despre investigatiile care urmau sa fie desfasurate in dosarele in care acestia erau cercetati. Berbeceanu sustine ca este nevinovat.

In acest dosar, mai sunt anchetati si unul dintre viceprimarii orasului Deva, Ovidiu Mot, un director de banca, doi politisti de la crima organizata si oameni de afaceri.

"Asa cum ma stiti de ani de zile sunt un politist cinstit care si-a facut datoria si asistati la cea mai mare marsavie si nemernicie pe care am patit-o eu in 20 de ani de politie, dar aveti incredere ca o sa fie bine si o sa iasa adevarul la iveala", a spus Berbeceanu.

Politistii au ridicat de la locuinta lui Berbeceanu mai multe calculatoare si doua pachete sigiliate.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Cum a ajuns
Cum a ajuns "politistul anului 2007" in Romania seful unei grupari de crima organizata

"Politistul anului 2007", comisarul sef Traian Berbeceanu, nimeni altul decat seful Biroului de Combatare a Criminalitatii Organizate Alba, a fost retinut in aceasta dimineata de procurorii DIICOT.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.