Cum a ajuns "politistul anului 2007" in Romania seful unei grupari de crima organizata

Ultima actualizare: 26-10-2013 06:45

"Politistul anului 2007", comisarul sef Traian Berbeceanu, nimeni altul decat seful Biroului de Combatare a Criminalitatii Organizate Alba, a fost retinut in aceasta dimineata de procurorii DIICOT.

Aceastia au dovezi ca Berbeceanu i-ar fi ajutat pe membrii unei retele de infractori in activitatea lor ilegala. Dupa 11 perchezitii efectuate in judetul Hunedoara, atat politistul, cat si membrii gruparii, opt la numar, urmeaza sa fie adusi la sediul DIICOT Alba, pentru audieri.

Procurorii au stabilit ca Traian Berbeceanu colabora indeaproape cu membrii unei grupari din Deva, care derula activitati financiare fictive si operatiuni comerciale cu produse petroliere, fara sa plateasca accize ori TVA.

Prejudiciul creat statului depaseste 3,5 milioane de lei. Concret, seful BCCO Alba le dadea membrilor gruparii informatii despre investigatiile care urmau sa fie desfasurate in dosarele in care erau cercetati.

Viceprimarul din Deva avea, potrivit procurorilor, rolul de intermediar intre politist si membrii gruparii. Traian Berbeceanu conduce BCCO Alba din 2005, iar in 2007 a fost numit "politistul anului", la Gala Politiei Romane, pentru excelenta activitate in cei 20 de ani de combatare a criminalitatii organizate!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO